woensdag 14 augustus 2013

1445 - ORDE OP ZAKEN NAAR HET RECEPT OBAMA


.

Woensdag 14 augustus

Zon 6u29-21u05

H Maximiliaan Kolbe

.

Lei non a capito nulla della vita’, en ‘l’odio serve a niente. Solo l’aurore crea’ : dat zijn de laatste woorden in zijn beste Italiaans van de Fransciskaner Pater Kolbe, die in 1941 in Auschwitz stierf boven op de stapel brandende lichamen waarop de SS hem wierp. Het was de straf voor de ontsnapping, waarvoor 10 gevangenen de hongerdood dienden te sterven , 10 dagen in de honger-en dorst bunker. Pater Kolbe had vrijwillig de plaats ingenomen van een van de tien, door de SS  aangeduide slachtoffers, vader van drie kinderen.

Vertaling: Jullie (de SS) hebben niets begrepen van het leven. Deze reuk (de walm) betekent niets. Alleen de dageraad schept leven.

1445 - ORDE OP ZAKEN NAAR HET RECEPT OBAMA

.

De ware aard van het beestje

 

Toeval bestaat niet, maar het is wel de verjaardag van de dood in Auschwitz van Massimiliao Maria Kolbe, Frasciscaan.  

*.

I) INLEIDING
Op de vigilie, de avond voor de Hoogdag van Maria Assumta, met de marteldood van die Rooms Katholiek Priester in het achterhoofd, een kort overzicht van bepaalde toestanden in het Midden Oosten, die sterke gelijkenis vertonen met de toestand rond begin 1939 in Danzig (Gdansk) in Polen en Hitler-Duitsland. Ondertussen weten we, dat Islam en Nationaal Socialisme tweelingbroeders zijn van elkaar. Ribbentrop had voor Hitler met Molotov voor de USSR, het wederzijds Niet-Aanvalspact geslotenn waarbij Polen tussen de twee werd verdeeld. Toen Hitler dat verdrag nakwam, en zijn pantzers op 1 september 1939 ‘zijn’ helft van Polen liet platwalsen, was dat reden voor Daladier (Franklrijk) en Chamberlain (Engeland) om de Tweede Wereldoorlog te ontketenen. Hadden zij verdorie in een vlaag van zinsverbijstering de neutraliteit van Polen gewaarborgd. Maar van Stalin bleven ze af….
*
Hebben jullie er al een idee over, voor als het weer zover komt (zie hieronder) aan welke kant Europa zou staan? Zoals al de vorige keren, zeker, kiezen wat ons best uitkomt. Wil AUB zo goed zijn, om de 5de Colonne in al onze steden mee te betrekken in Uw berekening. Evenals het feit dat ZIJ wapens en granaten hebben, en WIJ niet….
Och ja, maar dat dan even terzijde, veel van die Jihadisten hebben ‘oorlogs-ervaring’ opgedaan. Meestal in partizanen-gevechten, met het mes tussen de tanden. Onze jongeren echter zijn alleen getraind in het overleven in de vele zomer-festivals….
Hitler bijvoorbeeld, had ook, net als de Islam nu, de beschikking over de aanstormende jeugd : de ‘Hitler-Junge. Maar Mr André Leysen van eerst Agfa Gevaert en later baas van Het Nieuwblad/De Schandaard, enz, weert daar meer over. Pas op : sedertdien spreekt hij thuis Frans, terwijl de zoon, Christiaan Leysen een van de vuilste tegenstanders is van BDW in Antwerpen.
Toen, net als nu, is het kazak-draaien zeer lonend. Let op m’n woorden!

.

II MIDDEN

 

De hoogste Amerikaanse militair, stafchef generaal Martin Dempsey, is deze dagen in Israël en Jordanië om de laatste voorbereidingen te treffen voor een 'gelimiteerde' Amerikaanse militaire interventie in Syrië. Naast de VS, Israël en Jordanië zullen naar verwachting ook Groot Brittannië, Frankrijk, Saudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en mogelijk Turkije aan de operatie deelnemen.

Het plan behelst een no-fly zone boven centraal en zuid Syrië, van de grenzen met Israël en Jordanië tot en met Damascus. Toestellen van de Amerikaanse, Britse, Franse, Saudische en Emiratenluchtmacht gaan deze zone afdwingen. Op de grond ontstaat hier een 40 kilometer diepe bufferzone, waar Jordaanse special forces en 3000 door Amerika getrainde rebellenstrijders, waaronder ook een eenheid Druzen, zullen worden ingezet. Zij zullen worden beschermd door een artillerieparaplu en vanuit de lucht door de Israëlische luchtmacht.

President Obama heeft besloten geen Amerikaanse troepen op Syrische bodem in te zetten. Het reeds operationeel zijnde Amerikaanse commandocentrum voor de aanstaande aanval op Syrië bevindt zich in de Jordaanse hoofdstad Amman en wordt geleid door brigadier-generaal Jon Wright, een veteraan uit de oorlogen in Afghanistan, Irak en Libië. In Jordanië bevindt zich tevens een enorm Amerikaans trainingskamp voor de rebellenmacht die zuidelijk Syrië moet gaan bezetten.

Tijdens de interventie zullen Amerikaanse troepen in het Midden Oosten en met name Jordanië en Israël klaarstaan om te reageren op eventuele Syrische vergeldingsaanvallen op Amerikaanse, Israëlische, Jordaanse en/of Turkse doelen.

Veel onafhankelijke analisten waarschuwen al langere tijd dat een Westerse interventie in Syrië een directe confrontatie met Rusland, Iran en Hezbollah kan opleveren, en daardoor een nieuwe grote Midden-Oostenoorlog, mogelijk zelfs uitlopend op een wereldoorlog.

Xander

III SLOT
Aansluitend op de actualiteit, kan ik zeggen, dat onze jongeren zelfs in de sport  maar een tam figuur slaan. Mijn oren tuiten van de steunbetuigingen aan de Gebrs Borlé in de 4x400. Mislukt, dedju! Aan de subsidies kan het niet liggen, da’s zeker!
*
O Ja! De actuele actualiteit. Gisteren een leuke ontmoeting gehad met een getrouwd stel vriendelijke Noorderburen. Zeer veel gezond verstand, joie de vivre  en Hollandse nuchterheid. Men komt al 50 jaar met verlof naar hetzelfde adres hier in de buurt. Nog verliefder op Italië dan wij al zijn. Ze zaten in zak en as wegens hun jammerlijk overleden Prins Friso en wat wij, als ‘Pelgen’ dachten over onze respectieve koningshuizen.
Voilà, de vriendschap was meteen gesloten. Ook een beetje dank zij dat lekker wit wijntje als dégestief, dat hier zo gezellig fris kan geserveerd worden, voor 2 x geen geld. Noblesse oblige en dus kwam het gesprek al gauw op de Europese knoeiboel in Bruxellabad, en op ons gezamenlijk verleden die nog altijd doorklinkt in ‘De Nederlanden (Les Pays Bas, Die Niederlände, The Netherlands). Nooit enkelvoud! Enfin, moest het van ons groepje hebben afgehangen, waren we diezelfde namiddag nog opnieuw verenigd onder één vlag, Noord en Zuid.
Als Vlamingen konden wij toch nog hun ver- en bewondering wekken, dat wij er op stonden, als kers op de taart, bij die éénmaking ook terug de Pas de Calais verder dan Duinkerke en tot Valenciennes erbij te betrekken. De rijkste streek van heel Frankrijk! Asjemenou! Wij spraken wel van ‘Vlaanderen in Frankrijk’ maar dat vonden ze pas helemaal vreemd. Hadden ze zelfs nog nooit van gehoord! Notabene van het Verdrag van Urecht (1579) waarbij Louis Quatorze die gebieden had ingepalmd als afscheidscadeau (!) bij het beëindigen van de Spaanse Sucessie-oorlog met Oosterijk.. Grote ogen, dat hadden ze, toen ze hoorden van dat fantastisch huwelijkscadeau dat de Vlamingen zouden willen meebrengen. Wedden dat de teleoonlijnen naar Den Haag vandaag roodgloeiend staan?!
De rest van de ‘Eenmaking’ zal voor een volgende keer zijn. Maar om dat soort Hollanders in te ruilen met Walen, stel ik een verhouding van 1/100 voor.

Geschreven door AABEE via Digitalia





 

Geen opmerkingen: