donderdag 15 augustus 2013

1450 – NIGERIA, DE BOKO HARAM (*) DOOR DE OGEN VAN EEN MOSLIM LIGHT


.

1450 – NIGERIA, DE BOKO HARAM (*) DOOR DE OGEN VAN EEN MOSLIM LIGHT

.

Een ding is zeker

 

Hun lot staat vast.

.

I) INLEIDING
Ik denk dat we hetzelfde denken : heeft het wel zin dat wij, de Beschaafde Westerse Wereld, de wereld willen verbeteren, zonder bij onszelf te beginnen?
Och, lees en huiver mee.

.

II MIDDEN

We horen er weinig over, maar Nigeriaanse christenen worden stelselmatig uitgemoord.

'We drinken het bloed van onze christelijke slachtoffers'

Geplaatst door Michael van der Galien op 12 augustus, 2013 - 15:14

.

Eerder vandaag verscheen er een extreem zorgwekkend stuk op de website JihadWatch.org. Het onderwerp van het artikel is de vervolging van christenen in Nigeria. In het westen horen we daar bar weinig over - en als er al een artikel over verschijnt heeft het betrekking op de radicaal-islamitische Boko Haram terreurgroep - maar er vinden daar bijzonder veel misdaden tegen de menselijkheid plaats. En ja, keer op keer worden die misdaden gepleegd door extremistische moslims die geloven dat het hun 'heilige opdracht' is om onschuldige mensen die een ander concept van God hebben af te slachten.

Een voornaam (oud-) lid (genaamd Nasir Isiaku) van een groep van Nigeriaanse radicale moslims - anders dan de meeste mensen denken heeft Nigeria niet alleen last van Boko Haram, maar ook van veel andere soortgelijke haatclubs - legt uit hoe ze te werk gaan:

'I can’t recall the number of people I have killed. I don’t use gun most times. We usually use guns to shoot people on the leg. If we ask a victim: “Will you become a Muslim or not? And he or she refuses, we slaughter the victim like a goat. And after killing the victim, we collect his or her blood in a very small cup and then drink it. After drinking the blood, the victim’s ghost could not hunt us in dreams. That is what our leaders told us. And indeed, once we taste the blood of people we kill, we will not see them in our dreams.'

Hij vertelt daar volkomen relaxt bij dat, als er geen bekers voor handen zijn, ze hun handen in het bloed van hun slachtoffers baden om ze daarna nauwgezet af te likken. Ook dan houd je 'de zielen van de slachtoffers' namelijk op afstand. Ofzoiets.

Vervolgens legt hij uit dat deze groepen vrijelijk kunnen opereren in Nigeria omdat ze gesteund worden door bijzonder machtige en welvarende individuen:

'The leaders of our group and the sponsors are many. Our sponsors are wealthy Nigerians. They are in government, and many are past Nigerian leaders. If I mention their names, you would think I am just telling lies. We have governors, senators who sponsor us heavily. Our sponsors are many (Names mentioned are withheld). You wouldn’t believe some of them are really part of us. We usually invite them to the graduation of the students in the school. That is when many know them as part of us.'

Boko Haram en in dit geval 'Shitte' (dat is de naam van zijn groep zegt Isiaku)  worden gedreven door een dodelijke combinatie van de extremistische islam en oud Afrikaans (strijders-) bijgeloof. Zie bijvoorbeeld ook dit citaat:

'We had vowed to first kill all Christians in Kaduna before dealing with others in the north. Whenever we take the spiritual water, we become more daring to do any evil. It makes us more dangerous and if we were annoyed at such moment, we could kill. The water also fortifies us against gunshots. When we have taken it, bullets will not harm us. Also, we get mystery ring from our leaders. About eight of us were selected for the ring, and that ring provides almost anything we asked from it. It is like a personal power for us.'

Wat me bijna gek maakt van woede is dat Europa en Amerika pretenderen dat hun buitenlands beleid wordt ingegeven door 'mensenrechten', maar dat ze Nigeria en andere Afrikaanse landen al jaren keihard links liggen. Daar kunnen radicale moslims christenen en andere andersdenkenden ongestraft afmaken; geen haan die ernaar kraait. Het is immers Afrika maar. Niemand in de ivoren torens van deze wereld die zich daar druk om kan maken.

Die houding is zowel bijzonder immoreel als onnozel. Het is namelijk niet alleen vanuit humaan oogpunt belangrijk dat er iets aan wordt gedaan, maar ook vanwege onze nationale belangen. We hebben op 9/11 gezien wat er gebeurt als extremisten een heel land in handen krijgen. Ze zullen dat dan gebruiken als trainings- en als uitvalsbasis voor (toekomstige) terroristen, die niet alleen 'ongelovigen' (of 'anders-gelovigen') uit de regio afslachten, maar zich uiteindelijk altijd op het westen richten, waar ze vervolgens bij massale aanvallen zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers proberen te maken.

Het westen kan het zich daarom niet veroorloven om Nigeria - of zelfs maar delen van het land - toe te laten vallen aan deze Afrikaanse haatbaarden. Er moet militair worden ingegrepen om christenen én niet-radicale moslims te beschermen - het liefst vandaag nog. Daar is geen grootscheepse invasie voor nodig, maar wel een paar troepen die bliksemacties kunnen uitvoeren en, hoe kan het ook anders, luchtaanvallen. Al zouden er nu eerst maar op grote schaal drones worden ingezet: ook dat zou al een hele vooruitgang zijn.

 

 Lezen er een paar Kamerleden mee of zijn die vandaag toevallig andere dingen aan het doen?

Klik echt even op de link naar JihadWatch. U moet dit lezen. Wat er in Nigeria gebeurt, verdient namelijk veel meer aandacht dan het op dit moment krijgt. Als u alleen het hele verhaal wil lezen waar JW naar linkt en citeert, klik dan hier.

 

III SLOT
Onwillekeurig denk ik terug aan Mei ’40, toen de Wehrmacht de verslagen ‘Verbondenen’ voor zich uit dreef, tot voorbij de frontstreek van WO I, en iedereen, burgers en soldaten, met de rug tegen de zee stond. Ik was veel te jong om alles te beseffen, en heb er dus alleen maar flarden van herinnering aan bewaard. Overal waar gevochten werd, bleven alleen maar ‘de onzen’ liggen waar ze gevallen waren. Desnoods met delen van hun lichamen in de bomen. De ‘Dutsche’ waren altijd spoorloos verdwenen, buiten een enkeling die nog moest opgehaald worden. Die lag, in afwachting, aan de klant van de weg, netjes ongeschonden op de rug, met de sthahlhelm over het gezicht, de armen netjes gekruist over de borst, bajonet en geweer omgekeerd in de grond. Het werd ’s avonds, mannen ondereen, ik aan de hand van onze Pa, honderd maal verder verteld. Bij zodanig dat ik die ganse ‘Krieg’ al-bij-al als peuter nog een proper verhaal vond. Een beetje avontuurlijk zelfs.
*
Toen waren dat maar in onze streek de grootvaders van de Duitse Nationaal Socialisten, die die hele oorlog maar een ‘Scheisskrieg’ vonden (later leerde ik dat de jonge vurige SS op datzelfde ogenblik, verder weg, druk bezig was de Engelsen de pas af te snijden rond Duinkerken, maar al die heroïsche verhalen moesten toen nog geboren worden) en de meeste burgers, vooral de vrouwen, vonden hen, nadat het schieten gestopt was, heel wat gezelliger dan die Fransen en Engelse nietsnutten die ondertussen waren gaan lopen, maar hun handen niet konden thuishouden. Die gooiden met geld, maar de ‘Dutsche’ kochten en betaalden hun patatten bij de boer, en ze kookten zelf hun potje op de speelkoer van de gemeentelijke jongensschool, waardoor wij de gelukkigen waren, want geen school….
Kunnen wij er aan doen, dat zelfs elkaar doden, bij ons toen een propere karwei was? We zijn er ondertussen zelfs op vooruit gegaan, en onze legers nemen alleen nog deel aan ‘Vredes-missies’ in verre laden……
En dan is er verder om dit verhaal af te sluiten, de geschiedenis van de Draak met Zeven koppen, die onze Leiders ondertussen in huis hebben gehaald, en waarover we geen kwaad woord mogen schrijven. Omdat we surtout hun tere zieltjes niet mogen kwetsen. Zodat ze ongehinderd ons ‘Eerstgeboorterecht’ kunnen  inpalmen.

(*) Boko Haram is Arabisch en wil zeggen dat alles wat zweemt naar ‘Westers’, dan ook bij definitie ‘haram’ (slecht) is, en dat het dus op de uitdrukkelijk wens van Allah, van de aardbodem moet verwijderd worden. Of dat nu een meisjesschool is waar er  onderwijs verstrekt wordt, of een boek of een film of een toerist : Allah Akbar en als U mij doodt, kom ik voor de eeuwigheid terecht bij Allah in zijn bordeel.

Bij de beesten af! Maar wel typisch Islam.

 

Geschreven door AABEE via Digitalia






 

Geen opmerkingen: