vrijdag 16 augustus 2013

1451 - NEO NAZISME BIJ DE WAALSE “DEELREGERING”


.

Vrijdag 16 augustus

Zon 6u32-21u01

H Arnold van Tiegem, patroon van de brouwers

.

1451 - NEO NAZISME BIJ DE WAALSE “DEELREGERING”

.

In Gosselies

 

Ergens te velde,

in de omgeving van Scharrelroi

.

I) INLEIDING
Met “Waalse Deelregering” wordt hier bedoeld een pro forma onderdeeltje van de Grote Belgische Regering, zonder dewelke er niet eens een Belgische Regering zou zijn. Meer nog : zonder deze Schone Schijn zou België zelf niet eens kunnen bestaan. Waaruit nog maar eens mag blijken dat Vlaanderen gewoon als kolonie en wingewest in dat systeem behandeld wordt. Met medeplichtigheid van de Vlaamse ‘staatsdragende’ kleurpartijen.

.

II MIDDEN

Nieuwe vermoedens van staatssteun aan Charleroi Airport

*

De Europese Commissie heeft de luchthaven van Charleroi weer in het vizier. Volgens L'Echo stuurde de DG Concurrentie eind juli een brief aan de regionale autoriteiten met de vraag om hun tussenkomst te verantwoorden bij de financiering van nieuwe investeringen. De Commissie vermoedt dat het om staatssteun zou kunnen gaan. .

De nieuwe investeringen moeten het voor de luchthaven mogelijk maken operationeel te blijven bij slechte zichtbaarheid, maar ook de capaciteit helpen verhogen tot 9 miljoen passagiers. Het gaat om ruim 78 miljoen euro. De werken moeten in het voorjaar van 2014 van start gaan.

 De DG Concurrentie is echter niet enkel geïnteresseerd in Charleroi. Ze heeft de Waalse autoriteiten om alle details gevraagd van de verschillende operaties waarbij het Waalse Sowaer betrokken is. Blijken die niet te stroken met de Europese regels, dan dreigt het hele Waalse financieringsmechanisme via Sowaer op de helling te komen, aldus L'Echo.

 

III SLOT
O Ja, ik zou het over neo-nazisme gehad hebben. Maar socialisten die reglementen maken die alleen voor andere gelden, en die uit dat systeem daarenboven persoonlijke profijtjes puren : hoe kan men dat anders noemen?
Heel dat ‘Brussels South-gedoe ’ is één grote staats-ruif die spijts allerhande verborgen trucs niet levensvatbaar is. Iets dat krampachtig verborgen moet blijven. Tot, male dictum, de Europese spitsbroeders het deksel van de beerput willen lichten. Stel U voor! Van de vrienden moet men het hebben!

 

Naschrift.

De briefdrager is laat vandaag, omdat er, onder het motto van ‘Pluk de Dag’, hopen tomaten moesten ‘ingelegd’ worden. Mij hulp was dus onontbeerlijk. Het zit zo. Moeder-de-Vrouw is een knappe tuinierster en dit jaar gloeit ze van trots met haar tomaten-oogst.  Emmers vol met gasten van ½ kg ’t stuk. Mooi glanzend, hemels geurend, en strak in het vel. Je bijt er in tot het sap je tussen de tenen staat. Alles (slechts de oogst van 3-4 dagen) moet netjes in kleine stukjes gesneden, en in zakjes van 0.5 kg in de diepvries gedaan worden. Zo halen we deze winter iedere dag de zomer in huis: ‘Penne al Pomodore’ – Penne al Carbonare – Penne all’ Arabiata – Spaghetti al Bolognese – Tomatensoep-met-Balletjes –Polo al Cacciatore – Coregone al Pescatore, enz.

Die gerechten zijn ... zeer smakelijk, maar onvertaalbaar. ‘Penne’ is een soort deegwaren. Polo is gebakken kip. Coregone is meer-taling, de vis waarvan de helft van de plaatselijke bevolking leeft. Alles heerlijk voedzaam. Maar vooral… spotgoedkoop. Want de ‘Mama Italiana’ heeft al honderden jaren geleden geleerd het lekkerste te bereiden met… half gesloten portemonnee. Wij hebben ons gevoegd naar de plaatselijke gebruiken : eten wat de pot kookt en wat, volgens de seizoenen, op het land groeit.

 

Geschreven door AABEE via Digitalia






 

Geen opmerkingen: