zondag 18 augustus 2013

1455 - ER ONDERUIT GERAKEN ZONDER KRUISTOCHTEN ?


 .

Zondag 18 augustus

Zon 6u35-20u57

Einde van de Hondsdagen

H Helena

Regent het op Helenadag, men een dure tijd verwachten mag

.

1455 - ER ONDERUIT GERAKEN ZONDER KRUISTOCHTEN ?

.

De Kruistochten….

 

Waarom toch heeft men zich toen beperkt tot alleen Jeruzalem? Waarom, als de islam nog in de kinderschoenen stond, de etter niet ineens uit de wonde gesneden in heel het Oosten?

.

I) INLEIDING
Voor U verzameld bij DDS. Dat mag wel. Want vandaag beleven we, samen met het einde van De Pop voor Pukkels, als U de ‘Dagklapper’ hierboven goed gelezen heeft, het einde van de hondsdagen. Dat laatste is een reliek uit de zalige tijd, dat de wereld het nog moest doen zonder Frank Debossere en zijn onnozel TV-weerpraatje.
Dus : terug naar DDS. Een raak standpunt op maat van de moslim-gangs van overal ter wereld. De verwijzing naar de afrekening voor het bestiaal gedrag der Nazi’s is, zoals U zult lezen,  ronduit treffend. Het probleem is alleen  dat er, net als in Nürnberg, geen supermachtige Grote Broer de dans leidt.
Op Sadam Houssein Barack Obama moet de Vrije Wereld niet rekenen. En God weet wie Merkel in Duitsland straks zal opvolgen. Misschien wel een klein Obamaatje?

.

II MIDDEN

Merkel heeft weinig geleerd van WOII en wil in Egypte dezelfde fouten maken

Geplaatst door Tim Engelbart op 16 augustus, 2013

*

Bondskanselier Merkel: "We kunnen de landen helpen, maar de juiste weg kunnen ze slechts alleen vinden." Hoopvolle woorden, maar schone schijn.

 

Kijk eens aan. Eindelijk begint het linkse en neokolonialistische idee dat het Westen eigenhandig hele dictatuurstaten in gezonde en rendabele democratieën kan transformeren, af te brokkelen. Bij monde van verreweg het belangrijkste land van Europa en de EU - Duitsland - konden we vandaag deze woorden optekenen:

Bondskanselier Merkel vindt dat Egypte en andere Arabische landen hun weg naar verandering grotendeels alleen moeten zoeken. Voor het buitenland is daarbij maar een beperkte rol weggelegd, zegt Merkel in een interview met de Frankfurter Allgemeine.

Dit zijn natuurlijk hele terechte woorden. Een land kan uiteindelijk alleen een duurzame democratie en rechtstaat worden als de veranderingen van binnenuit komen. Je kan immers televisies of varkensvlees exporteren, maar geen mensenrechten en principes. Denken dat je als Brussel of afzonderlijke EU-lidstaat wel eventjes een ontspoord land weer op de rails kan zetten, is pijnlijke zelfoverschatting. Het leidt alleen maar tot bedrog, teleurstellingen en vooral heel veel over de balk gesmeten ontwikkelingshulp-euro's.

Goed dus dat Merkel een wat realistischer beleid jegens conflictregio's voorstaat! Of is het toch schone schijn? Frau Angela verkondigt in hetzelfde interview namelijk ook dit:

Merkel zegt dat de Europese Unie zich vanaf het begin van de Arabische Lente in 2011 met de ontwikkelingen bemoeid heeft, door bijvoorbeeld extra financiële steun beschikbaar te stellen. Het geld werd gegeven om het democratisch proces en hervormingen te ondersteunen. "We kunnen de landen helpen, maar de juiste weg kunnen ze slechts alleen vinden", zegt Merkel.

Kortom: Merkel verandert van koers zonder ook maar een seconde zelfreflectie te plegen. Dit is hoe dat overkomt: 'Ja, we gaan vanaf nu vooral Egypte zichzelf laten emanciperen en laten evolueren tot een puike staat, maar toch nemen wij geen afstand van ons eerdere beleid wat haaks staat op ons nieuwe inzicht.' Huh? Geen bemoeienis is geen bemoeienis, mevrouw de bondskanselier, dus ook geen financiële steun voor Mubarak, Morsi, Al-Sisi of wie er dan ook momenteel voor farao speelt.

Dat Merkel er in werkelijkheid dus helemaal niet zoveel van begrepen heeft, blijkt ook wel uit een ander stukje naïef commentaar:

Een oplossing in Egypte is volgens Merkel alleen mogelijk als het land de weg vindt naar een vreedzame dialoog waarbij geen enkele partij mag worden uitgesloten.

Vandaar dat de NSDAP (Nationaal Socialistische Duitse Arbeids Partij0, om ze niet te vernoemen) ook terugkeerde in de Bondsdag nadat de Russen en de Geallieerden Berlijn veroverden in 1945? Oh nee, wacht. De leiders werden gevangengezet of opgehangen, de organisatie is tot op de dag van vandaag veboden en iedereen met fascistische sympathieën mag geen politieke functie bekleden. Een heel pakket wetten en zelfs bepalingen in de Duitse federale Grondwet moeten er voor zorgen dat een nieuwe Hitler of Goebbels nooit zal kunnen opstaan. (Neo)nazi's worden in Duitsland gewoon als partij uitgesloten van welke vorm van dialoog dan ook.

Is dat erg? Nee hoor. Sommige groeperingen zijn nu eenmaal zo extreem; die moet je niet aan de knoppen laten zitten. Met man en macht zorg je ervoor dat zij nooit verder zullen komen dan een margegroepering. Terug naar Egypte: de Moslimbroeders doen qua geweldsfantasieën tegenover Joden niet onder voor de nazi's van weleer. Daarnaast hebben ze de afgelopen weken laten zien graag te 'Kristalnachten' in Koptische wijken en kerken. Dit zijn geen figuren om binnen te laten in het landsbestuur; dit zijn lieden om te verjagen en zonodig gevangen te zetten. Precies zoals er tachtig jaar geleden in Duitsland met de nazi's had moeten gebeuren.

Merkel lijkt dus in eerste instantie hoopvolle woorden te spreken over Egypte, maar in werkelijkheid snapt ze er niks van. Ze snapt ook geen biet van de geschiedenis van haar eigen land. Gelukkig zijn er in september verkiezingen bij de Oosterburen: een uitgelezen moment om deze naïeve mevrouw te vervangen door iemand die wél de juiste toon weet aan te slaan wanneer het gaat om buitenlands beleid

 

III SLOT
Het Belgisch Establishment zou dat nooit doen, eigen landgenoten zo discrimineren.  Ons land is dan ook een échte ‘consessus-democratie’ waarvan er zo maar ene bestaat in heel de wereld. Het is een ander woord voor de dictatuur va n de francofile minderheid.
Bij de Italianen die nieuwsgierig zijn, waarom wij hier liever als ‘Fiaminhi’ (Vlamingen) worden aangesproken, zien we de vraagtekens in hun ogen met de minuut groeien. En dat ligt bepaald niet allemaal aan onze beperkte taalvaardigheid in de welluidende taal van Dante Allighieri.
Bijna met ¾ in de meerderheid zijn en dik tegen de goesting de wurgende poliep-armen van de francofonie moeten dulden?! Madonna! (=GVD) Maar dat is noch min noch meer slavendom! Ofwel, zegt er ene die meteen wegwandelt in gezelschap van zijn lastdier, zijn jullie Leiders compleet ‘mato’ (getikt) en zijn jullie Vlamingen nog stommer dan het achterste van dit hier, mijn ezel!
En er is bij ons ook een soort Lega Nord, een harde kern die desnoods over lijken gaat en die daarom hier niet zo erg gegeerd wordt, buiten in het rijke Noorden. Ha!Ha! grinnikt een andere, en waarom weten wij dat hier niet? Waarom wordt dat doodgezwegen? Hoe is de naam weer van jullie hardliners? Mama Mia! Un Blocco per la Fiandra. Mai sentito! (Nooit van gehoord!)
Ons antwoord is de druppel die de beker doet overlopen : de politieke bijscholing en meteen ook het hele terras loopt leeg. Zoiets achten ze niet mogelijk! Die harde kern is door een soort Tenda di Ferro (IJzeren Gordijn) monddood gemaakt en is overal uitgesloten als schurftige honden. Onafgezien van het aantal stemmen, wordt er vooraf afgesproken en alom bekend gemaakt dat ze in geen enkel bestuur zullen opgenomen worden. Zelfs niet in de boekenclub. Hun uitgaven worden verboden (nee, niet openlijk) en neen : als er geweld valt, is het altijd tègen hen, en nooit door hen. Zo kunnen de media telkens opnieuw ‘geweld’ vermelden….
Zo”n volk, zegt Alessandro, de schaapherder, wordt dus net als mijn kudde gratis geschoren, en zonder blaten naar de slachtbank geleid.
*
Ik heb geknikt, en bij mezelf gedacht dat Düren een mooie stad is. Zoals de zaken in het land der Pharao’s  thans verlopen, moet ik daar voorlopig over zwijgen. Wacht maar tot de dag dat om middernacht de dieren weer kunnen spreken!  

Geschreven door AABEE via Digitalia






 

Geen opmerkingen: