zondag 25 augustus 2013

1468 - ZOU OBAMA WETEN DAT WIE MET VUUR SPEELT, ER DOOR VERGAAT?


.

Zondag 25 augustus

Zon 6u46-20u43

IJZERWAKE, BEDEVAART NAAR HET IJZER SLAGVELD.

.

1468 - ZOU OBAMA WETEN DAT WIE MET VUUR SPEELT, ER DOOR VERGAAT?

.

VRT-foto zonder de minste vooringenomenheid

 

Als de verdenking maar niet op ‘de rebellen’ valt…

.

I) INLEIDING
Obama speelt met vuur…. Deze keer is het zelfs niet eens meer met vuur, dat er gespeeld wordt. Vuur, dat is veel te beperkt in omvang. Vuur, dat is voor achterlijke oude zakken die denken nog altijd in het Stenen Tijdperk te leven, waar er gevochten wordt met de blote vuist, of hoogstens met knuppels.
Nu komt de dood als op engelen-wolkjes druppelsgewijs uit de lucht. Hetzij met ‘dromes’ waarbij geen mensenhand nog aanwezig, hetzij met SARIN-gas. De naam van dat gas zal waarschijnlijk voor dit jaar 2013 ‘Het Woord van het Jaar’ worden.

.

II MIDDEN

Soldaten vinden chemische stoffen in tunnels rebellen’

door Claartje Vogel    24 aug 2013 Elsevier

*

De Syrische staatstelevisie meldt zaterdag dat militairen in een buitenwijk op chemische substanties zijn gestuit. Sommige militairen zouden nauwelijks kunnen ademhalen. De stof ligt in tunnels die opstandelingen tegen president Bashar al-Assad hebben gegraven in Jobar, aan de oostrand van de stad.

*

Chemische aanval Syrië: Amerikaans-Saudische oorlogspropaganda?

*

Als de berichten over de chemische aanval in Damascus, waarbij 1000 tot 1300 mensen zouden zijn omgekomen, definitief worden bevestigd, dan zou dit de 'rode lijn' kunnen zijn die president Barack Obama kan aangrijpen om het bevel te geven tot militair ingrijpen in Syrië. De nog beperkte 'rebelleninvasie' vanuit Jordanië dreigt vervolgens, gekoppeld aan een vliegverbod en luchtaanvallen op het Syrische leger, een grotere oorlog te veroorzaken waarbij niet alleen Israël betrokken kan raken, maar die ook een rechtstreekse confrontatie tussen het Westerse-Arabische blok bestaande uit Amerika, Groot Brittannië, Saudi Arabië, Turkije en Qatar, en het Oosterse blok met Rusland, China en Iran kan veroorzaken. Kortom: alle ingrediënten voor een nieuwe wereldoorlog.

Zoals we deze week al schreven springen in het officiële verhaal over de chemische aanval onmiddellijk een aantal verdachte zaken in het oog. Neem bijvoorbeeld de krant die met het nieuws naar buiten kwam: Al Arabyia, in 2002 in Dubai opgericht door de Saudische koninklijke familie en grotendeels in het bezit van de Saudische TV-zender MBC (Middle East Broadcasting Center). Deze media zijn beslist niet neutraal. Saudi Arabië is één van de grootste sponsors van de islamistische rebellen in Syrië. Hun negatieve berichten over de Syrische president Assad moeten dus met de nodige scepsis worden gelezen.

'Activisten' en 'Opperste Raad Revolutie' niet neutraal

Als we kijken naar de bron van het verhaal neemt de twijfel alleen maar toe. 'Activisten van de Syrische Revolutionaire Commando Raad' meldden dat Syrische gevechtsvliegtuigen de chemische wapens op een wijk in Damascus hadden afgeworpen. Ook deze activisten zijn bepaald niet neutraal in het conflict, zeker niet als bedacht wordt dat er nooit zoiets als een 'Revolutionaire Commando Raad' heeft bestaan.

Er bestaat weliswaar een 'Opperste Raad van de Syrische Revolutie', maar die wordt openlijk gesteund en gefinancierd door Saudi Arabië, Qatar en Turkije. Het oorspronkelijke nieuws van de schokkende gifgasaanval komt dus van een organisatie die door de Saudi's wordt gefinancierd en die als doel heeft Assad met alle mogelijke middelen ten val te brengen - meer dan genoeg reden om het officiële verhaal te wantrouwen.

Syrische OHR 'betrouwbare' bron?

Dat wantrouwen wordt nog eens versterkt doordat het Syrische Observatory for Human Rights (SOHR) als tweede bron wordt gebruikt. Dit 'waarnemingscentrum' is sinds 2011 actief met het uitsluitend verstrekken van negatieve en zeer gekleurde berichtgeving over de regering Assad. Onafhankelijke onderzoeksjournalisten ontdekten al snel dat het in Londen gevestigde SOHR uit welgeteld één Syrische vluchteling bestaat die al 13 jaar in de Britse hoofdstad woont. Zijn naam is Rami Abdul Rahman, een Soennitische moslim en eigenaar van een kledingzaak, die vanuit zijn woning een anti-Assad Twitter-site onderhoudt. Niettemin wordt zijn SOHR door de Westerse media als 'betrouwbare' bron geciteerd.

VN: Rebellen gebruikten chemische wapens

Enkele dagen geleden schreven we reeds dat specialisten, onder andere van het gerenommeerde IHS Jane's, er sterk aan twijfelen dat Assad juist tijdens het bezoek van een VN-team chemische wapens heeft ingezet. De president heeft daar alles bij te verliezen, terwijl het juist een enorme steun in de rug van de rebellen is. Bovendien constateerde een onafhankelijke VN-commissie onder leiding van Carla Del Ponte al in mei dat niet het leger, maar de rebellen in minstens drie plaatsen chemische wapens -waaronder sparings- hebben gebruikt.

Rusland: Doelbewust provocatie om Westers ingrijpen te rechtvaardigen

Dat nieuws kwam echter bijzonder slecht uit in de VS, waar het Pentagon op bevel van oorlogspresident Obama werkte aan plannen om militair in te grijpen in Syrië. Niet voor niets uit Rusland kritiek op de 'vooringenomen regionale media', die onmiddellijk Assad de schuld gaven van de chemische aanval. Volgens het Kremlin zou dit wel eens een 'doelbewuste provocatie' geweest kunnen zijn -met andere woorden: een false-flag operatie- om Amerikaans-Arabisch ingrijpen te rechtvaardigen.

De Russen wijzen bijvoorbeeld op het feit dat de raket met chemische lading een zelfbouwexemplaar was, dat al op 19 mei door de rebellen werd ingezet bij de door de VN bevestigde chemische aanval op de plaats Khan al-Assal. Moskou eist daarom dat onafhankelijke experts gaan onderzoeken wie de werkelijke daders van de gruwelijke chemische aanval in Damascus zijn, voordat Obama besluit om net als in Libië de VN-Veiligheidsraad te misbruiken of te omzeilen om weer een nieuwe oorlog te beginnen (2).

Op 's werelds bekendste alternatieve nieuwssite Infowars wordt ook gediscussieerd over de vraag of de filmpjes van de slachtoffers van de chemische aanval mogelijk al vóór de aanval zelf op YouTube zijn gezet. Vooralsnog lijkt het echter om een loos gerucht te gaan (3).

Xander

.

III SLOT
Nog over dat zenuwgas SARIN. Het wordt misschien wel het woord van het jaar 2013, maar blijkt volgens Wikipedia door IG Farben te zijn ontwikkeld in…1936. Daar werd dus blijkbaar ook gewerkt aan het Zyclon B, voor de uitroeiïongskampen, en dat mocht gerust uitgebazuind worden. Over het Sarin echter viel de stilte van de dood. De Wehrmacht heeft er zo’n 500 Kgr van in bezit gehad, maar nooit gebruikt. Zo’n onmensen waren die dus niet. Hadden ze in ’14-’18 misschien voldoende ervaring opgedaan met het ‘Ypêriet’ in de IJzervlakte? Wie zal het zeggen, maar na 8 Mei 1945, o.a. door Operatie Paperclip werd de Duitse oorlogsindustrie voor 99% geroofd voor eigen gebruik, door de USA. Zo ook de allerlaatste atoom-geheimen die de Yankees reeds in Augustus 1945 toelieten Japan op de knieën te dwingen met 2 welgerichte atoombommetjes. Ook de straalmotoren die in Duitsland net op punt stonden, werden mee geroofd, net als het SARIN en wie weet hoeveel geheime wapens nog. Europa had immers zichzelf uitgemoord en de overlevenden keken nu handenklappend toe hoe de Yankees de wereld beheersten.
De vliegtuigcrash van 1992 in de Bijlmer van het El Al-vrachtvliegtuig werd ons altijd voorgehouden als een dramatisch toeval. Nu staat open en bloot op Wikipedia dat daar voor rekening van de de Mossad hopen Sarin-gas aan boord was. Onder begeleiding waarschijnlijk van hun specialisten terzake.
*
Zo ziet U maar, dat we nu, net als toen, gewoon aan het lijntje gehouden worden met leugens die andere leugens moeten dekken….
Ik kan hier alleen maar aan toevoegen, dat het Kwaad blijkbaar van kamp is veranderd….

Geschreven door AABEE via Digitalia






 

Geen opmerkingen: