zondag 25 augustus 2013

1469 - DE OVERSTEEK VAN DE GIFGAS RUBICON IN DAMASCUS IS BEZIG TERWIJL U DIT LEEST


.

In WO I was de aanleiding de moord op Aartshertog Ferdinand van Oostenrijk iin Serajewo. Dat hij de zoon was van Keizerin Sissi en van Frans Jozef van Oostenrijk deed er even niet toe. Het moorden van miljoenen jonge levens kon beginnen, waaronder zovele Vlamingen, die in het vuur gejaagd werden, voor een vaderland die hen toen, net als nu, minachtt.

Vandaag werden ze in Steenstraete herdacht, door de kruim van de Vlaamse jeugd, aangevoerd door Ouderen die niet wijken voor chantage en hebzucht. De vlaggen zullen geklapperd hebben in de zeewind, tussen de regenvlagen door. Maar de media zullen er met geen woord over reppen. Idealisme is, zo lang het niet opbrfengt, niet aan hen besteed.

Zouden zij echt niet beseffen, dat elke schreeuw om rechtvaardigheid des te luider klinkt als de omgeving stil blijft?

We zijn vandaag weer een dag dichter bij de Vlaamse zelfstandigheid. Die komt er alleen als woorden omgezet worden in daden. Weet U nog, dat we zongen : ’Eens komt het uur, gloeiend als vuur’….

Mozes mocht ook maar uit de verte het Beloofde Land zien, dat overliep van melk en honing. Maar wij weten dat zijn Volk daar veilig en wel aankwam…Meer zijn of meer hebben dan deze Aartsvader kan toch niemand verlangen? Wij van het Belang staan dus vuist en voet de vane omtrent, want wij hebben de God van de Waarheid, getrouw in Zijn beloften, eeuwig aan onze zijde.

 

.

Gifgas aan het front ’14-’18

 

Aan de helmen te zien, ook geen Duitsers alhoewel zij geboekstaaafd staan als de daders

.

I) INLEIDING
Dat van die overbekende Romeinse veldheer die, net voor hij zijn eigen hoofdstad (Rome) zou binnenvallen, liet optekenen dat hij die nacht de overkant van het water had bereikt, was heel wat meer dan een boutade. Hij bedoelde dan ook, dat hij in gedachten de onzichtbare lijn was overschreden, die elk leger verbood binnen de muren en dus veel te dicht bij de Hoge Pieten van de Senaat te komen.
Nu overschrijdt men vreemde grenzen met het gemak waarmee ook een blikje Cola Light wordt opengetrokken. Er moet alleen de schijn worden opgehouden, zelfs al wordt het maar een spiegelgevecht.
Wat opvalt, is dat het deze keer opnieuw gaat over namen van Bijbelse steden, net alsof de Bijbel aan een Nieuwe Druk  aan toe is. Jeruzalem, Damascus, om maar die twee te vermelden. Want de rest zit onder Nieuwe Wereld-benamingen. Zoals de ‘Westbank’, om de oevers van de Jordaan waar Christus in pootje baadde aan te duiden

.

II MIDDEN

Hagel: "VS zijn klaar om militair in te grijpen in Syrië"

*

De Verenigde Staten zijn klaar voor een militair ingrijpen in Syrië als president Barack Obama daartoe opdracht geeft. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel gezegd. Een hoge Iraanse militair waarschuwt dat "buitenlands ingrijpen zeer ernstige gevolgen heeft". .

Tijdens zijn reis naar Maleisië zei Hagel tegen meereizende journalisten: ''President Obama heeft het ministerie van Defensie gevraagd alle mogelijke scenario's voor te bereiden. Dat hebben we gedaan en we zijn klaar voor welke optie dan ook, als hij ervoor kiest een ervan uit te oefenen.''

Volgens Hagel is de regering nog steeds bezig af te wegen of militair ingrijpen in Syrië wenselijk is. De roep daarom is luider geworden sinds de vermeende gifgasaanval die woensdag in Damascus mogelijk honderden burgers het leven kostte. Volgens Syrische rebellen zijn meer dan 1.700 mensen omgekomen, Artsen zonder Grenzen heeft het over 355 mensen.

 

Hagel zegt dat op dit moment nog informatie wordt verzameld over de toedracht van de aanval. Ook wordt het juridisch kader van een eventueel militair ingrijpen tegen het licht gehouden en kijkt de Amerikaanse regering naar het internationale draagvlak voor zo'n reactie.

Topoverleg

Obama heeft gisteren ook telefonisch overleg gepleegd met de Britse premier David Cameron. Een woordvoerder van Cameron zei na afloop dat ze beiden hun bezorgdheid uitspraken over de toenemende tekenen dat het hier ging om een significante aanval met chemische wapens, uitgevoerd door het Syrische regime tegen zijn eigen volk. Ze benadrukten volgens de woordvoerder dat een dergelijke aanval een serieuze reactie van de internationale gemeenschap mogelijk maakt. Op dit moment laten ze alle opties daarvoor onderzoeken.

VN-onderzoek

Intussen gaf de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken te kennen dat VN-inspecteurs zullen worden toegelaten tot de wijk in Damascus waar de aanval zou zijn uitgevoerd. Minister Mohammed-Javad Zarif zei volgens het Iraanse staatspersbureau IRNA dat zijn Syrische collega hem dat heeft gegarandeerd.

Syrië blijft volgens hem de verantwoordelijkheid voor een gifgasaanval van de hand wijzen. "Ze hebben ons verzekerd nooit dergelijke inhumane wapens te hebben gebruikt en te zullen samenwerken met de experts van de VN." Zarif zegt het gebruik van chemische wapens sterk te veroordelen.

*

III SLOT
Door het gebruik van die New World-benamingen, wist men in het collectief Christelijk geweten wel het verband uit met het Joodse Volk, dat daar sinds mensengeheugenis hun vaderland had. Is een groot gerief voor de nieuwe vriendjes die zich in dat land als onbeschaamde rovers gedragen die graag pronken met de gestolen schatten.
Damascus ontbreekt nog in hun collectie. Net als de miljoenen maagdenvliezen die daar nog kunnen geplukt worden.
Dat het nu precies het ‘goddeloze Rusland’ moet zijn, die de verdediging opneemt, is een schande voor het Westen dat liever doodvalt dan te bekennen dat het Nieuwe Rusland minstens even katholiek is als de Paus zelf. Al zullen militaire en nog meer economische motieven wel meer gewicht in de schaal werpen.
*
Wat er ook van zij : het Twee Stromen-land, waar volgens de Bijbel ooit Het Aards Paradijs was gelegen tussen Tigris en Eufraat, werd al overhoop gehaald en Bagdad is ondertussen tot bijhuis van de Hel hersmeed. Een gezamenlijk succes van de Angelsaksische wereld, die toen, net als nu, de massavernietigingswapens … uit de wereld heeft willen helpen.
Eenzelfde hel was er ook, zo’n kleine 100 jaar geleden aan de IJzer, en het was dezelfde Angelsaksische Wereld die als scheidsrechter de situatie in z’n eigen voordeel wist te draaien. Dat heette toen, net als nu, dat ze ons zijn komen redden…. al zou koloniseren een betere omschrijving zijn.
In Steenstraete, waar ooit de kanonnen dreunden,  dansen vandaag de Leeuwen, terwijl in Damascus de gewone mensen geplet worden in de kaken van de Oorlogsgod.
O mijn God, wat hebben de wilde dieren toch voor op de mensen?

Geschreven door AABEE via Digitalia






 

Geen opmerkingen: