maandag 26 augustus 2013

1470 - HET SPEL ZIT OP DE WAGEN


.

Maandag 26 augustus

Zon 6u47-20u40

H Alexander van Bergamo

.

1470 - HET SPEL ZIT OP DE WAGEN

.

 

.

I) INLEIDING
Het zullen wel niet de laatste zijn. Maar eigenlijk zitten er nu gelijktijdig ineens twee spelletjes op de wagen. Het eerste, dat van de Vlaamse Ontvoogdingsstrijd, zat er al een heel tijdeke aan te komen, maar voor het tweede wordt de dans geleid door de Zwarte Amerikaanse Duivel. Wij, Vlamingen vechten voor ons eigen land, maar in het Midden Oosten wordt er gevochten voor andermans land, liefst zo ver mogelijk van het eigen land.
De Amerikaanse Bevolking zal dus weer spektakel-op-afstand krijgen. En wij, in Europa, de last, zoals gewoonlijk. Maar als het dan toch over het Islamitisch Oosten moet gaan, kan er nu misschien meteen werk gemaakt worden van de totale Europese ‘Reconquista’, d.i. het terugdraaien van de invasie-klok? Er moet daar toch plaats zijn vrijgekomen, als de bevolking er zichzelf bijna heeft uitgemoord?

.

II MIDDEN

'Eerste Westerse aanval op Syrië nabij'; Oorlogsalarm Russische strijdmacht

*

 

Syrische minister Informatie: 'Massa vlammen die Midden Oosten in brand zal zetten als Westen ons aanvalt' - Israël zet zich schrap voor vergeldingsaanvallen - Premier Netanyahu: 'Israël houdt vinger aan de trekker'

Vier Amerikaanse torpedojagers zijn naar de wateren voor Syrië opgestoomd en liggen klaar om Tomahawk kruisraketten te lanceren.

Onder leiding van de VS neemt de Westerse-Arabische coalitie sinds gisterenavond actie om de eerste daadwerkelijke militaire aanval op Syrië uit te kunnen voeren. Deze aanval, mogelijk uitgevoerd met kruisraketten die worden gelanceerd vanaf marineschepen, zou het begin kunnen zijn van een militaire campagne die de regering van president Assad ten val moet brengen. De Russische strijdmacht in de regio heeft daarom het oorlogsalarm afgekondigd.

Het 40 minuten durende telefoongesprek tussen president Obama en de Britse premier David Cameron is de sterkste indicatie dat militair ingrijpen nabij is. Obama zou inmiddels overtuigd zijn dat deze interventie buiten de VN-Veiligheidsraad om moet worden uitgevoerd.

Amerikaanse marineschepen klaar om kruisraketten te lanceren

Commandanten van de Amerikaanse, Britse, Saudische, Qataarse, Turkse, Franse, Italiaanse en Canadese strijdkrachten komen vandaag in de Jordaanse hoofdstad Amman bijeen om onder leiding van stafchef generaal Martin Dempsey de aanvalsplannen te coördineren. Gisterenavond voeren vier Amerikaanse torpedojagers richting de Syrische kust, klaar om op bevel hun Tomahawk kruisraketten te lanceren richting bijvoorbeeld de chemische wapenopslagplaatsen van het Syrische leger

Israël zet zich schrap voor vergeldingsaanvallen

Israëlische officials benadrukken weliswaar dat de Joodse staat niet betrokken is en wil raken in het Syrische conflict, maar achter de schermen zetten de strijdkrachten en inlichtingendiensten zich schrap voor eventuele Syrische vergeldingsaanvallen met raketten. Ook Jordanië en Turkije dreigen dan het doelwit te zijn. Tevens wordt rekening houden met een explosie van terreuraanvallen.

De Israëlische premier Netanyahu zei vandaag dat de 'vreselijke en misdadige' toestand in Syrië niet kan voortduren. De ontwikkelingen in Syrië worden volgens hem nauwlettend in de gaten houden, en 'indien nodig houden wij onze vinger aan de trekker' (5).



'Massa vlammen zal Midden Oosten in brand steken'

De Syrische minister van Informatie Omran al-Zoubi verklaarde gisteren op TV dat de regering niet verantwoordelijk is voor de chemische aanval afgelopen woensdag, en dreigde dat als Syrië van buitenaf wordt aangevallen, 'een massa vlammen het Midden Oosten in brand zal steken'. De Syrische staatstelevisie berichtte tevens dat soldaten van het regeringsleger 'chemische stoffen'  in rebellentunnels in een buitenwijk van het stadje Jobar zijn tegengekomen. Sommige soldaten zouden zijn overweldigd door de dampen (3).

'Sluitend bewijs chemische aanval onmogelijk'

Volgens Israëlische inlichtingenexperts is het onmogelijk sluitend bewijs te krijgen wie er chemische wapens tegen een wijk in Damascus heeft gebruikt, omdat de gebruikte granaten slechts kleine hoeveelheden saringas bevatten, die waren vermengd met een grote hoeveelheid stoffen die tegen relschoppers worden gebruikt (zoals traangas). Deze formule zou in Iran zijn ontwikkeld om het gebruik van chemische wapens te verhullen. (1)

Iran waarschuwt VS; Oorlogsalarm Russische strijdmacht

Iran heeft zich inmiddels ook met de situatie bemoeid. Generaal Massou Jazayeri, de vice-stafchef van de strijdkrachten, zei dat het overschrijden van de Syrische rode lijn -buitenlandse interventie- 'ernstige gevolgen voor het Witte Huis' zal hebben. (2)

Ook in Moskou wordt serieus rekening gehouden met een escalatie naar een grootschalig militair conflict. De Russische Middellandse- en Zwarte Zee-vlooteenheden en snelle interventietroepen in zuid en centraal Rusland zijn daarom in oorlogsparaatheid gebracht. 

 Xander

 

III SLOT
Bij de oorlog in Irak hoorden we boven onze hoofden dag en nacht het gebrul van straaljagers van en naar het dichtbij gelegen militaire vliegveld in de provincie hoofdstad. Wat het nu wordt, moeten we nog afwachten, maar ik lees dat Italië meegezogen wordt om samen met de Grootste Crimineel aller Tijden (Obama) om Damascus, de hoofdstad van een vrij en onafhankelijk land, op de knieën te dwingen. Italië doet dat (opdracht van Bruxellabad?) samen met wereldmacht François Hollande. Die loopt wel op zijn laatste loodjes, maar op Franse grootsheid staat geen maat.
Ik zie zò in de Italiaanse gazetten, de populariteit van Il Cavaliere stijgen, want nu zien de Italianen met Letta of met Monti, marionetten van Bruxellabad, de kruisweg van de tijd van Mussolini terugkeren. Oorlog en ondergang….. Liever een blode Gianni (Jan) dan een dode Gianni…
*
Waarvoor de islam-non beschaving staat, wordt met de dag duidelijker. Bij E.J. Bron staat een toekomstbeeld daarvan. Trucks in de woestijn worden gestopt door haat- en baardmannen met echte schietawzeertjes, en de 3 chauffeurs worden na een paar minuten schijnverhoor, doodsimpel (!) met schokjes afgeknald en hun trucks in brand gezet. Allah Akbar, da’s zeker!
Voor wie het spektakel met eigen ogen wil meemaken :
*
O Ja. Over de toestand hier te lande : als da nog lang duurt, zal ’t rap gedaan zijn. Il Cavaliere speelt het spel blijkbaar een beetje te hard, want voor mensen met een talenknobbel, vandaag deze kop in de gazetten.
Letta: "Far cadere il governo sarebbe follia"
Laat ons hopen dat er alleen met de vuisten op de tafels wordt geklopt, of net als bij ons, dat het bij…. Woorden blijft. Laat het schieten AUB het voorrecht zijn van de Yankees en de haatbaarden, liefst zo ver mogelijk van ons af.
Als Flaminganten hebben wij genoeg aan eenmaal ’s jaars onze zonden te gaan biechten in de IJzervlakte. Geen kat, buiten wij-zelf, die er aandacht aan besteedt! Wat wil zeggen, dat de kleurpartijen met de daver op het lijf zitten. Allen samen halen ze straks geen 25% meer. Wat wil zeggen, dat ze in hoofdzaak stemmen halen bij hun eigen postjespakkers die teren op hun partij-kaart.
*
En dan is er nog Koning Houten Klaas met zijn Regering van 12 stielen en 13 ongelukken. Hun huiswerk (begroting ’13 en ’14, de 6de Staatshervorming, de top-beoemingen, enz) geraakt maar niet af. Het elfendertigste Waalse ‘Plan Marshall’ is weer platgereden, en op Francorchamps (Spa) werden er gisteren weer enkele tientallen miljoenen verlies bij elkaar gereden. Allemaal geen erg, zolang die ‘sale Flamins maar geld in ’t laadje brengen. Et vivan den Belziek, vivan!
*
Als er een God van de Rechtvaardigheid bestaat, zou ik zeggen “Laat ze maar komen”. De tijd is er rijp voor. Als dat kindeke gisteren in Steenstraete gemaakt werd, dan is het voldragen tegen 25 Mei 2014.

Geschreven door AABEE via Digitalia






 

 

Geen opmerkingen: