dinsdag 27 augustus 2013

1473 - DE CAPO IN HET CAMP DER VISIONAIREN


.

Dinsdag 27 augustus 2013

Oogstmaand

Zon 6u49-20u38

H Monica, patrones van de moeders

.

1473 - DE CAPO IN HET CAMP DER VISIONAIREN

.

 

Und nicht arbeiten macht nog vrijer als men dopt.

.

I) INLEIDING
Altijd meegenomen : de Vlaamse separaTISTEN hebben er een Tisten bij. Voor de mensen die het zich nog herinneren : een soort Tisten Pulle. West Vlamingen weten waarvoor.
Kom Kom, niet moeilijk doen. Ik bedoel gewoon Hugo Concentratiecamps, want die man schrijft in DM meer en meer geconcentreerde van langsom korter stukjes. Het einde van deze evolutie is een artikel die gewoon bestaat uit het leesteken ‘punt’. Een beetje wel een probleem, want dan weet niemand of Campo Santo iets geschreven heeft, dan wel als er een vlieg iets achtergelaten heeft.

.

II MIDDEN

Beke en Rutten missen kansen voor open doel die N-VA er vrolijk intrapt

*

Wouter Bos zei op televisie: "De politicus moet zich bezighouden met beeldvorming, de spin zelf ter hand nemen. De spin moet gebaseerd zijn op waarheid, mag niet leugenachtig zijn."

Een mond vol.

Ik ken weinig politici die zich niet bezighouden met beeldvorming. Hilde Crevits op de fiets, Kris Peeters te paard, Pascal Smet met de handen in het haar, het snauwen van Dehaene en Tobback: allemaal beeldvorming. Zoals ook het prominent schudden van handen in Hamme-Zogge.

 

Beeldvorming is de motor naar applaus, maar is het ook het enige? De juiste snaar beroeren op de mallemolen van de actualiteit lijkt me niet minder belangrijk.

Het instinct om te scoren.

Daar is de N-VA zeer geslepen in. Het conflict in Syrië is te groot voor onze verbeelding. Maar als Bart De Wever roept dat jihadisten uit Antwerpen en Vilvoorde niet langer moeten rekenen op een leefloon is heel Vlaanderen het met hem eens.

 

Geen subsidie voor oorlogshitsers.

 

Waarom komt Wouter Beke of Gwendolyn Rutten niet op het idee van zo'n wervend statement? Gebrek aan feeling voor gezond verstand?

Echt scherp aan de bal zijn ze niet, die twee.

Ze missen kansen voor open doel die N-VA er vrolijk intrapt.

Een kwestie van beeldvorming? Nee, eerder van emotionele scherpte.

 

Hugo Camps

*

III SLOT
Nee, mensen, alle gekheid waar gekheden thuishoren : op een stokje. De man heeft talent. Net een artiest die met een paar houtskoollijnen al het leed van heel de wereld kan weergeven. En zo ziet hij er dan ook naar uit. Camps heeft het oog van een koningsarend die zwevend op zijn vlerken in de ruimte tussen twee bergruggen, diep beneden hem een muizeke ziet lopen. In casu die arme vrijheidsstrijder met de blinkende oogjes die nu door de Niveanen zonder inkomen wordt gesteld.
Niet alleen die arme muis zelf, maar ook zijn bele vrouwtjes met haar resem bloeikens van jongskens. Wat zoveel wil zeggen als, dat ze hier allemaal ongewenst zijn.
Campo speelt inderdaad de omgekeerde muziek en hij speelt hem zelfs achterste voor. Door zijn aartsvijand, de NV-A goë punten te geven op de kap van de anderen belicht hij wel hun doortrapte slechtheid. Mensen of muizen, die niet eens Flamingant zijn, het brod afnemen, dat is een voorrecht voor belgicisten, niet voor separatisten.
Echt geniaal. Daar moet U een gevierd socialistisch schrijver voor zijn. Die, uiteraard, dicht bij zijn pensioen staat.

Geschreven door AABEE via Digitalia









 

Geen opmerkingen: