woensdag 28 augustus 2013

1476 - VERTROKKEN MET ONBEKENDE BESTEMMING


.

Woensdag 28 augustus

Zon 6u50-20u36

H Augustinus, patroon van boekhandelaars en bibliothecarissen

Na het feest van Sint-Augustijn zullen er geen hete dagen meer zijn

.

De H. Augustinus, gestorven in 430 na  Chr. Was filosoof en kerkleraar en is (bij mij) bekend gebleven omwille van zijn realisme. Aan hem wordt de uitdrukking toegeschreven, dat ‘mest en is geen heilighheid, maar ’t is de ziel der landbouw’.

Dat was trouwens eeuwenlang de lijfspreuk van de koe-houders uit onze kuststreken, die hun dag-verse boter bij de Londense chi-chi madammekes op tafel kregen bij de morgenkoffie met spek en eieren. Nergens was de boter zo gelig, zo smakelijk, zo vers, als de onze, iedere nacht bij halve pondjes vlijtig overgevaren door onze vissersbootjes. De eigen Vlaamse weverkens die met sa vieren ter botermarkt togen, konden die niet kopen, want de boter die was er zo diere…. Eeuwenlang bleef het fabricatie-proces een groot goed bewaard geheim. Tot uitlekte, dat de veie weidevlakten vol rust doorheen de seizoenen regelmatig bemest wierden met vettige uitgeteerde bô. Die werd vooral in het Veurne Ambachtse aangeleverd door bô-vrachtvoerders met ‘aal-kartelen, die hun koopwaar ophaalden in zowat alle grote steden van Vlaanderen.

is het oude dialectwoord voor menselijke gier…. zijnde de latere natuurlijke biotoop voor overjaarse belegen kunstenaars als Herman Brusselmans.

Zo kunnen we gerust stellen, dat de Londense dametjes hun frisse kleur haalden uit de belegen kont-producten  van onze voorouders…..

.

1476 - VERTROKKEN MET ONBEKENDE BESTEMMING

.

Dit zijn geen muzikanten of briefdragers-met-bijverdienste,

 

Maar Italiaanse carabinieri….

.

I) INLEIDING
O die afgedankte politiewapens van ‘Minos’, de Antwerpse minotaurus.
Op kousevoeten zijn ze vertrokken. Met de Noorderzon verdwenen. Dievelings. Misschien zelfs met de lantaarn aan de dissel! Niemand weet het.
Uit onze gevangenissen verdwijnen op één nacht zo maar eventjes 28 ‘gedetineerden’ zonder adres achter te laten, en nu zijn 60 wapens ribbedebie uit een politie-commissariaat van de Vlaamse Hoofdstad. Misschien dat nu Handwerpen kan omgevormd worden tot Wapenwerpen? Een mens moet met zijn tijd kunnen meegaan! Vroeger waren het handjes, nu zijn het schietgeweren….

.

II MIDDEN

60 wapens gestolen uit politiekantoor

06:00 Antwerpen Zuid Uit het hoofdcommissariaat van de politie Minos (Mortsel, Wijnegem, Wommelgem, Boechout en Borsbeek) is een zestigtal wapens verdwenen. De wapens, die niet meer gebruikt werden, lagen in het hoofdcommissariaat op de Liersesteenweg in Mortsel opgeslagen en dienden vernietigd te worden.

De verdwijning van de wapens werd aanvankelijk niet eens opgemerkt. Het was pas nadat één van de wapens bij een huiszoeking in Gent opdook, dat vastgesteld werd dat het hele lot verdwenen was.

De diefstal, en het feit dat de verdwijning per toeval ontdekt, werd roept veel vragen op binnen het korps en bij Koen T'Sijen, burgemeester van Boechout (PRO) en voorzitter van het politiecollege. "Deze zaak moet zeer grondig onderzocht worden. Intern of extern, de schuldige moet gevonden worden", klinkt het bij de burgemeester. Het parket heeft het Comité P, het vast comité van toezicht op de politiediensten, gevraagd het onderzoek te voeren.

III SLOT
De Politie, Uw vriend…. Ik beklaag de inwoners van BDW-Ville, met zulke vrienden. Misschien dat dezen in ’t vervolg beter met schietlappen zouden uitgerust worden. Die zijn heel wat minder waard op de Zwarte Markt.
*
De moraal van dit verhaal?
Dat er vroeg of laat, geval per geval, of, God-verhoede- het : in benden, misbruik van die wapens zal gemaakt worden. Ze zullen, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, ingezet worden tegen de burgers die verondersteld worden te zijn beschermd door de Politie die zich als cowboys met de blote vuist zullen moeten verdedigen tegen hun eigen wapens.
Stel dat een paar Jihad-strijderss hun opgedane ervaringen willen uittesten in de straten van onze steden en dorpen. Zou de VRT janken, zeg! Met Vrankx,  de oorlogs correspondent ter plaatse, zonder de deur uit te moeten….
O Ja? zegt U : wapens hebben ze wel, maar nog geen munitie. Tenminste, van munitie werd geen gewag gemaakt. Maar als die wapens afgedankt waren, was daar heel zeker ook afgedankte munitie voor! Tiens, zeg ik daarop : en wat wordt er bij triljoenen gefabriceerd in het Waalse Herstal? Toch geen keitjes om mee te gooien of om mee te schieten met schietlappen…..!
Ja goed, de wapens worden inderdaad opgespoord. Door dezelfde slimme koppen als zij die moordenaars toelieten zich bij hun 2de poging in hun cel te verhangen, zodat ze hun straf ontlopen?
Moeten onze Leiders de politie dan een 4de of zelfs een 5de keer ‘hervormen’? Of moeten ze dat elite-korps, die de Rijkswacht toch was, terug invoeren? Ons de Wijkagenten terug geven? Of zelfs de veldwachters van weleer? Die waren tenminste allen fier op hun uniform en op hun eenheid en ze kenden hun pappenheiers door en door. Nu zijn het eerder muzikanten op uitstap. Of BPost-facteurs met bij-verdienste.
*
Italia is, zegt men, een maffia-land, maar ik moet bijna janken van spijt als hier in het straatbeeld een koppel carabinieri verschijnt in strak militair aandoend uniform, gelaarsd en gespoord en overlopend van daadkracht. Zie afbeelding hierboven. Die houden zich niet bezig met 30 cm verkeerd geparkeerde wagens, maar die jagen, alleen al door hun verschijning, de criminelen weg, kilometers in het rond.
Over de maffia in Italië moet, ik gelukkig genoeg schrijven dat die in heel Europa (en in Amerika) beter vertegenwoordigd is dan in het land van oorsprong zelf. Ten tijde van Mussolini was de maffia zo goed als uitgeroeid. Maar voor de verovering van Europa op Hitler door Amerika, had Amerika de hulp van de naar de States gevluchte Siciliaanse maffia nodig, bij de landing op Sicilië. En daar waren ze, in het uniform van de G.I. terug van weggeweest.
Mussolini heeft onnoemelijk veel slechts gedaan, vooral de oorlog verloren. Maar van 2 dingen zal elke rechtgeaarde Italiaan graag getuigen : toen reden de treinen op tijd, en de maffia was gekortwiekt.
Ordnung muss sein! Maar niet bij de Mei ’68-ers!

Geschreven door AABEE via Digitalia










 

Geen opmerkingen: