woensdag 28 augustus 2013

1477 - OVER BROEDERSCHAPPEN VAN EIGEN BODEM


.

1477 - OVER BROEDERSCHAPPEN VAN EIGEN BODEM

.

 

.

I) INLEIDING
Op deze blog vindt U regelmatig iets uit ‘tSCHELDT, het tweede beste satirisch weekblad uit de Koekestad, geleid door iemand met een koekegoed hart, de Heer Bert Murrath. U begrijpt dat niemand dat kan blijven doen, anders is de brave man in de kortste keren zo failliet als de belse staat. Voor minder dan een paar glazen bier per week heeft iedere 60+er het blad op z’n mailbox. Hier dus nog maar ‘ns iets van de vele redenen om het te doen. Onverwijld als het even kan.

.

II MIDDEN

BROEDERS

door Karel Anthonissen

.

De moslimbroeders in Egypte krijgen zware klappen. De militaire regering en een deel van de bevolking verwijt hen dat ze de macht, die zij bij verkiezingen verworven hadden, niet democratisch gebruikt hebben.  Ze benoemden en beschermden alleen hun eigen mensen. Ja, zo zijn broeders nu eenmaal, als ze aan de macht zijn.

Hoe zou het zijn met de broederschappen in ons land?

  ‘Op de exportmissie in Houston vertelde een topminister aan de journalisten dat iedereen die kritiek gaf op het ACW, één voor één zou worden aangepakt. En terwijl hij dat vertelde, maakte hij van zijn hand een revolver en schoot hij’, aldus Ivan van de Cloot in Knack (31/7/2013, http://www.knack.be/nieuws/belgie/dreigementen-tegen-ons-wor-den-almaar-brutaler/article-40003624187-45.htm)

De C-broederschap in ons land bestaat dus zeer zeker nog. In de pers werd er wat lacherig over gedaan. De commentatoren denken dat de dreiging tegen hun gericht is, tegen hoofdredacteur Johan van Overtveldt, en tegen de brave Peter de Decker (N-VA), die door het ACW gedagvaard is wegens laster. En wat dan nog? Zij kunnen zich verdedigen.

Maar ergens in Brussel zit er een arme substituut-procureur, die over de vermeende ACW-fraude moet oordelen. En ergens zit er ook een arme belastinginspecteur die de belasting moet berekenen. Als zij de kritiek op het ACW durven volgen, kunnen zij hun volgende benoeming wel vergeten. Ja, zo zijn broeders nu eenmaal, als ze aan de macht zijn.

Kijk naar die arme procureur in Antwerpen, die de diamantmaffia durfde aanpakken. Het heeft de Schatkist honderdvijftig miljoen opgebracht, - het derde record op rij van hem en zijn medewerkers -, maar een promotie kan hij wel vergeten, zolang de broeders het voor het zeggen hebben.

Er is in dit land ook nog ‘de andere kant’. Laten we die de V-broederschap noemen, met de ‘v’ van vrijzinnig. Veel beter blijken die niet te zijn. De advocaat van ene KDG heeft een arme belastingambtenaar in Gent laten weten dat er ‘agressieve reacties’ zullen volgen als ... .

Ja, zo zijn broeders nu eenmaal, als ze aan de macht zijn.

*

III SLOT
En aan ons, arme dutsen van Vlamingen, wordt niets gevraagd. Eerst worden de hardliners door een politiek proces (2004) gestuit in hun ‘opmars door de instellingen’ en vervolgens overal te toon gesteld in het schandblok van een ‘cordon  sanitaire’. Als dan een tweede meer gematigde partij succes begint te hebben, dan wordt die eveneens wat heet ‘uit de coalitie gestoten’. JaJa, dat is nu eenmaal de geleide concensus-democratie der broederschap.
Het is dus wel duidelijk : De Vlamingen zijn er teveel aan in dit land.
Is dit geen oprecht verheugende gedachte, net voor de moeder aller verkiezingen? We moeten af van de Heerschappij van dat soort ‘Mosti Kameraden’. De ARCO-verantwoordelijken, de ACW-top, het ABVV, dat zijn de mensen waarvan we af moeten. Omdat die soort ons welvarend land in 50-60 jaar tijd totaal aan de grond hebben geregeerd. Met dank aan de halve West Vlaming langs moeders kant, die het tot Minister President van het Zwarte Land beneden de armoe-grens heeft gebracht.
Vlaanderen moet en zal zelfstandig worden na eeuwen slavendom. De kans zit er dik in, dat dat begint na Mei 2014, en wie weet, is Vlaanderen, samen met anderen, net als 1.000 jaar geleden met de Vlaamse Tempeliers, de voortrekkers van de Europese Reconquista.
We kunnen zelfs dezelfde slogan gebruiken als ten tijde van ‘Leuven Vlaams’. Toen was het van ‘Waalse raten, rolt Uw matten’ en zou dus evengoed kunnen luiden ‘Moslim ratten, rolt Uw matten’….

Geschreven door AABEE via Digitalia










 

Geen opmerkingen: