donderdag 29 augustus 2013

1479 - OVER DE VELE SOORTEN DODELIJKE WESPEN


.
1479 - OVER DE VELE SOORTEN DODELIJKE WESPEN
.
 
.
I) INLEIDING
De Wespen Fluisteraar laat op dit ogenblik (donderdag middag) nog altijd het achterste van zijn tong niet zien. De twijfel moet dus zijn hart verscheuren. Het is dan ook geen gemakkelijke klus, en net als in het godsdienstig liedje, houdt hij de wereld op zijn hand. Want hij is overtuigd veel machtiger te zijn dan de God der Christelijken. Hij bidt dan ook, als niemand het ziet, 5 x daags in de richting van het Oosten, het Allah Akbar in de hoop alle Wespen ter wereld  achter zich te krijgen. Maar waarom is hij verscheurd door twijfel?
Tja, met die Wespen is het nogal ’n troep. Het is ook altijd wat. Het is zelfs moeilijk om ze uit elkaar te houden. Daarom wil de Fluisteraar dat strepen, in plaats van gelijk te staan, van de Tijger Wespen in de langsrichting zouden herschilderd worden. Ten dien einde zal hij, samen met zijn helpers een soort van Blitzkrieg tegen hen moeten ontketenen. Zelfs al heeft hij nog altijd geen zekerheid of dat geen wespen-val is waarin hij met gesloten ogen zou invliegen.
Want er is Iemand, een soort Allesweter die vooral de gave heeft van Alwetendheid, die Obama erkent te missen. Daarom dat dagelijks bidden. O Allah, Gijd die alles weet zonder van Uw stoel af te komen, leer mij van mijn stoel afkomen zonder iets te weten.
Van de Wespen Fluisteraar weten we vooral dat hij houdt van show. Veel show. Allemaal op basis van vertrouwelijke spionage. Kop in de lucht. Breedsprakerig. Met trillende voelsprieten in alle richtingen, want hij is zich bewust van de dreiging die alom in de lucht hangt.
.
II MIDDEN
Ingrijpen in Syrië is ontzettend dom
*
De gevechten in Syrië slepen zich al twee jaar voort. De laatste dagen gaan de ontwikkelingen echter snel. Het Westen lijkt klaar te staan om Syrië binnen te vallen. Dom!
Begon de opstand in Syrië (misschien) nog als verzet van de bevolking tegen een dictator, inmiddels is de strijd dat punt al lang gepasseerd. De oorlog in Syrië is verworden tot een burgeroorlog waarbij verschillende groepen elkaar een kopje kleiner proberen te maken. De gruweldaden stapelen zich op. Executies, uithongering, kannibalisme, vervolging en nu mogelijk zelfs gifgas vormen inmiddels een tragische lijst aan wandaden van beide zijden.
 
Het gaat de opstandelingen niet meer om Assad an sich. De oorlog die gevoerd wordt is een oorlog tussen sjiieten en soennieten geworden. Die strijd speelt zich vooral af binnen de grenzen van Syrië. Neemt niet weg dat de sektarische oorlog inmiddels al veel regionale trekjes vertoond. Assad wordt geholpen door het sjiitische regime in Iran. Naast wapens levert Iran ook strijdkrachten om de soennieten een lesje te leren. Ook Hezbollah toetert mee aan de kant van het Syrische bewind. Deze sjiitische organisatie is met veel strijders vertegenwoordigd.
 
Al-Qaida
Aan de kant van de rebellen, opstandelingen of welke titel u deze mensen ook wilt geven, staan vooral Saoedi-Arabië en Qatar. Ondanks dat deze twee soennitische grootmachten onderling vaak ruzie maken, steunen ze nu allebei de opstand, vooral door wapens te zenden en veel geld over te maken. Hak die sjiieten maar in de pan. Beide landen hebben overigens een grote sjiitische minderheid binnen de grenzen, dat kan in de toekomst nog voor problemen zorgen. In Bahrein borrelt het al flink, al heeft het soennitische regime daar te maken met een sjiitische meerderheid.
Ook aan de kant van de soennitische rebellen, een grote bekende; Al-Qaida. Deze soennitische terreurbeweging steunt vooral de Al-Nusra beweging in Syrië. Turkije steunt ook de rebellen maar dat heeft vooral te maken met de Koerden in Syrië. Turkije wil kost wat het kost deze bevolkingsgroep onder de duim houden omdat anders de Koerden binnen de Turkse grenzen (ook) gaan sputteren. Heb ik het nog niet over de vele (extremistische) moslims van over de hele wereld die in Syrië zijn eom bloed te vergieten.
 
Brandhaard
Het conflict, de brandhaard, heeft zich inmiddels uitgebreid naar omliggende landen. In Irak vliegen sjiieten en soennieten elkaar de afgelopen maanden weer in de haren. Duizenden doden per maand zijn het gevolg. Ook in Libanon is het onrustig. Onlangs waren er bomaanslagen bij soennitische moskeeën. Iedereen gaat er vanuit dat dit weer een vergelding was voor een bomaanslag in een sjiitische wijk.
 
Temidden van dit geweld zijn vooral minderheden de dupe. De christenen in Syrië bijvoorbeeld. Maar ook de Koerden hebben het zwaar. Zij worden wel de Joden onder de Arabieren genoemd. Niet voor niets. Vaak worden zij uitgekotst en veel Koerden zijn op de vlucht. Koerdische strijders vechten ondertussen weer tegen Al-Nusra vlakbij de Turkse grens en dat vindt Erdogan op zijn beurt niet prettig.
 
Wespennest
Ziedaar een beknopte samenvatting van de belangenverstrengeling in het Midden-Oosten. Wie het vergrootglas er nog verder oplegt, schrikt zich te pletter. Nog meer groeperingen, nog meer belangen, nog meer verdrukte minderheden en vooral nog meer strijd. Opstandelingen die elkaar het leven zuur maken en elkaar vermoorden, de orde van de dag.
 
Kortom: één groot wespennest.
 
Daar moet je nooit je handen in steken. Laat staan gaan roeren. Als je dat doet moet je een hele goede langetermijnvisie hebben. Begrijp mij goed, ik denk niet dat zo'n langetermijnvisie voor Syrië te maken is, daarvoor is het conflict te ingewikkeld, de verschillende groeperingen te divers en te fout. Kiezen is onmogelijk. Ingrijpen is echter toch kiezen. Dan heb je een langetermijnvisie nodig en zoals al gezegd, die is niet te maken. Ik heb Obama, of welke wereldleider dan ook er in ieder geval nog niet op betrapt.
 
Emotie
Toch zijn Obama (Nobelprijs van de Vrede, weet u nog) en Cameron, Hollande en anderen van plan in te grijpen. Puur op emotie steekt men straks (zover die er al niet diep in zit) de hand diep in het wespennest en gaan Amerika, Engeland, Frankrijk en al die andere landen flink roeren. Dat gaat zeer doen, ontzettend veel chaos opleveren, slachtoffers eisen en helemaal niets oplossen. Wat het Westen ook doet, de strijd gaat toch door. Kijk maar naar Irak. Tien jaar na Amerika's poging om vrede, democratie en welvaart te brengen, gaat het land ten onder aan chaos, aanslagen, moorden en wat dies meer zij.
 
Soms moet je als Westen accepteren dat je niets kunt doen. Dat aan de zijlijn blijven staan het beste is. Dat humanitaire hulp verlenen, stoppen met het leveren van wapens (ook Rusland, maar zeker ook Turkije) en diplomatie de enige begaanbare paden zijn. Dat voelt machteloos, dat is erg.
Bron : Dagelijkse Standaard door Herman Meijer
*
III SLOT
Bij deze verontschuldig ik mij wereldwijd bij de familie Sprinkhaan omdat ze hier zo dikwijls ongewild model hebben moeten staan voor de uitzwermende islammers, die de rest van de welvarende wereld willen kaalvreten. Het is inderdaad niet hun schuld dat er zoveel sprinkhanen zijn, en dat ze zoveel moeten vreten. De verwijten en later de kogels moeten gericht worden tegen de eigen Leiders die de welvaart van hun volkeren (niet de eigen) verkwanselden voor een bord linzensoep.
Om de islammerij te typeren, zijn de wreedaardige wespen beter geschikt. Die doden eerst alle leven waar ze zich ook bewegen, en als ze dat overwonnen hebben, beginnen ze met elkaar de kop af te bijten. In principe is daar niks tegen, ware daar niet hun kunst van het razedsnelle vermenigvuldigen. Ze groeien sneller aan, dan ze elkaar kunnen uitroeien.
En dat soort wrede wespen wil Obama , die een van hen is, proberen in te tomen….
*
Enfin, na bovenstaand overgenomen artikel kan iedereen zich zo een beetje inleven in deze wereld. Om er al vlug het kind van de rekening van te worden. Let maar op de prijs van de pietrolproducten aan de pomp. We gaan die betalen met hetzelfde gewicht in goud, dat dan rechtsreeks naar de Grotten van Ali Baba stroomt in de wespen-landen.
En dat terwijl Vadertje Vladimir ons oneindig veel betere voorwaarden kan bieden. Zowel in de wereld van de pietrol als in de wereld van het aardgas.
Leg ik daar nu toch wel onvrijwillig de vingen op de Assad-wonde? De betere handelspartners zijn al lang Rusland en China met hun onafzienbare handelsmarkten voor onze export. Dan waren onze voorouders toch wel slimmer. Marco Polo, de Venetiaan die eerst niemand geloofde voor China, samen met de Vlaamse Jezuïet Ferdinand Verbiest (Pittem 1623-1688) die  het gebracht had tot een soort Onder-Keizer in Peking. Voor Rusland kunnen we verwijzen naar de levendige handel met de Gouden Driehoek even ten N-Westen van Moskou, rijk geworden door de levendige handel in Vlaams laken, met als tegenprestatie de handel in pelsen van Pooldieren die onze voorouders rijk maakten.
Pater Verbiest vindt U gemakkelijk terug op Wikipedia, en voor de Gouden Driehoek in Rusland, moet U op zoek naar de historische stad Suzdal, ook op Wikipedia.
Ik bedoeld nu niet direct dat we astronomische taal moeten gaan halen in China, of pelsen in Rusland. We zouden kunnen beginnen met bij de Chinezen hun  technologie in te voeren voor elektrische auto’s (Saab in Genk?) en goedkopere olie en gas uit Rusland. Om te beginnen zou onze export naar die twee reuzen nu al kunnen opgevoerd worden. En dat is ook al iets.
De historische burcht van Suzadl is trouwens de gedwongen verblijfplaats geweest van Veldmaarschalk von Paulus, na zijn nederlaag bij Stalingrad in januari 1942. Hij werd daar tot in de puntjes in de watten gelegd, terwijl zijn 6000000 door het Rode Leger gevangen genomen soldaten naar Siberië mochten afmarcheren. Per pedes apostolorum, te voet dus. Waar er, maanden later, nog geen 10.000 aankwamen. De rest was onderweg bezweken en/of afgeknald. Von Paulus is later thuis in de vrede van de Heer ontslapen in Dresden (DDR) in 1957.
*
De hint over Rusland en over China zou eens moeten kunnen doordringen bij de dames en heren van de Vlaamse Parochieraad. Kwestie van een paar reële onderwerpen te hebben voor de verkiezingsstrijd….
Als tenminste de Wespen Fluisteraar ondertussen de hele wereld niet heeft in vuur en vlam gejaagd.
Geschreven door AABEE via Digitalia
 
 

Geen opmerkingen: