vrijdag 30 augustus 2013

1480 - NA HET OVERSTEKEN VAN DE RUBICON NU NOG HET SPËL MET DE TEERLINGEN IN DE PIETJESBAK


.

Vrijdag 30 augustus

Zon 6u53-20u32

H Fiacre, patroon van de hoveniers

.

1480 - NA HET OVERSTEKEN VAN DE RUBICON NU NOG HET SPËL MET DE TEERLINGEN IN DE PIETJESBAK

.

 

.

I) INLEIDING
Uit bezorgdheid voor alle lezers, huidige en toekomstige, denk ik at er nooit genoeg kan gedaan worden om achter de schermen zoveel mogelijk van de juiste toedracht te weten van wat er werkelijk gebeurde A.D. 2013. Xander is daarin een onbetwiste meester. Zijn laatste prestatie vandaag is de foto van ‘rebellen’ aan het lanceersysteem van een raket geladen met het dodelijke Sarin. Zonder woorden.
Dat is een zoveelste rake teerlingworp inzake de waarheid. Nu de beurt aan de Wespen Fluisteraar die vreest dat hij met de volgende worp wel eens op zijn bek gaat.  Zo hopen en zo bidden wij. Moge Vadertje Vladimir ons helpen en bijstaan.

.

II MIDDEN

Obama hengelt naar deal met Putin; Ambassadeur VS: Aanval op Syrië zeker

*

 

Rusland stuurt raketkruiser Moskva, vlaggenschip Zwarte-Zeevloot; Amerika stuurt extra vliegdekschip - Israël belooft Arabische Golfstaten terughoudendheid

Rusland stuurt de raketkruiser Moskva, het vlaggenschip van de Zwarte-Zeevloot, naar de oostelijke Middellandse Zee. Het Westen lijkt nu toch enigszins te gaan aarzelen.

Nadat diverse hoge politici en officials hadden verklaard dat de Amerikaanse aanval op Syrië nog deze week zal plaatsvinden, trapte president Obama vandaag enigszins op de rem door te zeggen dat hij nog altijd geen definitief besluit heeft gemaakt. Terwijl alle Amerikaanse, Europese, Arabische en Syrische strijdkrachten in de regio klaarstaan voor oorlog, probeert Obama tijd te rekken om minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de kans te geven om een geheime deal met Rusland te sluiten. De Amerikaanse ambassadeur in Israël, Dan Shapiro, benadrukte echter dat de aanval hoe dan ook doorgaat (2).

Kerry onderhandelt met zijn Russische collega Sergei Lavrov over een voorstel waarin de Russen akkoord gaan met een beperkte Amerikaanse aanval op doelen in Syrië. Daarna zouden Obama en Putin gezamenlijk de Genevè-2 vredesconferentie aankondigen, die definitief een einde aan de burgeroorlog moet maken.

Rusland en Amerika sturen meer marineschepen

Tot nu toe is het Kerry niet gelukt de Russen te overtuigen (1). Sterker nog, het Kremlin stuurt de komende dagen nog eens twee extra oorlogsschepen naar de oostelijke Middellandse Zee. De raketkruiser Moskva, het vlaggenschip van de Russische Zwarte-Zeevloot, en een anti-onderzeeërjager moeten de reeds aanwezige vlooteenheid gaan versterken (3).

De ontkenning door Moskou dat het sturen van de schepen niets te maken heeft met de crisis in Syrië (11), wordt natuurlijk door niemand geloofd. Rusland is niet voor niets begonnen met de evacuatie van de duizenden Russen die zich in Syrië bevinden (10).

Ook de Amerikanen sturen meer schepen naar de regio. Het vliegdekschip USS Harry S Truman is aangekomen in de Arabische Zee. Oorspronkelijk zou een ander vliegdekschip, de USS Nimitz, worden afgelost, maar die heeft bevel gekregen om voorlopig in de buurt te blijven (4).

Hoogste oorlogsparaatheid Israël

Ook in Israël worden meer voorzorgsmaatregelen genomen. De strijdkrachten zijn in hoogste oorlogsparaatheid gebracht, en er zijn een beperkt aantal -ongeveer 1000- reservisten van de inlichtingendiensten, het Thuisfront Commando en de luchtverdediging. opgeroepen. Ondanks de dreigementen uit Damascus denkt de legerleiding dat een Syrische vergeldingsaanval op Israël niet erg waarschijnlijk is (5).

Syrische diplomaten: geen aanval op Israël

Volgens de Koeweitse krant al-Rai hebben Europese landen Assad gewaarschuwd tegen een aanval op Israël. President Assad zou vervolgens via diplomatieke kanalen hebben laten weten niet van plan zijn de Joodse staat aan te vallen, omdat het dan zeker is dat Israël hard zal reageren, wat waarschijnlijk een forse escalatie zal veroorzaken (6).

 

Israël belooft Golfstaten terughoudendheid

 

Dat is tevens de reden waarom de Arabische Golfstaten aan Israël gevraagd hebben om in het geval van een Syrische vergeldingsaanval terughoudend terug te slaan. Israël zou positief hebben gereageerd, mits de aanvallen niet bepaalde grenzen overschrijden. Het is onduidelijk wat die grenzen inhouden, maar waarschijnlijk wordt het gebruik van chemische wapens en/of het lanceren van honderden raketten tegelijk bedoeld (7).

 

Syrië veel sterker dan Libië

 

President Assad herhaalde vandaag dat Syrië zichzelf zal verdedigen tegen buitenlandse agressie (8). Dat is bepaald geen bluf, want Syrië beschikt, in tegenstelling tot eerder Libië, over een veel sterker leger. Tegenover de Amerikaanse geleide wapenfregatten, die meer dan 200 kruisraketten op Syrië hebben gericht, kan Syrië bijvoorbeeld de geavanceerde Russische Yakhont kruisraket gebruiken, die speciaal ontworpen is om vijandelijke marineschepen te vernietigen.

 

De Syrische luchtverdediging heeft 54.000 man in dienst en beschikt over meer dan 130 SAM SA-2, SA-3, SA-5, SA-6 en SA-8 afweerraketten, en daarnaast over nog enkele andere types, waaronder 50 SA-22's en mogelijk ook de SA-11 en de SA-300. De luchtmacht bestaat uit enkele tientallen moderne Russische gevechtsvliegtuigen (9).

Xander


*

III SLOT
‘Signaal’, het weekblad van binst de oorlog : kent U het nog? Het verscheen vanaf 1940 tot begin september 1944. Het beschrijft de oorlog van uit overtuigd Duits heersers standpunt, met bovenmenselijke artikels over overwinningen te lad, ter zee en in de lucht, verbazende interviews en wondermooie kuunstfoto’s, want van propaganda wisten die übermenschen alles af. Van stijfstaand van glorie, op glanzend papier (1940), later verminderend tot normaal krantenpapier, nog later naar het einde toe werkelijk op grauw ersatz-papier, schetst het zeer goed het verloop van de calamiteiten. Via via kwamen de ingebonden albums ooit bij mij : vier 10 cm dikke kaften vol met onopgesmukte ‘tijdsdocumenten’. De sprekendste foto vond ik ooit, was die van de Führer aller Germanen, die ergens in 1939 op het voordek van de onoverwinnelijke kruiser, de Bismarck staande, bij de tewaterlating, de bemanning toespreekt. Wisten zij wel, dat zij,, samen met hun schip, amper twee jaar later op de bodem van de Noordzee zouden liggen! Op het dek, onder zijn voeten, was een enorme swastika geschilderd. De zegezekerheid leek er zò van af te stralen. Toen duikers in de late jaren ’90 de trots van de gekelderde Kriegsmarine hadden gelokaliseerd, heb ik, waarom weet ik niet, een onderwater-foto van hetzelfde voordek met de swastika in het album ingeplakt. Sfeerbeeld voor latere vorsers naar de waarheid.
Met dezelfde bedoeling, maar op heel wat bescheidener schaal, probeer ik nu achterom te kijken naar wat zich hopelijk nu niet voordoet, WO III. Ik zou niet graag, zoals de vrouw van de Bijbelse Loth, in een zoutzuil veranderen.
De ene oorlog die bijna naadloos in een andere overgaat. Op een paar uren, respectievelijk dagen, na, was WO II bijna beklonken, en hadden de rollen van winnaars en verliezers wel eens andersom kunnen geweest zijn. Zou, net als nu, heel zeker het einde betekend hebben van veel wreedheden. We zouden het achter de rug gehad hebben. Nazi-Duitsland werd (militair) verslagen maar de overwinaars hebben al hun marteltuigen meegenomen voor eigen gebruik. Zyclon B mocht blijven. Maar de straalmotor, de atoom-geheimen, de massa vernielingswapens (Sarin) gingen, vergezeld van het kleinste snippertje papier, de oceaan over. Zelfs Werner von Braun, de Nazi-raket specialist uit Peenemünde, die later met zijn tuigen de maan binnen handbereik bracht, kreeg daar een nieuwe kans.
En nu zit daar de nieuwe Führer, de Messias aller Zwarten, aan de knoppen…. En terwijl hij een nieuwe teerlingworp overweegt, prevelen zijn lippen Allah Akbar en Houssein Mohammed Obama is zijn Profeet

Geschreven door AABEE via Digitalia








 


 

 

Geen opmerkingen: