maandag 30 mei 2016

3408

*
*
Verjaagd uit het Paradijs….
*
*
Toch raar dat de gewone Burger raad weet met wat de politici maar niet lukt, of veel te laat. Databanken zijn al bijna 20 jaar in gebruik in onze bedrijven, maar de Overheid heeft andere katjes te geselen. De Burger uitwringen om almaar meer Moskeeën te bouwen. En om honderdduizenden vreemdelingen de mond open te houden.
Slimme camera’s krijgt de gewone Burger nu bijna toe bij een pak Vigor, maar de Overheid werkt nog met pen en inkt. Zoals de Politie-vakbonden eisen. Want waar computers werken, werken er vanzelfsprekend minder mensen. Die zouden dan anders moeten worden ingezet, maar daarvan worden de Syndicaten zo moe.
Een bruin getinte ‘kwajongen’ mispeutert iets? Al naargelang de zwaarte van het vergrijp, van seffens gaatjes in zijn paspoort (en): een, twee, drie of vier. Staat de seconde nadien op alle databanken van de hele wereld.
Om het ‘onderduiken’ te beletten, de wijkagent(en), zoveel man als er nuttig werk kan verricht worden, een belastingvrije premie uitkeren even hoog als hun maandloon voor iedere tussenkomst die een gesignaleerde in de nor brengt. En die gaat er in zijn thuisland, levenslang in.
Stel daarbij vervolgens die ‘wijkagent’ overal op het hoogste ere-schavotje en je kan een paar Ministers en/of Staatssecretarissen werkloos naar huis sturen. Of er wijkagenten van maken.
Waakzaam, hard en slim zijn: daar kan de Bezetter niet tegen op. Z’n 9/10 zullen die dan ook gemakkelijker zijn biezen rollen of matten pakken..
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Brein aanslagen kreeg al in 2014 uitwijzingsbevel zonder gevolg
*
Barbara Pas: “De opeenstapeling van nalatigheid in combinatie met een quasi totale straffeloosheid en een falend uitwijzingsbeleid waren de perfecte ingrediënten voor de explosieve cocktail die op 13 november en 22 maart ontplofte”
Mohamed Belkaïd, het brein achter de aanslagen in Parijs en hoofdkompaan van Salah Abdeslam kreeg begin 2014 het bevel om het land te verlaten. Maar dat bleef zonder gevolg, blijkt nu.
De feiten kwamen vandaag aan het licht in de Kamer na een vraag van Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas aan staatssecretaris Francken. Gezien het Vlaams Belang uitgesloten is van deelname aan de onderzoekscommissie die de aanslagen van 22 maart onderzoekt, gebruikte Pas een parlementaire omweg via de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

Gevraagd naar de gerechtelijke voorgeschiedenis van de daders kreeg ze van Francken het onthutsende antwoord dat de man - die als leider wordt beschouwd van het bloedbad in Parijs – reeds in maart 2014 geklist werd door de politie wegens diefstal. Maar die liet hem lopen met een schriftelijk bevel het land te verlaten en een inreisverbod van drie jaar. Tot de uitvoering van het bevel kwam het niet wegens ‘niet prioritair’.
“De doorslaggevende rol van Belkaïd bij de verschillende aanslagen toont aan dat deze vergevorderde nonchalance een dodelijke blunder was. Een zoveelste op rij”, reageert Pas verwijzend naar de opeenstapeling van blunders van de Belgische autoriteiten met betrekking tot de kamikazebroers El Bakraoui en Abdeslam.
“De opeenstapeling van nalatigheid in combinatie met een quasi totale straffeloosheid en een falend uitwijzingsbeleid zorgt voor een ideale omgeving waarin de terroristen kunnen gedijen en waren dan ook de perfecte ingrediënten voor de explosieve cocktail die op 13 november en 22 maart ontplofte”, aldus Pas.

Het Vlaams Belang-kamerlid pleit dan ook voor een sluitende opvolging van de uitwijzingsbevelen. “Zolang uitwijzingsbevelen niet gevolgd worden door een effectieve uitwijzing zullen deze feiten zich blijven herhalen”, argumenteert Pas. Ze houdt dan ook een vurig pleidooi voor het drastisch opkrikken van de plaatsen in de gesloten terugkeercentra.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang
*
*
Bedoelde wijkagenten moeten rapper kunnen schieten, dan vragen stellen. Ook dàt werkt preventief.
Of zo’n systeem kans ziet ooit te worden toegepast? Neen, zeker niet zolang er ook nog maar één van de “failed” partijen in de kaas zitten.
Persoonlijke noot. We zien regelmatig aan de Zwitserse grens militairen sommige wagens tot op het bot onderzoeken. De inzittenden staan dan meestal schaapachtig toe te kijken. Terwijl de wagen binnenste-buiten wordt gekeerd, staan collega’s met op scherp gestelde wapens de boel in de gaten te houden.
De gewone passanten worden met één oogopslag ongemoeid gelaten. Hebben die Zwitsers soms ogen als camera’s die in de ziel kunnen kijken? Of hebben die op de Ben Goerion luchthaven van Tel Aviv stage gelopen?
Wij in ieder geval voelen ons op die manier veilig. Ja, hard, slim en doortastend, dat zijn die Zwitsers wel. En wie dat niet bevalt, die moet daar maar wegblijven.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: