maandag 30 mei 2016

3409

*
*
Er wordt gesaboteerd tot het bittere einde….
*
*
Onderstaand artikel komt uit De Schandaard. Het zou U dus niet mogen verwonderen dat het zo zwart is als de nacht. Op zo’n zaken heeft die gazet bijna het alleen-recht….
Nergens ook maar een enkel woordje gelezen van moed of aanpakken met vaste hand. Het gaat slecht, en dat is – voor zover geen medeplichtigheid – nog maar goed ook. De Franse (Slinkxse) Regering wil immers de verworvenheden van de Socialistische Heilsstaat, de 35-urenweek, niet uitbreiden, maar terugdringen en daarom ziet De Schandaard, de vroegere AVV-VVK krant, een stilstand of zelfs een achteruitgang van de ‘Sociale Verworvenheden’. Helemaal niet werken, is volgens hen het summum van werkgelegenheid.
Want ook zij worden van werken o toch zo moe!
Want achter het hoekje komt diene Trump al kijken, die hardheid, slimheid en doortastendheid terug wil invoeren, wat nefast zou zijn voor de Islamisering van Europa.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Stormloop op tankstations in noordwesten van Frankrijk
*
Aan de benzinestations in het noordwesten van Frankrijk stonden zaterdag lange rijen nu op sommige plaatsen de brandstof gerantsoeneerd is om tekorten te vermijden als gevolg van de sociale onrust bij olieraffinaderijen.

Tegenstanders van een hervorming van het arbeidsrecht blokkeren raffinaderijen. Als gevolg daarvan hebben verscheidene departementen in het noordwesten van het land beslist de brandstofdistributie te beperken.
Dankzij de opheffing van versperringen aan grote oliedepots konden bepaalde tankstations zaterdag bevoorraad worden, maar vele andere bleven droog staan en waar wel nog getankt kon worden, was het een overrompeling, met soms opstoppingen tot gevolg.

De Franse federatie Ufip (Union française des industries pétrolières) schatte dat “15 à 20 procent van de tankstations in de regio zonder voorraad of met te weinig voorraad zat”, terwijl de oliegroep Total er halverwege zaterdag 317 had geteld in zijn netwerk, waarvan 54 procent van de stations in Bretagne, 46 procent in Normandië, 43 procent in Pays-de-la-Loire, 34 procent in Nord-Pas-de-Calais-Picardie.
Tot uur aanschuiven
In Nantes, Rennes of Brest moest soms een half uur of een uur aangeschoven worden om bij de benzinepomp te geraken, vertelden automobilisten, van wie sommige ontmoedigd rechtsomkeer hadden gemaakt.
In totaal voerde een tiental departementen vrijdag beperkingen in op de distributie van benzine. De autoriteiten lieten ook zes van de acht blokkades op toegangen tot oliedepots ontruimen.
*
*
De Schandaard schrijft het er niet bij, maar volgens mijn linker teen zit Oilio di Poepo hier onder. Die wil persé, ‘de tout son âme et de tout son cœur’, dezelfde sabotage-mentaliteit ingang doen vinden in ‘La Patrie Une et Indivisible’. ‘t Is kijk moet samen de probleer, parce que die zaak kan gaan veel dieper dan een bitje pietrol. Die probleem raak de fundamenten van het Socialisme. Voorbeeld: 4 overtuigde wereldverbeteraars die in Parijs een combi in brand staken en de politiemensen wilden doodslaan – zonder slechte bedoeling uiteraard – wordt voor de Tribunaal gesleept als vulgaire dood-moordenaar. Honteux, scandaleux, surtout dat mijn koele vriend Hollande daarvoor de skul draag.
Pour les Flamands la même chose.
Mon Dieu, où allons-nous?  ‘t Is wij moet maak de révolution en alles kapot slaan. Dans le désordre, nous serons les vainceurs. Très grand, et surtout: immensément riche. Marx nous l’a promis.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: