maandag 30 mei 2016

3414

3414 - OM DE MUEN OP TE RIJDEN

Normaal ben ik van nature een bedachtzaam man, maar aan alles zijn er grenzen. Ben ten einde raad. Want aan de telefoon blijft het ijzingwekkend stil aan de andere kant van de lijn. Want men neemt er zelfs niet eens meer op. Verlaten door God en Klein Pierke. Al krijgen we morgen de Oekraïense vriendin van ons Vrouwtje op bezoek. Komt de logeerkamer op ’t verdiep in orde maken voor de vrienden uit Coburgia. Die komen op werkbezoek. Want ze zijn uit het juiste hout gesneden. De zitmaaier is stuk, de zwemkom moet haar winter-stop krijgen en er moet dringend bijgepraat worden. Dat laatste is vooral vrouwenwerk. Zondag wordt het weer +30° en dan moet er absoluut worden bootje gevaren. De volgende week begint dan het wadelen door te werken.
Deze morgen is ’t Vrouwtje gaan informeren of dat bootje daar in die beschermede inham kan overzomeren. De prijs valt best mee, en d’er zal ’n ‘ragazzo’ zijn om ons iedere keer veilig te helpen aanmeren. De kreupelen helpen is toch een Werk van Barmhartigheid.
U merkt het al:: zelfs met Internet zal er weinig tijd overblijven voor de blogvrienden. Kan geen mirakels doen, hé.
De toeristen - ieder jaar minder en minder in aantallen: de horeca kan er niet mee lachen – beginnen hier maar net als duiven die vallen vanaf juli toe te stromen. Tot dan hebben de bewoners nog parking zat. Al zijn er altijd Oosterburen die het al van veel vroeger bont en blauw komen maken. Sie saufen m/v werkelijk tot ze niet meer weten van welk land ze komen. ‘Die Italiener verstehen gar nicht was wir sagen‘, brallen ze in koor. Daarbij voorbijgaand aan het feit ‚das Flamen nicht so lump sein als Sie meinen‘. ‘Na komm, zeggen ze dan in koor: ‘Trinken noch ein Trophen, trinken noch ein Trophen, aus das kleine Trinkenfass’. O Suzanna, was ist das Leben wunderschön….
Echte zwijnerij, ja! Maar de campings blijven de laatste jaren grotendeels bijna leeg en de vele nieuw gebouwde hotels klagen steen en been. De prijzen zijn iedere dag lager en lager. In de hoop dat het Verhaal van de Bloedende Hostie meer volk zal trekken.
De 5de dag zonder Internet neigt ter kimme. De avondrituelen in huis kunnen beginnen. Oef, heb me kunnen inhouden: er zijn geen doden gevallen. Morgen is dan weer ’n andere dag.
*
*

Geen opmerkingen: