dinsdag 31 mei 2016

3420

*
29/5/1453 Val van Constantinopel.
*
Wie ligt daar nu nog wakker van? Tot 1453 was wat nu Istambul wordt genoemd, de Christelijke Poort naar het Verre Oosten. Zie Ferdinand Verbiest (1623-1683) de Vlaamse Pater die het tot Onderkoning van China had gebracht.
*
Rome, de Hoofdstad van het Westelijk Romeinse Rijk, was de ene kolom waarop onze Beschaving rustte, en Constantinopel was de tweede. Tot de Moslims, in een periode lijk nu, waar de Leiders zwakker zijnn dan de strohalmen op het veld, zagen de Moslims hun kansen schoon om zich daar te nestelen en om al die rijkdommen zich toe te eigenen. Kruisvaarten kwamen er niet meer aan te pas: ook toen werden de rijkdommen der aarde aan iedereen geacht toe te behoren.
Maar de Islam is wel een andere mening toegedaan. Dijn is mijn en wie niet meewerkt is de pineut. Dus zijn de tijden veranderd….
Nu is de Bosphorus de uitvalspoort geworden, langs waar de nieuwe Turkse Sultan de verovering van het Westelijk Romeinse Rijk heeft ingezet. Zegt hijzelf: door de buiken van hun vrouwen en door de duizenden ‘gebedshuizen’ die wij voor hen mogen bouwen. Onderduimse slimmigheidjes die beter lukken dan het geweld van hun kromzwaarden. Moslims houden niet van een open gevecht van man tegen man. Omdat ze weten die altijd te verliezen.
De EU.SSR hoeft alleen op zekere dag de sterrenwimpel te vervangen door De Halve Maan: de onderdanen zijn er reeds voor klaargestoomd. En wie dat niet wil, is een vuile racist. Een populist en die gaan vroeg of laat als bio-massa den oven in. Troela Almacy, ook een Turkse, likt zich nu al de lippen….

*

*
*
*
De twee mini-golfstaatjes (VLD en Groen) glunderen van regeringsgeilheid bij monde van hun voorzitsters. Een Blauwe Geschelpte en een bruine Turkse: het zijn wel Moeders Mooisten niet, maar toch. Gedaan met tegen elkaar op te bieden tegen klippen en bergen: er zal een nieuw op te richten Overheidsapparaat (kostprijs € 345.000) die dat allemaal in de gaten houdt.
Men wil aldus de symptomen nog beter bestrijden, (niet de oorzaken) door er vooral aan te cureren. Hoera, een nieuwe ‘werkvloer’ waar er à volonté met ons Belastinggeld kan gesmost worden. En weeral een soort wetje dat stilletjes in de politieke achterkamertjes werd gesmeed.
Och, het gaat wel vanzelf over. Dat doet buikloop ook. Tot men er aan ten onder gaat.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Planbureau gaat verkiezingsprogramma’s narekenen
*
Elke partij met een verkozene in de Kamer of een deelstaatparlement, moet het Planbureau een lijst van prioriteiten in haar verkiezingsprogramma laten nacijferen. Dat heeft de ministerraad beslist. Volgens vicepremier Kris Peeters (CD&V) moeten die berekeningen het mogelijk maken de voorstellen correct af te wegen. "Onrealistische voorstellen zullen het niet halen", luidde het.
De wet van 22 mei 2014 maakt de berekening van het verkiezingsprogramma van politieke partijen al mogelijk. Bedoeling is dat onderzoek door het Planbureau nu verplicht te maken voor partijen die een verkozene hebben in de Kamer of in een gewestelijk of gemeenschapsparlement.

Zij moeten een prioriteitenlijst opmaken met voorstellen die ze bij voorrang willen verwezenlijken in de komende legislatuur. Voor partijen zonder vertegenwoordiger in één van die parlementen, is die berekening mogelijk, maar niet verplicht.

Premier Charmes Michel en minister Peeters benadrukten dat het om een tamelijk omvangrijke opdracht gaat voor het Planbureau. Toegepast op de situatie in 2014 zouden de cijferaars 20 tot 68 verkiezingsprogramma's tegen het licht moeten houden. Het Planbureau moet zich daarbij toespitsen op de gevolgen voor de overheidsfinanciën, de koopkracht, de werkgelegenheid, de sociale zekerheid, het milieu en de mobiliteit.
Nog dit jaar krijgt het Planbureau een bijkomend krediet van 345.000 euro. Het zal wiskundigen, economen en data-analisten kunnen aantrekken en mogelijk een beroep kunnen doen op de expertise van universiteiten en kenniscentra.
*
*
Er achteraf op afgerekend worden?…
Laten we elkaar goed begrijpen. Is er bedoeld, een soort ‘OnderzoeksCommissie’ doe de zaak blauw-blauw laat, zoals gewoonlijk, maar een afrekening met daaraan vastgekoppeld de spreekwoordelijke schadeloosstelling.
Voorbeeld: bij het begin v/de Legislatuur x aantal gevangenen, en op het einde x zoveel: even de balans opmaken. Winst voor de Schatkist: zero frank zero centiemen. Verlies voor de Schatkist: zoveel miljoenen Euro. Resultaat; bewarend beslag. Niet alleen op de partij-eigendommen, maar op de privé-vermogens der mandatarissen.
Zo wordt er met de luizenkam door al de geledingen van het Staatsbestel gegaan. Wat meebrengen zal, dat na twee legislaturen er geen ‘OnderzoeksCommissie meer zal nodig zijn, want iedereen zal zijn les geleerd hebben.
Hoeft er een ‘oorzakelijk verband’ te bestaan tussen schuld en boete? In geen enkel geval, want wie regeren wil, moet tegen de blutsen kunnen. Net als in de Ondernemerswereld.
Per slot van rekening is niet meer dan als een ‘goed huisvader’ de zaken beredderen. Met daaraan vast gekoppeld dat wie ’t potje breekt, ook dat potje betaalt.
Het is de enige manier om Gross Coburgia (=EU.SSR) in de kiem te smoren. Wie deze uitspraak genegen is, neme zijn kruis o en volge mij. Stemmen voor ’t Vlaams Belang is de enige uitweg. Op naar de 25%.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: