dinsdag 31 mei 2016

3421

*
*
In 1944 was dit het begin van de vertoning….
*
*
Oei! Nog maar eens het werk van Muzelbeesten die geen echte Muzels zijn in de ware betekenis van het woord. Ook al riepen hele bendes dat Allah de grootste had was. Een oude Vrouw, omdat ze Christen is, naakt over straat jagen. Zoals in de tijd van de Repressie in Coburgia, terwijl de Rijkswacht er lachend stond op te kijken.
Neen, dat was niet dat nietig dorpje in Egypte, maar Boezinge begin oktober 1944 en ik, 8-jarig knaapje, verborg mij achter Moeders rokken…. Want er werd geen oude vrouw voort gejaagd, maar een paar schreiende buurmeisjes met een hakenkruis op het voorhoofd. En plezant dat het was! De volgende zondag donderde het van de preekstoel en toen zaten de meeste mensen al lang weer naar de grond te kijken.
Maar onderstaand verhaal stemt dan weer hoopvol. Vandaar de bedenking, dat men beter Egypte zou opnemen in de EU.SSR dan Turkije. Stel U voor: tien procent christenen! Dat is meer dan in Coburgia!
Maar ‘t gaat beteren. Dat Egyptisch Madammeke, dat heel onzedig ontkleed door de straten werd gejaagd, zou zelfs bij ons Priester kunnen worden.
Maar wat er dàn na elk ‘Vrijdag Gebed’ zou kunnen gebeuren…. Ik mag er niet aan denken. Er zouden nogal wat ‘knoppekes kunnen gedaan’ worden…. De groothandelsprijzen van de springstof zou de spuigaten uitlopen!
Tijd dus dat we die Profeet op stopekes trekken.
Voor aansluiting: schrijven bureel blad.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Groep woedende moslims paradeert 70-jarige christelijke vrouw naakt door de straten
*
(Door: Mick Van Loon)
*
Groepen woedende moslims hebben in het Zuid-Egyptische Minya huizen van christenen in brand gestoken. Ze mishandelden ook een zeventigjarige vrouw en paradeerden haar daarna naakt door de straten. De reden? Omdat er geruchten waren dat haar christelijke zoon een relatie zou hebben met een moslimvrouw.
Zeven huizen van christenen werden door de moslimmeute afgebrand. De woedende moslims trokken na het vrijdaggebed naar de woning van een 70-jarige vrouw, wiens zoon aan de basis van hun toorn lag: hij zou een relatie hebben met een moslima.
Ze sloegen de vrouw, trokken haar de kleren van het lijf en paradeerden vervolgens met haar door de straten van de stad terwijl ze Allah Akbar scandeerden.

Een Koptische geestelijke getuigde op een Egyptische televisieshow van een privaat netwerk dat de politie pas twee uur na het voorval kwam opdagen.
Nadat het verhaal via sociale media uitlekte in Egypte, kon de overheid niet anders dan ingrijpen. De politie heeft volgens ABC News al zes mannen opgepakt en speurt nog naar twaalf anderen die betrokken zouden zijn. President Abdel-Fattah el-Sissi heeft het leger opdracht gegeven binnen een maand de huizen zoveel mogelijk te herstellen, zonder dat dit de huiseigenaren ook maar iets zal kosten. Ook veroordeelde hij de actie. In Egypte maken christenen nog steeds 10% van de bevolking uit.
Bron:
www.msn.com
(h/t “Miesje”)
*
*
Ook bij ons zijn er Vrijdag Gebeden….
*

Aanhechting van Egypte bij Europa zou bovendien ook goed zijn voor het toerisme en voor de piramiden van Cheops. De naam Sissi heeft trouwens een zeer positieve bijklank bij ons. Omdat ze ons Romy Schneider in herinnering brengt. En neen, die Romy was niet de ijsprinses uit Lommel van het gelijknamig verhaal, maar het betoverend kind-dochtertje van Magda Schneider, de rondborstige Hertogin van Possenhofen. Daar waar ook Die andere Elisabeth vandaan kwam, die bij ons als die ’von Bayern’ gekend is. Naar wie de Koningin Elisabeth Wedstrijd is genoemd die we nog regelmatig dienen te ondergaan.
*
Iedereen heeft natuurlijk al lang gesnopen dat dit verhaal alles behalve komisch bedoeld is. Ik breng het hier alleen maar, om te getuigen over de waanzin die heerst waar de Islam de kop (en al eens wat meer) opsteekt. Een zoon hebben die de dochter van de kuisvrouw van een Vlaams Belanger-kiezer liefheeft, is genoeg om gelyncht te worden.
Het is een oud verhaal, dat we sedert de Repressie goed tot zeer goed hebben leren kennen.
Één opvallend verschil: in Egypte kwam de Overheid tussen. In Coburgia deed die, in ’s Lands belang, aan volksophitsing.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: