dinsdag 31 mei 2016

3422

*
*
*
*
Laten we elkaar geen Mietje heten. Met NV-A is wel degelijk de Nieuwe Vlaamse Arrogantie bedoeld. Met vriendelijk doch dringend verzoek het woord ‘Vlaams’, net als Artikel Een van hun Statuten (onze Zelfstandigheid) uit hun naam te schrappen. Er zijn nu eenmaal grenzen aan onze lankmoedigheid.
In Zaal Elkerlyc (in A, de Stad van Allah) gaat deze avond de Verkiezing door van Mister Gay, onder de Hoge Bescherming van ene Geert Burger, de op zijn kop gevallen en blijven bonzen President van de Deelstaat Noord coburgia. Het is niet geweten, of die een peniskoker zal dragen, of niet, ondanks dat deze vertoning vooral de Lagere Regionen ten goede komt. Zoals U ziet: deze man kent zijn prioriteiten. Trouwens, in een job van negen tot vijf doet iedereen in het weekend wat hij wil.
En dan moet ik nog iets bekennen. Booischot en omgeving heb ik altijd met een schuine blik bekeken. Maar omdat dit een familiale aangelegenheid is, zal ik er best over zwijgen. Want hoe meer men er in roert, hoe meer die dingen beginnen te stinken. Ook zo voor wat betreft Antwerpen L.O. waar na vandaag weer zoveel abonnee’s het zinkend schip zullen verlaten.
Enfin, leest U zelf maar.
In elk normaal land had de Zedenpolitie al lang toegeslagen. En waren de aanstokers al lang achter slot en grendel gedraaid. Wat nu eenmaal niet kan, omdat ‘onze gevangenen’ nu al moeten met verlof gestuurd worden, omdat de gevangenissen vrij-uit en vrij-in zijn geworden.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Toekomstige leraar godsdienst strijdt in finale van Mister Gay Belgium
*
De kans is groot dat Tim Van Bael (24) uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) vanavond voor de grote finale van Mister Gay Belgium nog snel even een kruisje slaat. De bijna afgestudeerde leerkracht combineert zijn geaardheid met zijn geloof én wil ook graag een job als leerkracht godsdienst. En dat kan perfect, zo legt hij ook uit aan de leerlingen.
“Vaak durfden ze het tijdens mijn stages pas de tweede les aan om te vragen of ik homo was. Ze vragen zich dan soms af of dat wel kan, homo zijn én godsdienst geven. Ja dus. Als ik stout ben zou ik zelfs kunnen zeggen dat wellicht geen enkel instituut zoveel homo’s tewerk stelt dan de Kerk. De leerlingen maken er alleszins geen probleem van.”
“Ik zou dus vanaf volgend schooljaar graag ergens aan de slag gaan als leerkracht godsdienst. Zo kan ik misschien nog meer jongeren helpen die met zichzelf in de knoop liggen omdat hun geaardheid thuis moeilijk bespreekbaar is of omdat ze het er zelf moeilijk mee hebben. Ik maak altijd duidelijk dat leerlingen altijd bij mij terechtkunnen als er iets is. Ik heb het zelf ook jaren opgekropt en weet dat dat niet makkelijk is.”
In de finaleshow van vanavond in theater Elckerlyc in Antwerpen is er met Kevin Aerts trouwens nog een andere Heistenaar die meestrijdt voor de titel. De derde Heistse finalist, Mike Camps uit Booischot, is in de aanloop naar de finale uit de wedstrijd gestapt. Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans zitten onder andere in de jury.
*
*
Ach die Toon Hermans! Wat kon die fijntjes dat soort mensen door de buis halen. Weet U nog, die verleidingsscène van dat Laps Meisje, Pipie was de naam, die in haar Lappententje zat te lonken naar die knappe Lapse smeerlap die haar stond te beloeren? Hij was de eerste in een hele lange smeerlapperij, en Toon beloofde volgend jaar daar meer over te zeggen.
Enne, wat had U gedacht van de reactie uit Kerkelijke Hoek? Of verwacht U misschien een warm applaus van die kant? Dan denk ik onwillekeurig aan de reactie van Mgr Lamiroy, de Brugse Bisschop, en aan het antwoord dat die gaf aan Dom Modest Van Assche, de Abt van Steenbrugge. Die was zogezegd wegens verklikking (waar niets van aan was) afgevoerd naar Het Pandreitje bij de overige Zwartzakken, meestal idealistische Vlamingen die onvaderlandse gedachten hadden ten overstaan van Coburgia, de Staat die hen naar het leven stond. Daar werd de Abt bont en blauw geslagen, puur uit Vaderlandsliefde. Zijn medebroeders smeekten de Bisschop om tussenkomst waar zijn antwoord was, dat de Abt nu maar zijn plan moest trekken. Zo dat het hem duidelijk zou worden, waar al die IJzerbedevaarderij hem had gebracht. Dom Modest Van Assche (1891-1945) had inderdaad jarenlang in Kaaskerke de Dienst voor de gesneuvelde Vlaamse Helden geleid en er het woord gevoerd. Op 30 oktober 1945, ruim een jaar na het begin der Repressie, bezweek de Abt in de ziekenboeg van het St Jans Hospitaal, door iedereen verlaten, ook de Kerkelijke Overheid.
Ja Ja, voor Outer en Heerd. Maar zijn die dat wel weerd?
PS
Het kerkje van Steenbrugge en de Sint Pieters Abdij vindt U op het einde van de Baron Ruzettelaan naar Assebroek, richting Ruddervoorde, waar de Abdij bij gelegenheid de kloostergangen openzet voor geïnteresseerden.
Waarom Dom Modest Van Assche mij bij deze Antwerpse hoererij spontaan voor de geest kwam? Zeer eenvoudig. Omdat een groep cipiers de Benedictijn iedere nacht in zijn cel kwamen opzoeken, om hem te misbruiken. Vonden ze (volgens hun eigen verklaringen) lekker geil, om een Geestelijke lichamelijk op stang te jagen. De onderwereld van toen is vandaag-de-dag de bovenklasse geworden. En Filip De Winter van Het Vlaams Belang, de Ridder die vecht tegen het Onrecht, die dient zichzelf uit voorzorg te bewapenen om niet onverhoeds te worden afgeknald.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: