donderdag 2 juni 2016

3428

***
Donderdag 2 juni 2016

Zon 5u34-21u48
H Erasmus
*
*

Deze man was schuldig.
Want geen Socialist.
*
*
Neen, net zo min als bij de moordende stakingsgolf die nu al maanden duurt, treft de Baas der Socialisten geen schuld, als de Waalse MR-Premier voor zijn stadhuis wordt verhangen door zijn ‘achterban’.
Begrijpt U nu een beetje beter hoe Socialisten en Islamisten elkaar aanvullen? Liegen en blijven liegen, altijd blijft er wel van over.
O, het was maar een pop, die ze daar omhoog hebben getakeld. JaJa, zo beginnen gewelddadige revoluties meestal.
Maar het zijn wel de Vlaams Nationalisten die door de SD-Partijen beschuldigd worden het land te willen splitsen. Iets wat we helemaal niet willen. We willen alleen het onze terug!
Och, ze doen maar.
Al wat zij zelf doen, doen ze beter. En moeten wij niet meer overdoen.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Di Rupo veroordeelt 'ophanging' premier Michel: "Onaanvaardbare actie"
*
Elio Di Rupo, burgemeester van Bergen, veroordeelt de vakbondsactie waarbij de ophanging van de eerste minister in scène werd gezet. De actie is onaanvaardbaar, vindt de PS-voorzitter.
Voor het stadhuis van Bergen stond gisteren een schavot waarop een pop was geplaatst die de premier moest voorstellen. Hij kreeg een symbolisch proces, waarbij de vakbondsmilitanten systematisch "schuldig" riepen. Uiteindelijk werd de pop verhangen.
Di Rupo wijst er vandaag op dat hij toestemming heeft gegeven voor de manifestatie, maar niet voor de specifieke actie. Als ze hem daarvoor toelating hadden gevraagd, had de burgemeester naar eigen zeggen geweigerd. Verzet tegen ideeën en daden is volgens hem legitiem, maar aan personen mag niet worden geraakt.

*
*
Wat houdt die PS-Baas tegen om die galg daar verder te laten staan? Er moet alleen een opschrift bij: “Ceci n’est pas une pipe’.
*
Even serieus nu.
Volgens mij kan er niet meer getwijfeld worden, maar dit is het begin van het einde. De oude Rode slogan klinkt steeds luider: ‘ge moet mijn moat zijn, of ‘k sloan ip joen mule’. Anders gezegd: denk gelijk ik, of je gaat er aan. En vervolgens er in.
Gaat de Vlaamse ‘Deel-Regering’, buiten platte broodjes bakken, er iets aan doen?
Vroeger wisten we van kindsbeen af op de paardenmolen, dat we de ‘truus’ moesten pakken daar waar we die krijgen konden.
*
*
Net als in elk mislukt huwelijk, zegt het gezond verstand dat er een einde moet aan gemaakt worden. Elk gaat z’n gang en we zien wel waar dat goed voor is.
In Vlaanderen krijgt dan iedereen een gratis hospitalisatie-verzekering, worden de pensioen minstens verdubbeld en is het Onderwijs, zelfs tot aan de Univ, helemaal gratis. Iedereen die kan, werkt in het zweet zijns aanschijns. In onze gevangenissen zullen nog alleen onze eigen ‘penitentiairen’ zitten, geen uitschot meer, want 9/10 van die soort Strafinrichtingen zullen kunnen afgebroken worden. We zullen, zoals elk normaal land, maar één enkele regering meer hebben, met de 5 andere wegens misbruik achter slot en grendels.
Waar de ‘Stille ruimtes’ dan zullen naartoe zijn? Naar daar waar ze thuishoren. Met de wind van achter. Goed geprobeerd, maar nu is ’t genoeg geweest. Of er zwaait wat.
Rood, de kleur van bloed, zal vanaf dan verboden zijn. In onze Nationale Voetbalploeg zullen dus alleen nog blanke spelers op het veld komen. En die zullen luisteren naar de naam van Zwarte Duivels. Zwart broekje, met gele hemdjes.
Wedden dat die dan, samen met het volk op de tribunes, uit volle borst de Vlaamse Leeuw zullen staan brullen. Niet één enkele strofe, maar alle negen?!
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: