vrijdag 3 juni 2016

3432

*
3
*
*
*
Slapende terreurcellen, zegt U? Af en toe loopt er wel eens eentje tegen de lamp. Meestal wegens ondoordacht optreden op de sociale media. Die dan puur per toeval, vaststellen, dat ’n knoppeke doen’ heel wat anders betekent dan een plaatje opzetten.
Wel, wel, wel, wordt dan gezegd: kom dat eens zien, Chef, dat ‘knoppeke’ lijkt verdacht veel op het ontstekingsmechanisme van een bomgordel.
‘Zijde zot?’, vraagt die Chef dan, met het oog op de klok, want aan de poort staat zijn vlam al klaar om de bloemetjes buiten te zetten. ‘Maak daar ’n verslagje van, en berg het op in de onderste schuif van mijn bureau’. – ‘Zo kunnen we later altijd aan de Parlementaire Onderzoekscommissie melden dat we het zaakje al vroeg op het spoor waren gekomen’ – ‘Het zal dagenlang ’n bezigheid geven, en wie weet, wordt onze dienst dan niet gevoelig uitgebreid’.
Personeelsgebrek zal dan niet meer tellen. En tegen dan zal ik al lang een nieuw lief hebben.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Kwartet plande met goedkeuring van IS bloedbad in Düsseldorf
*
De politie heeft in de Duitse stad Düsseldorf drie mannen opgepakt op verdenking van het plannen van een aanslag. Het trio bereidde een bloedbad voor met de goedkeuring van IS. Een kompaan van het trio werd op zijn beurt in de boeien geslagen in Frankrijk, meldt Der Spiegel.
De drie arrestanten in Duitsland hebben de Syrische nationaliteit. Het trio bereidde een aanslag voor in het historische centrum van de stad in Noordrijn-Westfalen. Volgens Der Spiegel zouden twee mannen een zelfmoordaanslag plegen en moesten andere terroristen eerst nog meer mensen doden.
Twee van de vier arrestanten reisden in 2014 van Syrië naar Turkije waar ze van IS-leiders de goedkeuring kregen voor hun plannen. Via de Balkan reisden ze vorig jaar naar Duitsland. Na hun aankomst konden de twee Syriërs een landgenoot overtuigen om deel te nemen aan de voorbereiding van de aanslagen. Een vierde man, een explosievenexpert die zijn sporen verdiend had bij de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra, voegde zich later bij het trio in Duitsland.
De drie arrestanten in Duitsland leefden in de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Baden-Württemberg en een derde staat in het oosten van Duitsland. De vierde arrestant werd opgepakt in Frankrijk. Het waren overigens de Franse veiligheidsdiensten die de Duitse collega's op de hoogte brachten van de plannen nadat een van de mannen na de aanslagen in Brussel zelf naar de politie stapte.
Of de geplande aanslagen imminent waren, is niet duidelijk, schrijft Der Spiegel. De vier worden beschuldigd van het plannen van een misdaad en drie arrestanten worden ook beschuldigd van lidmaatschap van een buitenlandse terroristische organisatie.
De Duitse inlichtingendiensten hebben al eerder gewaarschuwd voor het gevaar van aanslagen op Duits grondgebied. Na het bloedbad in Parijs verklaarde parlementslid Stephan Mayer al dat "Duitsland net zoveel gevaar loopt als Frankrijk om het slachtoffer te worden van terroristische aanslagen."
*
*
Molenbeek schijnt dus geen uitzondering te zijn geweest, maar eerder de gewone regel. Misschien zelfs dat men, bij uitbreiding, kan stellen, dat overal waar de PS of de SP de plak zwaait, er slapende cellen ‘geïnstalleerd’ werden.
Maar dat klopt dan weer niet. Antwerpen heeft verleden week een ‘gang’ opgerold die zinnens was het Centraal Station (met inhoud) op te blazen. Hadden ze maar aan de nodige springstof geraakt. De jongetjes waren tussen de 16 en de 18 jaar oud. Konden nog niet recht uit hun broek pipi doen. Schoolplicht? Daar hadden ze die broek zelfs aan afgeveegd.
Hun eerste plicht immers was niet de school, maar de blaaspijp.
Komen ze recht in de schoot en aan de boezems van elk de 72 maagden die op hun naam gereserveerd, liggen te wachten in de coulissen.
Volgens mijn gedacht is er iets verkeerd aan de opvoeding van Moslim jongeren. Die zouden van in de wieg moeten kunnen spelen met handgranaten.
Wedden dat wij dan meestal zouden gespaard blijven van al die aanslagen?
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: