woensdag 8 juni 2016

3443

*
*
De Tempelberg, ten tijde van Koning Salomon, waar nu de Grote Al A-Acqsa Moskee staat.
*
*

Voor even koddig dik bruin Almacietje boven haar laagje Groene vernis getild, om deze te doen rood worden van woede. Maar zou ze überhaupt in staat zijn te begrijpen wat volgt, zij die in Antwerpen geboren zijnde, denkt en voelt als een échte Turkse Antwerpse?
Zie de leliën des velds. Zie de vogels in het zwerk. Ik zeg U voorwaar, dat zelfs Koning Salomon in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als een van hen”.
Maar omdat het de woorden zijn van De Zachtmoedige zelf, zal ik maar rap over iets anders beginnen, zeker?
*
*
De wonderen zijn blijkbaar de wereld nog niet helemaal uit.
Hieronder leest U bij vriend Xander, dat seculieren of religieuzen, we er allemaal baat zouden bij hebben, Moedertje Rusland als Vredestichter te erkennen. Het klopt natuurlijk langs geen kanten, maar ik ben blij dat Netanyahu hierover hetzelfde denkt als ik. Al durf ik daarbij mijn nek(je) toch wat verder uitsteken dan deze beroemdheid: het religieus instinct, het Gods-gevoel dat ingebakken zit in iedere mens, zal uiteindelijk de Mensheid verenigen. Niet het Communisme, niet het Globalisme of het Islamisme, omdat die en nog zoveel andere systemen, geobsedeerd zijn door egoïsme.
En automatisch staat elke rechtgeaarde Vlaming aan de kant van het hoogstaande Joodse Broeder Volk. Gewoon omdat de Vlaamse volksmens uit hetzelfde hout is gesneden. Dezelfde dodelijke liefde voor het Land der Vaderen, de hang naar werk en God-dankend voor de aldus verworven welvaart.
De dingen daarbij in alle nederigheid aanvaardend, in de overtuiging dat ‘wie het kleine niet eert, het grote niet weerd is’.
Dat Grote Broer als Russische Beer ons daarbij rugdekking geeft, is mooi meegenomen. Dat dit gebeurt onder de zegenende armen van het Kruis, is nog mooier. Nu nog de Cowboys uit Amerika hun gezond verstand laten spreken, en het zogezegd ‘gematigd’ Woestijn Monster uit Mekka krijgt de ezelsstamp daar waar hij het verdient.
*
Alles wat groots was in het verleden, komt terug. Mooier en sterker dan ooit. En ach, Gottekes, ‘Rome’ zal als naar gewoonte, wel weer bijdraaien. Het is al een teken aan de wand, dat Istanbul, de vroegere Hoofdstad van het Oostelijk Rijk, zichzelf aan het vernietigen is. Zo is er wellicht, met een beetje goede wil, geen 10de en Laatste Kruistocht meer nodig.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Jeruzalem 49 jaar bevrijd; Israël wil Rusland als vredestichter
*
Hoge Saudische official: Het is nu of nooit voor vrede met Israël – Russen zouden grotendeels instemmen met Israëlische vredesvoorstellen
Links, rechts, seculier of religieus - vrijwel iedereen in Israël is het er over eens dat de hoofdstad Jeruzalem nooit meer opgegeven mag worden.
Gisteren vierde Israël dat zijn hoofdstad Jeruzalem 49 jaar geleden werd bevrijd van de Jordaanse bezetting. Premier Netanyahu bezwoer opnieuw dat Jeruzalem nooit meer verdeeld zal worden, en voor altijd de verenigde hoofdstad van de Joodse staat zal blijven. Ondertussen werkt hij op de achtergrond hard aan een definitieve oplossing voor de Palestijnse kwestie. Deze week zou hij tijdens zijn bezoek aan Moskou aan president Putin gaan voorstellen een leidinggevende rol te nemen in het vredesproces. De Franse vredesconferentie in Parijs laten de Israëliërs bewust links liggen, reden waarom ook de Duitsers en Britten er niet aan mee zullen doen.
In 1967 werden de Arabische legers nog gesteund, gefinancierd en bewapend door de Sovjets.
*
*
Ja, ik weet het, het was een lange boterham, maar de waarheid is ook niet eenvoudig.
Van kindsbeen af heb ik mij verwonderd, over de vele Joodse mensen, die her en der verspreid over de hele wereld, in de ‘Diaspora’ hebben moeten leven. En er zich als goede staatsburgers gedroegen.
Och, Islammers hebben er een totaal tegengesteld handje van weg. Ergens, om het even waar en hoe, iets veroveren, en dan achteraf doen alsof het altijd zo is geweest. Joden daarentegen, gedragen zich als beleefde voorkomende tijdelijke gasten. Zij blazen niemand op. Dat gaat zo met landen, met volkeren en zelfs met de kleinste privé-huizen waar ze terecht komen. Tot ze een klein deeltje van hun eigen Land na de Holocaust terug hebben gekregen.
Moslims hebben echt de manieren van vroeger mijn klein broertje, die mij ook altijd overal wegduwde. Of stond te stampvoeten van colère tot hij het grootste stuk chocolade kreeg.
Nu nog het Clinton-wijf onder water houden, en de Zomer kan beginnen.
*
Als achtergrond voor deze film, even in herinnering brengen, dat de Joodse Tijdrekening niet op 2016 staat, maar op 5776. En voor wie het soms mocht zijn ontgaan: onze eigen tijdrekening is … de Christelijke of Gregoriaanse Kalender.
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: