woensdag 8 juni 2016

3444

-
*
*
*
*
Ja. ik was het even vergeten: de Islam berust op 5 Zuilen. Die hebben wel niets te zien met de veel oudere 5-armige kandelaars van de Joden, maar allez, het trekt het er toch op.
Het rijtje ziet er als volgt uit:
De geloofsbelijdenis (sjahada)
De rituele gebeden (salat of salah)
Het geven van aalmoezen (zakat of zakah)
Het vasten tijdens ramadan (saum/sawm of siyam)
De pelgrimstocht naar Mekka (hadj, hajj of haj)

U zoekt er dus vruchteloos naar de Ram voor Madam, naar syntex of bomgordels, kromzwaarden of messen. Maar het venijn zit hem wel in het staartje: de pelgrimstocht naar Mekka. Waarna iedereen het ‘Al’ voor zijn naam mag zetten, een beetje zoals bij ons de kleine D of V zogezegd teruggaat naar de adeldom. Zie bvb von Saxen Cobourg, en niet Seks en Cobourg.
Mekka, dat is zowat hetzelfde als Lourdes, maar dan zonder mirakels of kaarskesprocessies. Zelfs het in de volksmassa onder de voeten verpletterd worden, is anders dan in Lourdes of zelfs in Scherpenheuvel. Bij de Arabies schraapt men de doden met bulldozers op hopen, om die te dumpen in een soort ravijn even buiten de stad. Het is niet geweten, of bedoeld ravijn voor dit doel wordt in stand gehouden of speciaal gegraven. Maar het moet een machtig gevoel geven, in de brandende zon urenlang rondjes te draaien rond een tent, bevattende een zwarte hemelsteen. In Maria-oorden gebeuren nog vaak mirakels (Fatima, malse regen bij zonneschijn), maar zwarte stenen regenen? Nog nooit van gehoord.
Hoeft ook niet. Als de messen maar scherp genoeg zijn, en de syntex van goede kwaliteit is.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Code R, ramadan
Geplaatst op 6 juni 2016door E.J. Bron
(Door: Wim van Schaik)

De R in de maand betekent tegenwoordig dat de ramadan weer is begonnen.
*
Eigenlijk wil ik dat helemaal niet weten en ik wens er ook geen rekening mee te houden. Ik snap die aandacht voor ramadan niet. En anders dan de Telegraaf beweert, bewonder ik de deelnemers aan de ramadan helemaal niet. Men doet alsof het topsport is of zo. Maar vasten stelt toch eigenlijk niks voor als er na zonsondergang schranspartijen zijn? Die ramadan is ook helemaal niet gezond. Om de schadelijke gevolgen enigszins te beperken, komen werkgevers met flexibele werktijden, ziekenhuizen met voorlichting in meertalige brochures en moet iedereen rekening houden met korte lontjes die tijdens ramadan nog korter zijn. Maar ik zal het wel allemaal verkeerd zien.
Gelukkig is daar Umar Mirza. Hij legt het allemaal uit op ‘Wij blijven hier’, de site waar ook Van Agt zijn bijdrage aan levert. Zo’n soort site dus… Antwoorden voor dummies. Of zou hij dhimmi’s bedoelen? Maakt niet uit. In beide gevallen gaat het over dommeriken.
Umar Mirza: ‘De Ramadan behoort tot de vijf zuilen van de islam waar elke moslim zich aan hoort te houden. Naast het feit dat je vast uit gehoorzaamheid richting God, vast je ook om:
   jezelf discipline aan te leren
   dankbaar te zijn voor wat je hebt
   niet toe te geven aan je lusten
   je mentaal en fysiek te reinigen
   making the mind stronger than the body
   en meer…’

Het begint gelijk al goed. Ramadan met een hoofdletter! Klopt niet. En geheel in lijn met het verdraaien van de werkelijkheid heeft Umar het over God, maar bedoelt Allah. Net doen dus alsof ramadan gewoon iets is wat er hier helemaal bij hoort en niet een speciaal dingetje is van die afschuwelijke ideologie van de haat.
En dan begint het grote-zand-in-de-ogen-strooien. Mooie praat, waar moslim-knuffelaars helemaal high van worden. Neem nou zoiets als jezelf discipline leren. Mooi toch? Ja, het zou een goed begin zijn om niet altijd en eeuwig, zoals nu het geval is, de ‘schuld’ bij de ander te leggen, maar jezelf eens aan te pakken. Net zoals het hoog tijd wordt om eens dankbaar te zijn voor wat je hier hebt, voor alle kansen die je geboden worden. Weg dus met die eeuwige klaagcultuur! Maar wel, zelf in de benen komen hè. Jezelf discipline leren, weet je nog? En vooral niet toegeven aan je lusten op elk moment van de dag. Bijvoorbeeld zodra je een vrouw ziet. En niet elk feest verpesten met laffe taharrush, zoals we in Keulen zagen en sindsdien steeds weer meemaken. Werk aan de winkel: mentaal en fysiek reinigen en ‘making your mind stronger than your body’.
De schrijver houdt het beknopt en simpel, dus mogen we raden naar dat ‘en meer…’ Zou hij daarmee bedoelen dat stelen, beroven, bespugen, kop-schoppen, auto’s in brand steken en martelen en moorden ook niet mogen? Zou hij daarmee ook de overlast bedoelen in de wijken? (Heeft niets met de islam te maken, maar komt door de ‘verschillende leef ritmes’ tijdens ramadan.)

Wat haalt die ramadan nu echt uit? Krijgen vrouwen meer vrijheid? Worden homo’s nu wel geaccepteerd? Gaan we geen christenen meer uitroeien? Gaan we de christenen in de AZC’s niet meer pesten? Gaan we stoppen met het antisemitisme te verspreiden? Gaan we niet meer juichen als het Westen weer eens een terroristische aanslag moet incasseren? Zijn we ineens niet meer uit op verovering en dominantie? Net als vorig jaar zal er niets veranderen. De ‘blijde boodschap’ van IS heeft al geklonken: ramadan is een maand van jihad en geweld.
Maar ik wil niet negatief eindigen. Gelukkig zijn we dit jaar – of er moet mij iets ontgaan zijn – verschoond gebleven van een misselijkmakende, discriminerende tweet van Rutte. Dat is winst. Hoewel, een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.
 *
*
Dat deze kwalijke Moslim vastenavond-gewoonte zoveel aandacht in de Media krijgt, is natuurlijk doorzichtig. Nadruk op ‘Geloof’, niet op ‘Verovering’. Geloven doet niemand pijn, veroveren wel.
Wat er natuurlijk zelden of nooit bij vermeld wordt, zijn de schrans- en zuip-partijen eenmaal de nacht is gevallen. Om over de rest nog maar te zwijgen, waar de schade moet worden ingehaald….
Maar ik zie het al gebeuren: de werkhuis-gewoonten zullen dienen te worden geramdamiseerd. Waarbij er natuurlijk niet zal mogen geraakt worden aan de ‘verworven rechten’ van de Betaalde (Christelijke) Feestdagen. Net als bij de ‘chelinots’ zullen op het verworven recht van 2 bijkomende vrije ziektedagen boven op de werkelijke ziektedagen, nog ‘recup-dagen’ moeten ingesteld worden. Wat maakt, dat binnenkort het Spoorwegpersoneel uitsluitend Islammers zullen zijn. Want die zijn nog rapper moe dan Francofonen.
Er zullen dan geen stoptreinen meer rijden naar Beauraing of Oostakker, maar wel naar iedere wijk waar een KoepelKeet staat.. Wees dus niet verwonderd, als U een trein ziet voorbijrijden, waarvan de Bestuurder met de kont omhoog, richting Mekka, ligt te ‘bidden’.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: