donderdag 9 juni 2016

3446

***
Donderdag 9 juni 2016
Zon 5u30-21u54
H Efrem
*
*
*
*
In het geval van het Vlaams Belang is dat duidelijk: die zijn namelijk in elk geval in de ogen van het Establishment, de geslagen hond. Alleen al omdat zij durven de misdadigheid van dit Establishment aanklagen. Want in Coburgia, moet U weten getuigt de Waarheid spreken van weinig … Staatsmanschap.
In andere landen bestaat dat onderscheid niet. Want daar wordt geen meerderheid gegijzeld door een volksvreemde minderheid met de ingesteldheid van bewoners van de achterkant der maan... Niet in Frankrijk met Marine La Plume, niet in Nederland met Geert Wilders, niet in Oostenrijk met de FPÖ, niet in Polen, niet in Hongarije, enz. Omdat daar de anti-Islamgevoelens niet van een onderdrukte meerderheid komen. Wat in Vlaanderen wél het geval is.
Zie de NV-A, de Nieuwe Vlaams Arrogantie. Die hun voornaamste strijdpunt is de Vlaamse Onafhankelijkheid, maar in het zicht van de Coburger vleespotten, verloochen ze die. Of, zeggen de voortrekkers, ze stellen die uit naar betere tijden.
Enfin, over de juistheid van de standpunten van het Vlaams Belang staat het al jaren wetenschappelijk vast, dat daar geen speld is tussen te krijgen.
Nog even dit. Natuurlijk zijn niet alle duivels even zwart. Er zijn zelfs zeer brave slechteriken. Maar als die ooit zouden moeten kiezen, weten we op voorhand het resultaat. En daarom horen ook zij hier niet thuis. Net zo min als een wolf thuishoort in een kudde schapen.
Secundo.
In onderstaand betoog (ze kunnen het echt niet laten) ontdekt U voor de zoveelste keer op rij de Slinkxe logica van te redeneren naast de feiten. Ja, er schort wel wat aan die Islammers, maar de Christenen hebben ook boter op hun hoofd. Ze moorden wel niet, noch plegen aanslagen, omwille van hun ‘Geloof’, maar met een macht van stadhuiswoorden wordt dan gedaan alsof. Wat denkt U van deze slotzin:
Wanneer anderen reëel bestaande problemen niet willen zien, creëren ze een situatie waarin partijen als Vlaams Belang die problemen kunnen monopoliseren.
*
Nooit eerder van heel mijn leven kreeg ik mooier lof toegezwaaid voor het Vlaams Belang.
Dat moet pijn doen bij zij die het aangaat, en het zou toch voldoende moeten zijn voor de lauwen en de twijfelaars om eindelijk hun mond open te doen en te spreken.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
'Fundamentalisme in islam geen marginaal fenomeen'
Bron: Belga
*
Veel Europese moslims hangen stellingen aan die op fundamentalisme wijzen. ‘Door dat te verzwijgen, geven we Vlaams Belang de kans het debat te monopoliseren’, waarschuwt onderzoeker Ruud Koopmans

Op de vierde pagina van het landelijk verspreide pamflet van Vlaams Belang tegen islamterrorisme staan enkele opmerkelijke cijfers. Onder de kop ‘Moslimextremisme: eerder regel dan uitzondering’ meldt de partij onder meer dat 70 procent van de Belgische moslims de regels van de Koran belangrijker vindt dan onze wetten.
Ongefundeerde propaganda van islamofobe vreemdelingenhaters? Neen. In de kleine lettertjes meldt het pamflet dat de bron van deze cijfers het Centrum voor Sociaal Onderzoek in Berlijn is. De gegevens komen uit een doorwrocht onderzoek dat twee jaar geleden werd gepubliceerd door professor Ruud Koopmans van het Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung (WZB), het grootste centrum voor sociaal onderzoek in Europa.
Fundamentalisme
Koopmans vroeg aan negenduizend gelovige respondenten in zes Europese landen, zowel christenen als moslims, of ze het eens waren met enkele fundamentalistische stellingen. Zonder uitzondering antwoordden meer moslims dan christenen positief. Ook zijn moslims minder verdraagzaam dan christenen tegenover andersdenkenden als homo’s of joden. Het onderzoek werd gepubliceerd in het ‘Journal of Ethnic and Migration Studies’. Tot nu toe heeft het in de brede pers weinig weerklank gekregen, hoewel de resultaten opmerkelijk zijn.
‘Deze resultaten spreken tegen dat religieus fundamentalisme in de islam een marginaal fenomeen is in West-Europa, of dat het niet verschilt van de mate van fundamentalisme bij de christenen’, concludeert Koopmans. Wel merkt hij op dat religieus fundamentalisme niets zegt over de bereidheid om religieus geïnspireerd geweld te ondersteunen, of uit te voeren.
Tweeledig
Koopmans benadrukt dat de boodschap van zijn onderzoek tweeledig is. Dat een aanzienlijke minderheid van de moslims een fundamentalistische geloofsopvatting aanhangt, is één kant van het verhaal. De andere kant is dat de meerderheid van de moslims in Europa haar geloof op een volstrekt onproblematische manier beleeft.
‘Veel politici en media willen het eerste deel van mijn verhaal niet horen, en zwijgen mijn onderzoek daarom liever dood. Het gevolg is dat sommigen, zoals Vlaams Belang en zijn aanhangers, dat deel juist benadrukken. Het resultaat is eenzijdige en vertekende aandacht van één kant. Dat vind ik niet leuk, maar dat ligt niet aan mij. Ik heb de plicht als wetenschapper de dingen te laten zien zoals ze zijn. Wanneer anderen reëel bestaande problemen niet willen zien, creëren ze een situatie waarin partijen als Vlaams Belang die problemen kunnen monopoliseren.’
*
*
Heb ik vandaag toch wel weer een opwelling van mijn slecht karakter. Elders lees ik terecht, dat Coburgia (beneden de taal- en armoegrens) erger dan een tweede D.D.R. van vroeger, of een Griekenland van de huidige dag, er als een Bokrijk begint uit te zien. Goed gezien van de arbiter en daarom mag de match zonder meer afgefloten worden en het publiek naar huis gestuurd.
Tenminste, als dat zou kunnen. Want geen treinen, geen bussen, geen scholen en de autosnelwegen afgesloten door boze Waalse truckers. Ha ja, want de werkzaamheden rond de tafel voor de volgende 20 jaar besprekingen rond de Oosterweel-verbinding zijn ingezet.
Maar de boer, hij ploegde voort. Vlaanderen werkt, Francofonia niet, maar men spreekt er toch Frans. En als men in West-Vlaanderen Frans wil horen, dan importeert meer échte Fransen om te komen werken voor ons. Walen inviteren om te komen staken zit er inderdaad niet meer in want geleerd geraakt.
En ja, daarom zien wij dat ander gespuis niet graag, dat liever op voorhand staakt dan zich moe te maken. Of de soort die 5 x daags het werk onderbreekt om in een ‘stille ruimte’ te ‘bidden’.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: