vrijdag 10 juni 2016

3448

*
*
Het droomkasteel Slot Neuwandstein
*
*
Het is me niet bekend, of Thomas Leysen, de zoon van, ’s morgens zijn salle à manger betreedt met opgeheven rechterarm. Ik weet trouwens niet eens hoe men ‘Heil Hitler’ zegt in ’t Fransoos. De jongen zijn vader kan daar misschien wat uitleg over geven. Ik niet.
Pas op, want naar ’t schijnt is de voertaal ten huize Leysen, het Fransoos geworden, sedert men er dichter bij de belgicistische vleespotten is geraakt. Ça va? Si, si. Le Vloms seulement nog tegen le personel.
En nu de Bildenbergers, het naaikransje van de Hoge Oremus.
Dat de bruine Jasmina Kerrebacji, rasechte Moslima, dit jaar ook van de partij is bij dat selecte groepje, verbaast me niks. Het zegt meer over die Hoge Oremus dan over deze troela in volle Ramadan. Niemand beter dan de vroegere kabinets-matras van Di Poepo kan inschatten hoe hopeloos diep de partij reeds gevallen is.
Maar ja, men gaat er de geschonden eer van Coburgia proberen uit te leggen. Vooral hoe de recente Trofee van meest gehackte Overheids-sites van Europa op het Internet werd binnengehaald. Hoe het zover is kunnen komen, bijvoorbeeld. Trofee van het meest corrupte land van Europa. Trofee van de Islam-Criminaliteit, Trofee van de langste stakingsgolf. Trofee van de verongelukte treinen. Allemaal te danken aan de ‘Staatsdragende Partijen, die nu op apegapen liggen…. En ja, wat doet men er aan?
Uitzoeken waarom de Minister van Pang-Pang (en dan zorgen dat we weg zijn als bange hazen), niet eens weet dat er in Trois Ponts bij Luik door gemaskerde Jihadisten van de H. Oorlog tegen ons, oefenen in de bossen aldaar met echte Kalasjnikovs. In het Parlement verklaarde Zijne Excellentie, op de interpellatie van Filip DeWinter, dat die daar, weliswaar onder de leiding van een paar wereldberoemde haatbaarden, bijeengekomen waren om er te… ‘bidden’.
Ach Bilderberg! Dat is een naaikransje van rijke oude wijven (m/v), die daar als Goden op de Olympus, wat rammelen met uitgedoofde bliksemschichten. Want in Davos (Zwitserland), daar zit de concurrentie.
*
Ondergetekende heeft zeer jong zijn Vader verloren maar was toen al voldoende tot de jaren van verstand gekomen, om zich een uitspraak van hem te herinneren. Waarover ons Ma dan altijd kibbelde om het onwelvoegelijk woordgebruik. En precies daarom heb ik het onthouden.
“Als de Groten der Aarde teveel van hot naar her reizen, dan is er zeker stront aan de knikker”. Vooral met die bruinigheid kon ons Ma niet goed overweg. Ze heeft er me trouwens de rest van haar leven voor gewaarschuwd. Ik mocht zelfs niet mee marcheren met de KSA…..
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Yasmine Kherbache opmerkelijke gast op Bilderbergconferentie
*
Yasmine Kherbache reist donderdag naar Dresden om er aan de geheimzinnige Bilderbergconferentie deel te nemen. Foto: WAS

Vlaams Parlementslid Yasmine Kherbache (SP.A) neemt net als premier Charles Michel (MR) vanaf donderdag deel aan de Bilderbergconferentie in Dresden. Als socialistisch parlementslid valt Kherbache uit de toon in een gezelschap van topbankiers, mediamagnaten en CEO's. ‘Ik weet niet hoe men bij mij terechtgekomen is, maar ik hoop een kritische stem te laten horen’, reageert Kherbache.
De Bilderbergconferentie komt elk jaar bijeen en er hangt een waas van geheimzinnigheid rond de bijeenkomst. Dit jaar zijn onder meer IMF-topvrouw Christine Lagarde, elder statesman Henry Kissinger en Michael O'Leary, CEO van Ryanair, te gast. Andere Belgische namen op de gastenlijst zijn, naast Kherbache, die van eerste minister Charles Michel en KBC-voorzitter Thomas Leysen. Dat schrijft De Tijd.
‘Na de negatieve storm die over ons land raasde, wil de premier vooral ook het besmeurde imago van ons land bij CEO’s van grote multinationals bijstellen’, legt een woordvoerder de plannen van de eerste minister op de conferentie uit. Zowel Michel als Leysen waren er vorig jaar ook bij.
Interessant profiel
‘Voor mij zal het de eerste keer zijn’, zegt Kherbache. ‘Ik weet ook niet hoe men bij mij terechtgekomen is. Kennelijk vonden ze mijn profiel interessant.’ Kherbache is behalve Vlaams Parlementslid en Antwerps SP.A-kopstuk ook gewezen kabinetschef van Elio Di Rupo (PS).
‘Ik hoop vooral een kritische stem te laten horen over het Europese besparingsbeleid, de handelspolitiek en de migratiepolitiek van de Europese Unie’, zegt ze. ‘Ik zal er puur uit eigen naam spreken.’
De lijst met genodigden wijst erop dat onder meer een mogelijke Brexit en het omstreden vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS (het zogenaamde TTIP) aan bod zullen komen.
Wereldregering
Al jaren doen er complottheorieën de ronde over de bedoelingen van de Bilderberggroep. Volgens theorieën zou de Bilderberggroep niets minder zijn dan een ‘wereldregering’ die een ‘neoliberale agenda’ wil doorvoeren waar vooral de superrijken van profiteren.
Volgens de Fransman Henri de Castries, voorzitter van de Bilderberggroep en CEO van de bank AXA, is de conferentie nog het best te vergelijken met het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. ‘Alleen houden de deelnemers de lippen stijf op elkaar over wat besproken is.’
*
*
Slot Neuwandstein (zie afbeelding hierboven), het wereld-beroemde sprookjeskasteel in Beieren, was de droom van de later krankzinnig verklaarde Koning Lodewijk II van Beieren. Hij stierf (door verdrinking) voor het voltooid was, maar zijn bouwsel werd sedertdien een wereld attractie. Over de àl te mannelijke voorkeurliefdes van deze Koning zal ik er verder het stilzwijgen toe doen, anders komt onze bloedeigen Coburger nog ter sprake. Iets waar ik ten zeerste huiverachtig wil tegenover staan.
Totaal anders verliep het met de Berghof op de Obersalzberg in Berchtesgaden. Kasteelheer dood? Kasteel, de lucht in. Betreten verboten. Achting: Minen.
Ja Ja, de ene Bildenberger-wereldverbeteraar is de andere niet.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: