vrijdag 10 juni 2016

3451


***
Vrijdag 10 juni 2016
Zon 5u30-21u55
Z Priester Ward Poppe
*
Dagklapper
Iedere dag die mij gegeven is, lees ik met plezier de naam van de Heilige van de Dag. Het is een paar seconden stilstaan langs de kant van de weg. Het geeft mij het gevoel wel een klein e wereldreiziger te zijn, maar tevens het een gevoel van een beetje thuis te komen, van erbij te horen, één met het roemrijk 2.000 jaar oude verleden en één met alle gelijkgezinden van de hele wereld. De dagklapper is een band over de hele wereld en ik weet mij uitverkoren om daar deel van te kunnen zijn.
*
*
Onze Zuiderburen….
Ne Sansculot. Maar in 1302 kwamen ze af met borstels om De Vlamingen op een hoopje te vegen…..
*
*
Het heeft niet lang geduurd, of Franse woelmakers uit het decadente Zuiden overschrijden voor de zoveelste keer de landsgrenzen. Het was geleden van de Beeldenstorm (1566), onzaliger gedachtenis, met daarna de ‘verrijkers’ van de Franse Revolutie (1789) die in naam van de Broederlijkheid, alles kwamen stukslaan wat hen voor de voeten kwam.
De naam Risquons-Tour is de naam van een gehucht van Rekkem, sedert de vastlegging van de taalgrens met de zoveelste gebiedsroof van ons grondgebied, een deelgemeente van Moeskroen. Die is dus nu Mouscron geworden. Spreek uit MOUCRON.
Toen ons Pa gestorven was (1943) werd ik wekenlang toevertrouwd aan een verre nicht, in de Rue Mateoti, waar ik noodgedwongen mijn eerste Franse lessen diende te ondergaan.
De naam van (in ’t Fransoos) ‘Alles Riskeren’ ontstond (Wikipedia) toen op 29 maart 1848 een kleine legermacht van uit Frankrijk oprukkende annexionisten (voorstanders van de annexatie van België door Frankrijk) door een Belgische legerafdeling onderschept werd. Zeven annexionisten werden gedood, en zestig werden gevangen genomen. Oranje Gezinden lagen natuurlijk ook op de loer om revanche te nemen voor 1830. ‘Paris vaut bien une Messe’, dat wel, maar dan in ’t geniep. Net zoals later in onze dagen in ‘t geniep de energie en de financiemachten door Tsjeven en Sossen gezamelijk naar Parijs werden overgeheveld. Maar dat is een ander verhaal, dat pas nà de uiteindelijke privatisering helemaal in de openbaarheid zal komen. Die privatisering zit er aan te komen, de dagen nadat de Vlaamse Onafhankelijkheid wordt bevochten of uitgeroepen.
Over deze gebeurtenis van 1848 wordt weinig verhaald in de Vaderlandse Geschiedenis. Want stel U voor: na de Brabantse Omwenteling van 1830 moest officieel de schijn van onafhankelijkheid worden hoog gehouden. Il faut que la France se sente aimée…..
Dat ziet U nog altijd in de vriendschap tussen Oilio di Poepo en Franske den Hollander, de Franse President voor de tijd het dat nog duurt. .
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Vakbondsmilitanten blokkeren E17 in Rekkem
Vakbondsmilitanten blokkeren E17 in Rekkem
Aan de grensovergang op de E17 tussen Frankrijk en België houden vakbondsmilitanten een protestactie. Ze hebben een blokkade opgeworpen waardoor er geen verkeer meer mogelijk is. Verkeer van Kortrijk en Gent naar Frankrijk moet de snelweg verlaten in Aalbeke en via Doornik naar Frankrijk rijden.
Actievoerders van de vakbonden voeren donderdagmiddag sinds 14.30 uur actie aan de grensovergang in Rekkem. Het zou gaan om Belgische en Franse vakbonden, maar dat is nog niet officieel bevestigd.
Ook de reden van de vakbondsactie is voorlopig niet bekend. Focus-WTV bericht dat het gaat om Franse vakbonden die de bestuurders informeren over de Franse arbeidswet waar in Frankrijk al wekenlang protest tegen is. Ook VRT-verkeersanker Hajo Beeckman schrijft dat het om Franse vakbondsmilitanten gaat
*
*
Net zoals in 1848 moeten die Franse woelmakers de juiste behandeling toegediend worden. Wat meer is: de raddraaiers moeten voor het Internationaal Hof in Den Haag verschijnen, omdat zij in groep noch min noch meer oorlogsdaden op onze grondgebied gepleegd hebben. Maar helaas, Francofonen weten dat ze in West-Vlaanderen altijd en overal ongestraft het beest kunnen komen uithangen. Dat is zelfs dagelijkse kost tussen La Panne en Knock-le-Zoet. Het duurt tot er Kalasjnikovs worden leeggeschoten op dat proper-chic terrasjesvolk.
Wat meer is, om een einde te stellen aan de huidige Beeldenstorm tegen onze welvaart, moeten de aanstichters officieel in beschuldiging gesteld worden. Te beginnen met Olio di Poepo die geboeid in de na-nacht van zijn bed gelicht, dient te worden opgepakt. Aftroeven in de cel niet doodzakelijk, maar wel te dogen.
Vakbondsleiders dienen een behandeling te ondergaan recht evenredig met de economische schade die ze het land hebben doen ondergaan. En, als die daarbij het leven laten, is dat zelfs zoveel te beter. Want in de grond zijn ze nog van de slechtsten niet. Als ze maar diep genoeg zitten.

Ik hou mijn hart vast voor de tijd dat Marine La Plume zich zal laten gelden. Geroofd grondgebied teruggeven zal er wel niet inzitten. Als ze er maar geen bij wil….
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: