vrijdag 10 juni 2016

3452

***
Zaterdag 11 juni 2016
Zon 5u29-21u56
H Barnabas, regenheilige
Schoon weer op Sint-Barnabee, dan dansen alle boeren mee
*
*
*
*
Een spektakel, helemaal in de lijn van de duivelachtigheid van de 3 Hoge Gasten, die toevallig, alle drie op het punt staan om in de donkerste uithoek van de tunnel van de Geschiedenis te worden gekieperd. Hollande, Merkel en Renzi: wat kwamen die daar eigenlijk doen? Dat de slimme Zwitsers juist dat trio hebben uitgenodigd, moet wel veel geld hebben opgebracht…. Alleen de Sultan van Turkije ontbrak….
Ik hoop voor hen, dat hun helletocht niet gepaard gaat met lijfelijk geweld.
Zij hebben wel, bij de inhuldiging van de Gotthard-tunnel, een symbolisch voorsmaakje van de hel gekregen…. Misschien doet het hen nadenken.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
Was bizarre openingsceremonie Gotthard basistunnel satanisch ritueel?
*
Godslasterlijk? In deze scene lijkt het er sterk op of oude schilderijen van de aanbidding van Jezus worden geïmiteerd en bespot door hier de bekende duivelsfiguur Baphomet letterlijk als ‘koning van de wereld’ uit te roepen.
Op 1 juni werd in Zwitserland de langste spoorwegtunnel ter wereld geopend, de Gotthard basistunnel. Er werd 17 jaar aan de 57,5 kilometer lange, ruim € 11 miljard euro kostende spoorverbinding, die onderdeel vormt van de door de EU aangewezen hoofdtransportas Rotterdam-Genova, gebouwd. De bizarre openingsceremonie, waarbij onder andere de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Franse president Francois Hollande aanwezig waren, deed velen de wenkbrauwen fronsen (6) – zeker niet enkel christenen, die constateerden dat hun geloof openlijk op soms grove wijze werd bespot. Sommigen concluderen dat de ceremonie een soort satanisch ‘illuminati’ ritueel geweest moet zijn. ‘Complot van de elite’ of niet, de beelden zijn dermate absurd, dat de gebruikte symboliek eigenlijk geen toeval geweest kan zijn.


Centraal in de maar liefst 6 ½ uur durende ceremonie, die € 8 miljoen kostte, stond een persoon met een letterlijke ‘bokkenpruik’, sinds de 19e eeuw een bekend symbool van Baphomet / Satan. In de eerste, ondergrondse helft van de ceremonie ‘sterft’ de ‘bokkenman’, staat op uit de dood, en wordt vervolgens aanbeden en gekroond als de ‘koning van de wereld’ – een overduidelijke persiflage en godslasterlijke bespotting van het evangelie van Jezus Christus.

‘Koning van de wereld’

De in oranje geklede ‘mijnwerkers’ marcheren als zombies de tunnel in, worden daar vervolgens aan ‘geofferd’, waarna ze boven het ‘alziende oog’ als witgesluierde ‘geesten’ weer terugkeren. De bokkenman springt hier uit tevoorschijn, en begint vervolgens al grommend, brullend en schreeuwend als een bezetene ritueel met hen te ‘paren’ en hen te ‘verslinden’. Tegelijkertijd wordt op een groot videoscherm op hem ingezoomd, waarbij de achtergrond zwart en rood gekleurd is, met zijn kop gehuld in vlammen.


Terwijl een kring van ogen over hen ‘waakt’, buigen de in het wit geklede acteurs vervolgens voor deze satanische gestalte. Enkele taferelen lijken even opzichtige als krankzinnige en bespottende imitaties te zijn van een oude schilderijen van Jezus Christus, Maria en de apostelen.

De volgende scene is een kopie van een heidense druïde ceremonie, waarbij de acteurs gekleed zijn in zwarte ‘slaven’kleden, en ‘nesten’, ‘planten’ en ‘bomen’ op hun hoofd dragen. Eén zo’n hoofdtooi doet sterk denken aan de doornenkroon die Jezus Christus tijdens Zijn kruisiging moest dragen.


De bokkenman ligt dan op de grond, staat vervolgens op uit de dood, en wordt aanbeden als de ‘koning van de wereld’, zo roept een vrouw, als het symbool van de moderne samenleving en de technologie die de aanleg van de Gotthard basistunnel mogelijk maakte (3). Tijdens dit laatste gedeelte zijn veel acteurs gekleed als travestieten, zwervers en hoeren. In enkele scenes hebben de acteurs dermate weinig om het lijf, dat hun geslachtsdelen door de stof zichtbaar zijn.

Expliciete aanbidding van Satan

Een aantal andere meer of minder opvallende zaken op een rijtje:

* De openingsdatum 6-1-16 of 1-6-16 (6-1-6 stond in sommige van de oudste Bijbelvertalingen in de plaats van 6-6-6);
* Een zwevende ‘engel’ met een monsterachtig grote en woest uitziende ‘babykop’ – symbool van een gevallen engel?;


* Aan het einde van de ceremonie rijdt de trein op het scherm de tunnel uit en stijgt op in de lucht, terwijl tegelijkertijd de eerste echte trein onder het geblaas van Zwitserse alpenhoorns de tunnel uitrijdt. Was de trein een symbool van de god Apollo en Horus, de tunnel het symbool van de onderwereld, en de alpenhoorns van de ‘vijfde bazuin’ uit Openbaring? (4)


* Ook de zon als symbool van de god Ra en Horus (het ‘alziende oog’ van de ‘illuminati’) wordt prominent getoond;


* Na 6 uur en 24 minuten krijgt de Meikoningin symbolisch een kind, dat een tikje krijgt om het te laten ademhalen / huilen. Was dit een teken van de (aanstaande of reeds aan de gang zijnde) geboorte van de ‘Nieuwe Wereld Orde’? (4)
* Hoewel Zwitserland geen EU-lid is, waren drie belangrijke EU-leiders –de Duitse bondskanselier Merkel, de Franse president Hollande en de Italiaanse premier Renzi- aanwezig om het belang van de tunnel voor de EU en voor ‘open grenzen’ te onderstrepen: ‘De nieuwe Gotthard tunnel zal helpen de EU economie te verenigen, en dient als herinnering dat de EU-landen samengebonden zijn als handelspartners, zelfs nu politieke krachten deze uiteen dreigen te scheuren.’ (5).

Er waren in het verleden wel vaker vreemde (openings)ceremonies, maar die bevatten voornamelijk impliciete en verhulde verwijzingen. Nog nooit eerder werd Jezus Christus zo openlijk bespot en Satan zo overduidelijk ‘aanbeden’ als nu – weliswaar in een urenlang ‘toneelstuk’, maar dat gezien de duistere, zeer occulte symboliek nauwelijks als enkel vermaak voor de prominente aanwezigen kan worden afgedaan.

Propaganda - Tunnel is feitelijk zinloos

Tot slot: volgens de Zwitserse overheid haalt de tunnel 1 miljoen vrachtwagens van de weg af. Dit is absolute onzinpropaganda, want door de nabijgelegen Gotthard wegtunnel rijden dagelijks slechts 2600 tot 3500 vrachtwagens, wat erg weinig is voor een Transeuropese verbinding. Die vrachtwagens gaan zeker niet allemaal de (dure) trein op. Bovendien ontbreken aan zowel de noord- als zuidzijde van de tunnel nog geruime tijd hoogwaardige aansluitende spoortrajecten, waardoor de tijdwinst vooralsnog minimaal is, en voor veel passagiers van personentreinen voorlopig zelfs niet bestaand.

Maar mogelijk kan de tunnel straks gebruikt worden door de Europese elite, als die er eindelijk in geslaagd zijn om de Derde Wereldoorlog tegen Rusland te ontketenen, en ze er kunnen schuilen terwijl alles boven hen wordt vernietigd. Wat overigens eveneens aan een bekende Bijbelse profetie doet denken:

‘En de koningen der aarde en de groten en de oversten over duizend en de rijken en de machtigen en iedere slaaf en vrije verborgen zich in de holen en de rotsen der bergen; en zij zeiden tot de bergen en tot de rotsen: Valt op ons en verbergt ons voor het aangezicht van Hem, die gezeten is op de troon, en voor de toorn van het Lam; want de grote dag van hun toorn is gekomen en wie kan bestaan?’ (Openbaring 6:15-17)
*
*
Onderdoor in plaats van bovenop: van Zürich naar Milaan, we hebben de werken zien vorderen, daar waar de sporen weer bovengronds kwamen piepen. De tarieven die we 7-8 jaar geleden te zien kregen op Internet, waren ongelofelijk laag. Minder dan de helft van het eigen brandstofgebruik langs de weg. Dat voordeel naast een paar uren dommelen tegen 250 km/u. Als daar maar geen vodden van komen, dachten we daarbij. Enfin, die 17 Km in de bestaande tunnel zou dus ook tot het verleden behoren.
Akkoord, de Zwitserse samenleving draait met de preciesheid van een Zwitsers zakhorloge, maar ik zal op die ondergrondse trein toch altijd terugdenken aan deze dag.
Ik zie de apocalyptisch vertoning dan ook eerder als een sublieme vooruitblik op de loopbaan van deze drie topfiguren uit de Europese Götterdämmerung, onderweg naar hun persoonlijke ‘Hades’, want zij zijn de Styx uit de Griekse mythologie reeds voorbij.
*
*
De Styx (Grieks: Στύξ, letterlijk "Haat, of afschuw, vooral tegenover mensen") is de rivier die de bovenwereld of aarde scheidt van de onderwereld of Hades.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: