zondag 12 juni 2016

3455


*
*
*
*
Deze afbeelding werd geleend bij ’t Pallierterke van deze week. De cartoonist er nog altijd niet goed van.
*
Ergens in 1936 heeft A.H. bij de Olympische Spelen in München dezelfde toer gelapt aan Jesse Owens, de Zwarte hordenloper die goud behaalde. Toen die op het podium moest blijven staan schilderen om van het Staatshoofd het goud uitgereikt te krijgen, bleek dat die zonder taal of teken het stadium in alle haast had verlaten.
De wereld was verontwaardigd, maar net als nu, ging men over tot de orde van dag.
Er is nochtans een wezenlijk verschil tussen de beide Hitlers. Die van de Jaren ’30 kon geen Zwarten rieken, die van nu zoekt ze op, en leest daarenboven voor uit het Sprookjesboek van de Profeet.
Vaststelling: de Turkse Hitler smeedt een duivelsverbond met de Zwarten, om als échte Islammer via hun schouders een trapje hoger te geraken in de wereldheerschappij. Lees: hoe duiven en moordenaars elkaar toch kunnen bestelen!
*
*
GEPLUKT BIJ
*
*
Boze Erdogan verlaat begrafenis Ali vroegtijdig
*
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de tweedaagse rouwplechtigheid ter ere van bokslegende Muhammad Ali, donderdag en vrijdag in het Amerikaanse Louisville, vroegtijdig verlaten. Dat meldt persagentschap Dogan. Een officiële reden gaf de Turkse delegatie niet, maar de president zou beledigd zijn geweest omdat hij geen stuk stof van de Kaaba uit Mekka op de kist van Ali mocht leggen en omdat de voorzitter van het Turkse presidium van Religieuze Zaken niet uit de Koran mocht voorlezen tijdens de begrafenis vrijdag.

Ook de bodyguards van het Turkse staatshoofd zorgden voor ophef in Louisville: er zou een gewelddadige confrontatie zijn geweest met de lokale veiligheidsdiensten.

Erdogan sprak zich in een artikel in Bloomberg eerder vol lof uit over Muhammad Ali. ‘De juiste manier om de kampioen te eren, is door zijn visie op vrijheid, gelijkheid en solidariteit in de praktijk te brengen’, klonk het. Hij benadrukte daarbij de boodschap van Ali - die zich tot de islam bekeerde - dat de islam een vredevolle religie is en stelde ook discriminatie van moslims aan de kaak.
De rouwplechtigheden voor Muhammad Ali vonden donderdag en vrijdag plaats in Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky. Donderdag was er een traditionele islamitische rouwdienst, de uiteindelijke begrafenis volgde vrijdagnamiddag.

Afgelopen vrijdag overleed Ali in een ziekenhuis in Phoenix (Arizona). ‘The Greatest’ sukkelde al ruim dertig jaar met de ziekte van Parkinson. Hij werd 74 jaar.
*
*
Die dode boks-legende is inderdaad een hele eer, zowel voor de Zwartjes als voor de Islam. Bij alle twee staat de H. Klopt’erop inderdaad hoog in het vaandel. Het geeft hen aanzien, en niet te vergeten, het brengt goed op.
Op ietwat groter schaal toegepast, kan het hen zelfs de wereldheerschappij opleveren. Het brave Westen geeft zelfs nog fortuinen uit om hen in de boksring bezig te zien.
Ik denk dat aan Mohammed Ali, postuum de titel Mohamed Al Ali zal toekennen, zelfs al is die bij leven nooit in Mekka geweest om die eretitel te verdienen. Al valt het nog wel te bezien, als een Parkinson-lijder van die leeftijd nog zal kunnen genieten van zijn 72 dagverse maagden hierboven. Het zullen veeleer de wormen zijn onder de grond die van hem genieten…..
Pssst
Ondergetekende kan die zwarte loverboy noch horen noch zien, sedert die onze bloedeigen JP Coopman uit Izegem na 7 ronden tegen het vilt heeft geslagen. En zich daarna nooit meer verwaardigde om een herkansing toe te staan. Waaruit mag besloten worden dat alleen lafaarden vluchten voor de werkelijkheid. Erdogan, Hitler, Cassius Clay: één pot nat. Lafaarden allemaal.
Voor Moslims is dat nog enigszins te begrijpen, ja het ligt zelfs in de lijn der verwachtingen. Maar voor een Oudstrijder van WO I, met maar liefst 4 jaar frontervaring, is dat voor altijd een blaam op zijn fatsoen.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: