maandag 13 juni 2016

3461

*
*
*
*
Een opdoffer voor onze Westerse pretentie die ongaarne tot de vaststelling komen dat.. de aarde rond is. Bepaalde Islammers doen het zelfs nog beter en beweren dat de aarde een plat vlak is, waar men gemakkelijk over de rand kan naar beneden donderen.
Voilà, nu weten we het zeker Niet alleen is de Aarde rond, maar ook de aardbewoners zijn aan elkaar gewaagd. Het is alleen een kwestie van tijd. Denk maar aan bvb de Chinese en Joodse Beschavingen die al, los van elkaar, elk een recordhoogte hadden bereikt, toen wij nog in dierenhuiden gekleed rondliepen. En leefden van jacht en visvangst. Moet een hele geruststelling betekenen voor onze Zwarte, Bruine en Groene medemensen. Ze zijn op de goede weg.
In Cambodja, aan de andere kant van de wereld, hebben Wetenschappers nu de eeuwenlange oerwouden doen spreken. En weet U wat mij terzake nog het eest opvalt? Niet alleen dat het er ooit was, na een bepaalde bloeiperiode weer verlaten werd (waarom? Hoe?), maar dat daar het meest fundamentele in iedere mens eerst naar boven kwam: het gevoel voor religiositeit.
De ‘Seculiere’ Samenleving zal dat wel niet graag horen, want het trekt de hoeksteen van hun pretentie onderuit omdat zij denken in alles de slimsten te zijn. Ze zijn goed bezig en daar is de Islam vanzelfsprekend hoogst tevreden mee.
Misschien als er op zekere dag zal vastgesteld worden, dat er zelfs geen kerkklokken mee voorhanden zijn om de doden naar hun laatste rustplaats te begeleiden, dat dan hun centje zal vallen. En neen, echt niet. Het zal ‘hun tijd’ helemaal niet duren.
*
*
GEPLUKT BIJ
*
Archeologen ontdekken verloren steden onder jungle Cambodja
*
Archeologen hebben met behulp van lasertechnieken sporen ontdekt van steden nabij het 12de-eeuwse tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja. Sommige experts geloven dat de steden het grootste rijk op aarde zouden geweest zijn in de 12e eeuw.
'We hebben onder de bossen hele steden ontdekt, waarvan niemand wist dat ze er waren', stelt de Australische archeoloog Damian Evans in de Britse krant The Guardian.
Het onderzoek startte in 2012. Door vanuit een helikopter laserstralen af te schieten konden de archeologen de bodem precies in kaart brengen. In een eerste fase werd een klein stadsgebied ontdekt (Mahendraparvata), dat door een netwerk van wegen en kanalen verbonden was met Angkor Wat. 'Ditmaal hebben we het geheel en het is enorm: de grootte van Phnom Penh', aldus Evans.
De steden zouden tussen 900 en 1.400 jaar oud zijn.
Experts noemen de ontdekking met behulp van lasertechnologie de grootste bijdrage aan onze kennis van het Angkor-rijk in de laatste 50 tot 100 jaar.
Angkor Wat is het bekendste tempelcomplex van Cambodja en maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed Angkor, de grootste toeristenbestemming in het land. Angkor Wat staat ook afgebeeld op de Cambodjaanse vlag.

De resultaten van het onderzoek worden maandag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Journal of Archaeological Science'.
*
*
Hindoe-isme, Boeddhisme (96%) toe maar, zelfs geen heel klein beetje Islam: hoe kunnen onze media daar ook maar één woord goed over vertellen. Als de Teevee al een reportage riskeert, gaat het vooral over… jacht en visvangst, zoals in de eerste de beste bananrepubliek.
Spreken over het Marxisme dat er met de Rode Hamer geen wortel schoot? Zijde zot? Een sluier lichten over oude beschavingen daar? Ach man, diene oude brol. Wacht maar tot de Godsdienst van de Wrede daar voet aan wal heeft gezet, het zal er rap mee gedaan zijn. De moeite niet eens waard om er Mosketen van te maken! In de lucht gaan die dingen!
Allez, werk aan de winkel voor de plaatselijke Liz-a-Bed Homs van daar. De NV-A kan alvast, met dit doel voor ogen, beginnen ‘ontwikkelingshulp’ te sturen….
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: