maandag 13 juni 2016

3462

.
*
*
De Optima Bank, logo. Alleen ingewijden als klant….
De normale weg voor elk Sossen-Kopstuk: via de Zwarte Kas doordringen in de Rode Vleespotten….
*
*
Kijk, net als Van Aan de Andere Kant van Het Veld heb ik een beetje enerzijds geredeneerd, maar ook een beetje anderzijds. De man, amper een paar jaar in de vleespotten, kent al het klappen van de zweep.
Er moet en er zal een oplossing komen, want nu zitten er al twee ‘Staatsdragers’ voor goed in het bad, en zoals U weet, wil de NV-A ook na de volgende verkiezingen aan de macht blijven. Dus: pappen en nat houden. Komt tijd, komt raad.
Over de achtergrond van Optima-Bank? Geen woord. Alleen een kleine verspreking op TeeVee, als zouden er ‘spaarders’ zijn die € 800.000,- kwijtspelen en dus niet te vinden zijn voor een aalmoesje ad € 100.000,-. Toegegeven = voor een Bank van de ‘Verworpenen der Aarde’ een niet licht te vergeten bedrag.
De rol van de Nationale Bank? Licenties ingetrokken? Staking van Betaling en faillissementswet? Allez, zeg, moet dat allemaal? On est tout-de-même copain, n’est-ce pas? Nous nous connons! Of gade gij diene brave Termontie op het einde van zijn carrière in het graf helpen? Moeten we dan al onze socialistische wonderkinderen zomaar uitspuwen?
Jongens, doet me dat pijn! Die verdomde Flaminganten te voeten moeten vallen. Ja, ’t zijn inderdaad ook allemaal wel koele bereke. Maar allemaal samen moeten we er toch alles aan doen om Coburgia te kunnen in onze hoede houden. Stel U voor dat de volgende keer die van het Vlaams Belang dat allemaal niet meer willen?! Dan staan we allen op straat en worden zelfs onze kleinkinderen nog verguisd voor onze fouten. Neen, het mag niet uitkomen!
Ik zie ze al samen op Bedevaart trekken naar Oostakker of (voor de meer kerkelijken) naar Scherpenheuvel. Of misschien wel helemaal naar ‘Verre Lourdes’ om mee te lopen in die verdomde kaarskesprocessie… Stel U voor dat zoiets in Het Journaal komt…
*
*
GEPLUKT BIJ
*
Van Overtveldt meent dat er geen belastinggeld naar Optima zal gaan
*
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) denkt dat bijna al het geld dat op rekeningen van Optima staat, bij de noodlijdende bank zelf gerecupereerd kan worden. "Daar zal geen belastinggeld naartoe gaan", verzekerde de minister vandaag in De Zevende Dag (Eén). "De deposito's van 100.000 euro die gedekt worden door de garantie zullen kunnen terugbetaald worden door de activa van Optima zelf", verwacht de minister.
Van Overtveldt gaat er dus van uit dat het Garantiefonds niet tussenbeide moet komen. In dat garantiefonds storten de banken geld voor het geval een financiële instelling in de problemen komt. Het geld dat Optima nog in kas heeft, volstaat dus in elk geval om de bedragen te vergoeden die onder de garantieregeling vallen van 100.000 euro per rekeninghouder. Vrijdag kondigde de Nationale Bank aan dat de Optima-klanten nu al bij het Garantiefonds terechtkunnen voor het recupereren van maximaal 100.000 euro die ze bij de noodlijdende bank hadden staan.

"Het Garantiefonds zal in ieder geval geen geld op tafel moeten leggen voor de 60 miljoen gegarandeerde deposito's", legde de minister verder uit. "Voor de overige 30 miljoen valt het af te wachten hoe de realisatie van andere activa kan en zal gebeuren. Er zijn geen zekerheden daaromtrent, maar wel een reële kans dat er op termijn een goede afloop uit de bus komt."
Arco
Wat het Arco-dossier betreft, wil de minister komen tot een oplossing die juridisch verzekerd is. "We zijn het de Arco-coöperanten verplichten om te komen met een oplossing die juridisch gebetonneerd is", wat voor hem betekent dat eerst de Europese Commissie en het Grondwettelijk Hof zich over de zaak moeten uitspreken. De advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie brandde begin deze maand de depositoregeling voor de Arco-coöperanten af. Het Hof moet nog een definitief oordeel vellen.
Of de overheid moet tussenkomen, moet volgens Van Overtveldt binnen de regering worden afgesproken. Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten wees er de christelijke beweging in het VTM Nieuws op zich ervan bewust te zijn dat er zware fouten begaan zijn door Arco.
*
*
Stank voor dank, dat is wat we krijgen. We hebben toch ons best gedaan? Ons Madammen hebben al die nachtelijke ‘vergaderingen’ geslikt als zoetekoek. Nooit is er ook maar één avontuurtje uitgekomen. Het had nog jàààren kunnen duren.
En nu dreigen die landverraders van Vlaams Belangers ons werk neer te halen. Meer zelfs: ze wrijven zich nu al de handen, omdat wij, na de volgende verkiezingen, als dieven in de nacht zullen verjaagd worden.
Wij, die alleen dagwerk hebben verricht, of laten verrichten door onze ‘Kabinetten’. Wij zijn misschien niet zo schuldig als die terrorist die in Orlando 50 vuile homo’s zonder verpinken afknalde: die leefden in zonde, en wij deden dat lekker niet.

De crisis-vergadering is gepland in Gent, waar Groen! de resterende honneurs waarneemt. Graag bloemen en veel kronen, af te leveren via de dienstingang. Klank en lichtspel in strikt private omgeving.
Net als Jacob Van Artevelde, zal de Geachte Vergadering na afloop op de pui van het Stadhuis, aalmoezen uitdelen. Dan vertrekt men in groep naar de Vooruit, om de daar klaar gehouden homo’s met het hoofd voor, naar beneden te gooien. De Moslim Executieve heeft voor iedere dode homo (mits attest) een gifte voor de Socialistische Vakbondskas van € 800.000,- beloofd. Zo hoeft niemand van onze povere staatslieden verlies te lijden.
*
(Get) Digitalia
*
*

Geen opmerkingen: