dinsdag 28 juni 2016

3506



5/750 * - Kinderen krijgen geen katholiek Onderwijs meer -
***
Woensdag 29 juni 2016
Zon 5u32-22u00
HH Apostelen Petrus en Paulus
Op 29 juni pissen Petrus en Paulus in het hooi

*
3506 - HOE VOORAL DE EU SSR ONZE BESCHAVING HEEFT GEKORANISEERD   
*

*

*
Ja, d’er zijn blijde dagen nog in ’t leven, hoe weinig ook, d’er zijn nog voorwaar. Dat gevoel is mij zeker niet ingegeven omdat de mooie illusie van een Eensgezind Vasteland ‘over and out is’, maar omdat het Gezond Verstand weer de kans heeft gekregen om de kop op te steken.
Allez, dat is ook ’n beetje toch de mening van De Stichtende Vroede Vaderen van het Europa der Zes, die zo goed als terug willen naar... Het Europa der Zes. Net iets romantischer dan een hoop Koken en Staal. Mooi schot in eigen voet, moet ik zeggen.
Het Katholiek Onderwijs verkiest de Mechelse Catechismus i.p.v. de Koranisatie. Waar hebe kik dat nog gehoord? Correctie: niet Het Katholiek Onderwijs eist dat, maar Het Volk. Want de paar Verlichte Verstanden der Verantwoordelijken willen dat juist anders. Zij willen, zo zeggen ze althans,  de ‘verrijking’ van de islam naast het verarmd Christendom, maar doen precies alsof het ene het andere moet vervangen. Het Christendom is verarmd precies omdat de Leiders kafzakken zijn. Preuts omdat ze een woordje Frans kennen. Lijk die seizoenarbeider (trimard), die bont en blauw geslagen thuis kwam maar nog net kon stamelen: “Chance da’k ’n woordje Frans kende, en kon smeken ‘Encore’ of ze sloegen me heel dood”.
De ‘Globalisatie’, weet U wel. De eenmaking stijl Sovjet Unie. En we weten allemaal hoe dat daar is afgelopen. De USSR is dezelfde weg opgegaan als dit Europa bezig is met gaan.
In de Sovjet Unie heeft dat ongeluk zich bijna 100 jaar voortgesleept (1918-1998) voor de Goden- standbeelden daar uit het straatbeeld verdwenen. In de EU SSR was de tijd zelfs tekort om standbeelden op te richten, buiten dat in Sleidinge voor Wilfried de Evidente, waardoor de algemene opkuis niet zo moeilijk zal zijn.
*
*

*
GEPLUKT BIJ
*


*
Kinderen krijgen geen katholiek onderwijs meer’
*
Een demonstrant verkleed als moslim met een bom op het hoofd werd nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Foto: Nicolas Maeterlinck/belga
*
Een veertigtal mensen heeft zaterdag in Brussel een mars voor katholiek onderwijs gehouden. 'Sinds Katholiek Onderwijs Vlaanderen de toelating heeft gekregen om hoofddoeken toe te laten en islamlessen te organiseren buiten het reguliere rooster wordt de katholieke geest en het onderwijs verloochend', vindt Pro Familia, de conservatieve katholieke vereniging.
'De kinderen krijgen nu geen katholiek onderwijs meer, ik durf zelfs vragen of ze nog onderwijs tout court krijgen. Het taalniveau daalt, het wiskundeniveau daalt, de kinderen hebben geen kennis meer van geschiedenis en algemene vakken', stelt Dries Goethals van Pro Familia.
De organisatie vindt dat het katholiek onderwijs als dialoogschool tekort schiet doordat Lieven Boeve, de topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de islam binnen haalde en toeliet.
'Lieven Boeve ziet een dialoog als overlopen naar een andere godsdienst. De kans die we hebben, want meer dan 70 procent van de leerlingen volgt les in het Katholiek Onderwijs, moeten we benutten voor de evangelisatie en niet voor de koranisatie', aldus Goethals.
‘Kinderen krijgen geen katholiek onderwijs meer’
'De kinderen moeten de islam als dusdanig niet belijden, want het is een valse godsdienst. En Mohamed, met respect voor de moslimgemeenschap, is een valse profeet.'
Na enkele toespraken op het Frère-Orbanplein trokken de manifestanten naar de hoofdzetel van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, waar het gezelschap een Mechelse catechismus in de brievenbus van directeur-generaal Lieven Boeve stopte.
*

*
*
Een ‘Optochtje in De Hoofdstad. De TeeVee had weer ‘gene tijd’ om ook maar 5 woorden daaraan te besteden. Te druk bezig met futiliteiten. Het zou trouwens de mensen teveel hebben doen nadenken. En als de Meida ergens een hekel aan hebben, is het wel aan kijkers of lezers die nog kunnen nadenken.
Zelfs DS zou DS niet zijn, als er niet ietwat neerbuigend kon over geschreven worden. Stel U voor: slechts een paar betogers, te tellen op de vingers van één hand, die een beduimeld boekje  uit hun kinderjaren gaan deponeren in de brievenbus van de Grote Vernieuwer van onze Euro-arabische Beschaving. Op Zaterdag avond gaf die natuurlijk niet thuis, want onderweg voor zijn ‘Zondagsplicht”. De Mis van Zes uur.

Moest dat in Ankara gebeurd zijn, ze zaten allemaal al lang in den bak.

Of zou het misschien heel eventjes kunnen, dat de Brexit daar al voor iets tussen zit, wat dan meteen Het Goede Nieuws zou zijn…..
*
(Get) Digitalia
*
*





Geen opmerkingen: