woensdag 29 juni 2016

3509



6/942 * - HLN: Rachoy (Spanje) wint de laatste bollosmitto – allen nu naar Torremoulinos= de cava staat klaar –Lucrezia Borgia –
.
DEEL 3
***
Woensdag 29 juni 2016
Zon 5u32-22u00
HH Apostelen Petrus en Paulus
Op 29 juni pissen Petrus en Paulus in het hooi
*
3509 - DOOR HET BOS DE BOMEN NIET MEER ZIEN. IN HET RIJK DER BLINDEN IS EENOOG KONING   
*

*

*
Niet te geloven hoe Slinkxen van een min-of-meer normale krant, in de kortste keren een Cameleon  maken. Daar verandert men 5 keer van gedacht in de tijd dat Tsjeef JL. DeHaene zijn broek optrok.
Neem nu die Rachoy How How in Spanje onverwacht géén klop heeft gekregen, is die ineens van Centrum Links, Centrum-Centrum geworden. Spanje, of beter gezegd Groot-Griekenland, is zelfs de 3de grootste economie van de EU geworden.
En wat is dat, dat hij reeds verleden week woensdag door zijn tegenstrevers kon gefeliciteerd worden, met de uitslag van de verkiezing die pas de zondag daarop plaats had?
Als we nu eens zouden afspreken, dat de Redactie van HLN nu eens een beetje aandacht zou geven aan de lezer, dat die geen gehoorschade oploopt van de leugens die van tussen iedere bladzijde opstijgen?
Ik mag alleen hopen dat dit nummer weer een paar honderd abonnees kost.
*
*


*
GEPLUKT BIJ
*
*
Spaanse conservatieven winnen verkiezingen, links scoort slechter dan verwacht
Bron: Belga
*
De Spaanse premier Mariano Rajoy zwaait naar zijn achterban terwijl hij de voor hem gunstig uitgepakte verkiezingsresultaten viert. © ap.
*
De conservatieve Volkspartij (PP) van premier Mariano Rajoy heeft gisteren zoals verwacht de parlementsverkiezingen in Spanje gewonnen. De eerste minister verklaarde dat zijn partij nu het "recht om te regeren" heeft verkregen, al zal de partij wel op zoek moeten naar een coalitiepartner. Links scoort bij de verkiezingen minder goed dan verwacht.
Na de telling van 95 procent van de stemmen is het duidelijk dat de resultaten niet erg verschillend zijn van die van de verkiezing op 20 december 2015. Toen zorgde de verdeeldheid van de stemmen over vier partijen voor een politieke blokkade, die leidde tot nieuwe verkiezingen.
De conservatieve volkspartij van Rajo, Partido Popular, heeft zondag 137 van de 350 zitjes in het parlement gewonnen, veertien meer dan bij de vorige verkiezing. De partij heeft echter niet de absolute meerderheid van 176 volksvertegenwoordigers behaald, waardoor ze op zoek zal moeten naar een coalitiepartner.
Links scoort slechter dan verwacht
De socialistische PSOE behaalde 85 zitjes (-5), het slechtste resultaat in jaren, maar blijft wel de tweede grootste partij in het parlement. Het verbond van linkse partijen Unidos Podemos scoort slechter dan verwacht en krijgt slechts 71 volksvertegenwoordigers (+2). Volgens prognoses van de staatstelevisie zouden de linksen 91 tot 95 zetels halen, maar blijven daar dus ver onder. De liberale Ciudadanos, tot slot, wonnen 32 zitjes, of 8 minder dan in december.

Onbevredigend resultaat
Podemos-leider Pablo Iglesias sprak gisterenavond van een "onbevredigend resultaat". "We hadden andere verwachtingen", aldus de 37-jarige politicoloog tijdens een persconferentie. Volgens de peilingen zou de coalitie van Podemos, Izquierda Unida, Equo en andere linkse groepen, de tweede grootste partij worden, voor de PSOE. Iglesias verklaarde wel dat zijn partij zich als politieke kracht heeft kunnen handhaven. Podemos was tot twee jaar geleden een totaal onbekende partij en heeft dus op korte tijd veel bereikt. De partijleider verzekerde echter dat de strijd nog niet voorbij is: "ons doel blijft nog steeds de overwinning".
Pedro Sanchez, de leider van de socialisten, en Ciudadanos-leider Albert Rivera, feliciteerden Rajoy woensdagavond al met zijn overwinning.
Brexit
Spanje, de op drie na grootste economie in de eurozone, heeft nood aan een stabiele regering, zeker nu het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie door elkaar heeft geschud door te stemmen voor een Brexit. Bovendien heeft Brussel Spanje al verschillende keren opgeroepen om zijn hoge begrotingstekort te corrigeren, maar om dergelijke moeilijke beslissingen te nemen is een sterke regering nodig, beseft ook de EU.
*

*
*
En wat met Catalonië? Doen alsof dat probleem och ‘Barça’ nooit bestaan heeft? En ik die dacht begrepen te hebben, dat er nieuwe verkiezingen nodig waren om hierover de stier bij de horens te kunnen vatten!
Het zal dus weer voor een andere keer zijn. Ha ja, want na de Brexit, nu nog de Spanxit, dat zou van het goede toch teveel zijn. Europa désintegreert, maar we moeten dat stil blijven houden.
En waar haalt begot deze krant de pretentie om Spanje de titel te geven van 3de grootste industrieland van Europa. Elders lees ik overal dat dit Italië is. Maar ja, er wordt liever reclame gemaakt voor de Costa’s Niente, dan voor de ware Rust in Italië, dit door God gezegend nieuwe Vaderland van ons. Overal elders lees ik dat Spanje een Groot Griekenland is. Alleen HLN denkt daar anders over. Al moeten ze toch ‘koppen’ in koeien van letters: dat de Socialisten er erg op achteruit hebben geboerd.
Ha ja, waarde Redactie: wat is het nu: eieren of jong…..
O ja, nog even het mes in de wonde ronddraaien. De Spaanse ‘cava’ is, net als de Franse “chateau’s” zijn al lang overtroefd door de Italiaanse ‘Prosecco’ en de Vino Nobile de Montepulciano. En de enige Spaanse Paus ooit, (Borgia) was de vader van de kinderen van Lucrecia Borgia (1480-1519), zijn eigen dochter.
Ben ooit weggestuurd van het College, omdat ik als laatstejaars betrapt werd met het geromantiseerde dichtbundel van de Nederlands dichter van Eline Vere, (Louis Couperus)  over deze charismatische figuur. Als U ooit In Rome tijd over komt, moet U toch eens het vele hectaren grote Park, de Villa Borghése in volle stadcentrum, bezoeken. Alvast een voorsmaakje….
*

*
(Get) Digitalia
*

*

Geen opmerkingen: