donderdag 30 juni 2016

3510



4/506 * - Labour, of Labor et Constantia in de EU -
DEEL 1
***
Donderdag 30 juni 2016
Zon 5u33-21u59
H Adolf
*
3510 - OVER SCHADUWPROBLEMEN DIE NU OOK AL MISLUKKEN    
*

De politieke onderwereld?
*

*
Neen, dit stukje gaat niet over ‘Labor et Constantia’, de plaatselijke vriendenkring van het Davidsfonds, wat een veel te grote eer zou zijn. Dit stukje moet het stellen zonder eer en dus ook zonder ‘Constantia’. D.W.Z. dat het uitsluitend gaat over ‘Labour’, de mooie stiel van liever-lui-dan-moe. De DM, ook al zoals U weet, ‘a little bit Red of geen Breath’ gokt voortaan niet langer meer het Marxisme-pur-sang, dat wereldwijd in vrije val verkeert, maar hangt het hekken naar de Nieuwe Wind. Socialisten niet langer als Socialisten,  maar als ‘Sociaal Democraten’
In onderstaand uittreksel wordt nog de naam ‘Labour’  gebruikt om verwarring te vermijden tussen de ‘Remainders’ (de blijvers) van daar en de ‘Remainders’ van het Vasteland. Ze zijn inderdaad  allen proletariërs ‘aller landen’ die zich verenigd hebben. Want dat soort ‘proletariërs’ zijn ook de restjes van hun schamel geworden electoraat.
*
*

*
GEPLUKT BIJ
*

*
Labour loopt in sneltreinvaart leeg
*
Corbyn werd vandaag bij het buitengaan van zijn huis begeleid door de politie. ©Getty Images
De politieke chaos in Groot-Brittannië is groot na de Brexit van afgelopen vrijdag. Bij oppositiepartij Labour wordt de roep om ontslag van voorzitter Jeremy Corbyn steeds groter. Opnieuw gaven verschillende schaduwministers vanmorgen hun ontslag, en ook de vicevoorzitter van de partij waarschuwt Corbyn nu dat hij geen autoriteit meer heeft.
In een sneltreinvaart dienen Labour-politici hun ontslag in bij het schaduwkabinet van Jeremy Corbyn. Opnieuw stuurden vanochtend verschillende schaduwministers hun ontslagbrief naar Corbyn. Ook een aantal parlementsleden en secretarissen stapten op, wat volgens The Guardian nu om de haverklap gebeurt. Ook de vicevoorzitter van de partij, Tom Watson, heeft Corbyn gevraagd zijn positie te heroverwegen omdat hij "geen autoriteit" meer heeft bij de Labour-parlementsleden.
Corbyns collega's keren hem sinds het Brexit-referendum massaal de rug toe. De opgestapte schaduwministers hebben geen goed woord over voor Corbyns weifelende optreden tijdens de Brexit-campagne.
Afgelopen weekend gingen negen schaduwkabinetsleden hen al voor. Ze willen dat Corbyn opstapt, maar die heeft gisteren nog eens herhaald dat hij dit niet van plan is. Volgens bronnen wijst Corbyn gedurende de dag nieuwe schaduwministers aan. Tien opgestapte ministers zijn al vervangen.
Cat Smith, de nieuwe schaduwminister voor kiezerscontact en jeugdzaken, riep haar partijgenoten op de rijen te sluiten.
Een schaduwkabinet is een begrip in het Britse parlement. De oppositie stelt een evenknie aan voor iedere minister uit de regering. Aan de schaduwministers de taak om 'hun' minister te volgen en diens beleid te bekritiseren
*

*
*
Neen, zò ver zijn ze nog niet, dat ze nu aanbidden wat ze vroeger verbrand hebben, en verbranden wat ze vroeger aanbeden hebben. Maar dat komt nog.    De tijd heelt alle wonden.
Zou het bewaarheid kunnen worden, dat die oude studentengrap inderdaad uit komt? Sociaal Democraten Aller Landen, verenigt U … tegen het Socialisme…
*
(Get) Digitalia
*

*

Geen opmerkingen: