donderdag 30 juni 2016

3511



8/1328 * - De Lilliputters van deze EU zijn in alle staten – Deze keer geen ver-Linxing, geen Ver-Rechtsing, maar recht vooruit – Uit één mond spreken, liefst in Esperanto -
DEEL 2
**
Donderdag 30 juni 2016
Zon 5u33-21u59
H Adolf
*
3511 – VOOR HET NIEUWE EUROPA ZOEKT MEN MET Z’N DRIEËN NAAR ‘NIEUWE IMPULSEN’   
*
Het Schouwgarnituur der Oude Verschrikking


De Vergoddelijkte Drie Eenheid
*

*
Neen. Wees maar gerust. Digitalia, de West-Fluisteraar van ‘Bachten de Kipe’ zal op deze blog geen boom en al zeker geen boomgaard opzetten met commentaar over de Britse ezelsstamp aan deze EU globale mislukking. Die liepen, met de vroegere impulsen die ze bijeengescharreld hadden, al voor ze konden gaan. Van onze eerste kinderjaren weten we nog allemaal dat zoiets risico’s inhoudt. Zo herinner ik me nog als de dag van gisteren, toendertijd, toen ik hakkelde, ongeriefd van woorden nog, mij lelijk bezeerde aan de rood-gloeiende kachelpot van de Leuvense stoof... Deze pijnlijke herinnering kan zelfs de onbewuste oorzaak zijn van mijn diepe hekel aan alles wat Rood is.
En nu ik verneem dat John Kerry, de BuZa van Amerika, dringend voor besprekingen naar Bruxellabla-bla is komen aanwaaien, vrees ik het ergste. Een Socialistisch ‘Democraat’ helemaal uit de Nieuwe Wereld, die hier de Duitse en Franse chefs van de uit koers geslagen EU komt ‘adviseren’…. Dat leidt volgens mij tot nog meer complicaties.  Want Het Avondland heeft genoeg van dat Slinkxs gedoe die ons allemaal achter een IJzeren Gordijn wil stoppen.
Die Poolse Mevrouw, zoals U hieronder kunt lezen, is nog zo zot niet als haar muts staat. Ik hoor het Renzo al zeggen in puur fascistische stijl: ‘O Dio, questa Polacca è mata (gek) want veel respect heeft Polen nog altijd niet in Italia. Liggen dat soort ‘Untermenschen’ immers niet aan de oorsprong van de nederlaag van A.H. en dus indirect aan het begin van de lange lijdensweg die men hier daarna heeft moeten ondergaan? Hadden toen de Duitse Socialisten de oorlog gewonnen, dan stond Europa nu vol met standbeelden van de Nieuwe Benito Mussolini.
Of moeten en zullen het misschien mini borstbeelden worden van Franske den Hollander en Dirndel Angela, de Hemelse?
*
*

*
GEPLUKT BIJ
*

*
Duitsland, Frankrijk en Italië willen ‘nieuwe impuls’ voor Europa
*
Duitsland, Frankrijk en Italië gaan samen aan de andere lidstaten van de Europese Unie een ‘nieuwe impuls’ voor het Europese project voorstellen. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel maandag gezegd na overleg met president François Hollande en Matteo Renzi.
Als antwoord op het Britse vertrek uit de Europese Unie willen Merkel, Hollande en Renzi hun Europese partners in de loop van de komende maanden een aantal concrete maatregelen voorstellen om het Europees project een nieuw elan te geven. De drie willen hun ideeën woensdag delen met de andere regeringsleiders. De 27 zouden dan in september opnieuw bijeenkomen om een akkoord te bereiken over concrete projecten die in de loop van de komende zes maanden uitgevoerd kunnen worden.

In een gemeenschappelijke verklaring leggen Merkel, Hollande en Renzi in algemene bewoordingen alvast drie prioriteiten vast. De eerste slaat op binnenlandse en buitenlandse veiligheid, met een klemtoon op de strijd tegen terrorisme, de uitbouw van een Europese defensie en de bewaking van de Europese buitengrenzen. De tweede as omvat het economisch beleid, met onder meer een grotere convergentie in de eurozone op sociaal en fiscaal vlak. De derde prioriteit is ‘een ambitieus programma voor de jeugd’.

‘Nieuwe gezichten’

Frankrijk en Duitsland mogen tegenwind verwachten van Polen. ‘Ik denk niet dat het Frans-Duitse duo iets nieuws kan doen voor de Europese Unie’, zo reageerde premier Beata Szydlo. ‘Frankrijk en Duitsland zeggen: laat ons de integratie van de EU verdiepen. Wij zeggen: nee, zo kunnen we niet blijven voortdoen. Die EU bestaat niet meer. De Britten hebben deze visie verworpen in het referendum’, zo vervolgde ze. Warschau wil met eigen voorstellen naar Brussel afzakken. ‘We hebben nood aan nieuwe gezichten, een nieuwe visie, een nieuw concept.’

‘Niets erger dan onzekerheid’

Merkel, Hollande en Renzi beklemtoonden op hun beurt ook opnieuw dat er niet met de Britten wordt onderhandeld over de voorwaarden van hun vertrek vooraleer Londen artikel 50 activeert. ‘We zijn het erover eens dat er informele noch formele gesprekken over een Brits vertrek kunnen plaatsvinden tot de Europese Raad het verzoek tot terugtreding heeft ontvangen’, maakte Merkel duidelijk.

Hollande en Renzi hamerden erop dat de Britse regering dat verzoek zo snel mogelijk moet indienen. ‘Het is onze verantwoordelijkheid om geen tijd te verliezen in de aanpak van het Britse vertrek en de nieuwe kwesties voor de 27 lidstaten’, zo stelde Hollande. ‘Niets is erger dan onzekerheid.’ De Franse president heeft ‘respect’ voor de politieke situatie in Groot-Brittannië, maar ‘wij mogen ook respect verwachten van Groot-Brittannië’. De Britse premier David Cameron liet echter verstaan dat het indienen van het verzoek aan zijn opvolger toekomt. Die zou begin september aangeduid worden.
*

*
*
De lange hete zomer zal dus maar in het najaar beginnen, want er is nog niemand die weet hoe Art 50 moet aangepakt worden. Eerst moeten de Engelsen schriftelijk, aangetekend en in 3 exemplaren hun referendumuitslag bekend maken in Bruxellabla-bla. Net zoals 300 jaar geleden, toen er nog geen Internet was. Dan zal er gewacht worden op hun voorstellen, die vanzelfsprekend de vlucht zullen kruisen van de tegenvoorstellen. Als alles dan netjes ‘op tafel ligt’, kan men dan in de beste Tsjevenstijl, ‘in  debat beginnen gaan’. Het wordt nu al van de daken geschreeuwd: die Britse spelbrekers  moeten gewoon hun plan trekken, de lafaards.
Erger nog: na Sjarel Michel Premier heeft de Waalse Premier Paul Magnette het Waalse aanbod om met allerlei toegevingen, verhoogd met Staatssteun die daar eerst van de Vlamingen werd weg geroofd, Britse bedrijven naar daar aan te trekken. Het zoveelste Waalse ‘Marshall Plan’, zeg maar.
Neen, het is niet Cameraon die gegokt en verloren heeft, het is deze EU die een crash-landing heeft uitgevoerd. De brokken-piloten moeten de slag incasseren en nadat hun opvolgers het roer hebben overgenomen, ervoor berecht en zwaar gestraft worden. Want het zijn niet alleen massa-moordenaars, maar wat veel erger is, Vernietigers der Eigen Beschaving.
Na de USSR is de EU-SSR gevallen en moet er een meer Behoudsgezinde Unie komen. Toch curieus dat de drie Potentaten van dit verhaal als eerste prioriteit hun drie ergste vergissingen willen aanpakken: de islamisering, en de grensbewaking, met daar bovenop een Europese Troepenmacht. Het zouden geen Linkxen zijn, moesten ze vergeten zijn een oude onderduimse wens van hen binnen te smokkelen: een 2de NAVO Leger onder hun eigen OKW.
Maar van diene boer gene “tikkeneitjes” .Want moest dat ooit bewaarHeid worden, dan is de eigen soevereiniteit van elk land een lachertje, stijl USSR.
Zondaars die het laten voorkomen als zouden die hun fouten willen rechtzetten, horen thuis in de biechtstoel, en aan de top van de wereldpolitiek.
Anderen dus, en beter. Maar dan ook geen ‘anderen’ die zichzelf kunnen en mogen benoemen. Maar échte Leiders, democratisch door Het Volk gekozen. Waarbij Digitalia in alle bescheidenheid aanstipt, dat die om te beginnen elk één taal moeten bijleren, zodat iedereen mekaar verstaat. Die taal zou kunnen, om niemand op de tenen te trappen, het Esperanto zijn. Als dat Parlement dan AUB meteen op één enkele plaats wil samenkomen? En waarom daarover discussiëren, Rome is toch altijd de Hoofdstad van de Westerse Wereld geweest?! Berlijn, Parijs, Londen, enz, zijn veel te beladen namen en het eerste EU-verdrag is toch dat van Rome 1957?
Klare wijn hoeft  namelijk, net als goede wijn, geen krans! “The proof of the pudding is the eating”!
Voeg daarbij het volwassen geworden ‘In God we trust’ van het goede oude Amerika van na Moh Bama, en klaar is Kees.
Tot slot nog even de wijze woorden van een wijs man, de Nigel Farage. Maar was het nu echt nodig dat Koster Schulz  hem in het Euro Parement ter hulp schoot? Ik acht mezelf gelukkig deze toespraak voor het nageslacht te kunnen bewaren.
*
(Get) Digitalia
*

*

Geen opmerkingen: