vrijdag 1 juli 2016

3515



5/735 * - Bij de SD krabt men elkaars rug tegen de jeuk der diefte –Eigen Jaarlijks Verlof.

Mededeling voor de Staatsvuiligheid
Ben vanaf morgen voor een korte vakantie niet thuis. Adres verblijfplaats: zich wenden Redactie.
.
DEEL 2
***
Vrijdag 1 juli 2016
Hooimaand
Zon 5u34-21u59
H Rombout
Geeft 1 juli regen, de hele maand valt vaak tegen
*
3515  - BIJ DE SOCIAAL DEMOCRATEN: ELKAARS RUG WRIJVEN TEGEN DE JEUK 
*
Apen kunnen deze slechte gewoonte niet wegsteken.

Politici wel.
*


*
Ja, natuurlijk willen of kunnen de meeste politiekers van onze ‘Staatsdragende’ partijen niet toegeven, want ze zijn ‘Brothers in Crime’. Omdat ze aan dezelfde ziekte, de hebzucht, lijden. In die hebzucht steekt er een traditionele gradatie die onderaan de ladder begint, en groter wordt naarmate de hogere sport bereikt wordt op de ladder die leidt tot het Ministerschap.
Anders dan bij de moslims van alle tijden het genieten van lijden en dood bij mens en dier een aangeboren afwijking is, zo is bij de SD ‘goede sier voeren’ - met andermans geld - de boventoon. De moslims schuiven de verantwoordelijkheid daarvoor af op het beeld die ze van hun God gemaakt hebben, en zo schuiven de SD de verantwoordelijkheid af op hun voorgewende  bezorgdheid voor de medemens.
Dat de Tsjeven in de vuile zaakjes van de Opper Sossen liever aan de kant van de weg blijven staan, is het zuiverste bewijs dat ze zelf boter op hun hoofd hebben….
En als ze dan bijdraaien, en toch instemmen met een Parlementaire Onderzoekscommissie, dan willen ze daarin de Eerste Viool spelen. Kwestie van de vele gevaarlijke klippen te vermijden….
*
*

*
GEPLUKT BIJ
De leugenpers

*
Iedereen wil Optima onder de loep, behalve CD & V
*
Eric Van Rompuy wijst erop dat het parket al een onderzoek voert, net als de Bijzondere Belastinginspectie. ©BELGA

Elke partij, meerderheid én oppositie, is gewonnen voor een onderzoekscommissie naar Optima. Alleen CD&V aarzelt nog. 'Wij zijn de gemeenteraad van Gent niet', zegt Eric Van Rompuy. Volgende week valt de beslissing.
    'Ik weet niet of het absoluut nodig is om ze nog eens op een ander moment hetzelfde te horen zeggen'
Jeroen Piqueur zelf is verantwoordelijk voor het uiteindelijke faillissement van Optima Bank. Dat stelden de gouverneur van de Nationale Bank Jan Smets en zijn voorganger Luc Coene in de Kamercommissie Financiën. Ze werden daar gehoord over het financiële toezicht bij Optima.
Voor CD&V moest eerst deze stap worden genomen, vooraleer er aan een onderzoekscommissie gedacht kan worden. "Nu blijkt dat de toezichthouder zijn werk wel degelijk naar behoren heeft gevoerd", zegt commissievoorzitter en CD&V'er Eric Van Rompuy. "Ik weet niet of het absoluut nodig is om ze nog eens op een ander moment hetzelfde te horen zeggen."
Onregelmatigheden
Al in oktober 2014 had de Nationale Bank het sein gegeven dat de bankactiviteiten van Optima moesten worden afgebouwd, klonk het. Dat proces is in gevaar gebracht omdat enkele aandeelhouders begin dit jaar geld zijn beginnen weg te halen bij de bank. "Onregelmatigheden hebben een positieve afwikkeling doorkruist", getuigde Smets. Zijn voorganger Coene verwees uitdrukkelijk naar hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur.
Toch blijven er nog heel wat vragen. Is voor 2014 alles wel naar behoren verlopen? Wegens tijdgebrek moest de zitting worden opgeschort. Volgende week komen Coene en Smet opnieuw langs.

Daarom werd ook de beslissing uitgesteld of er een parlementaire onderzoekscommissie komt. Sp.a-Kamerlid Peter Vanvelthoven trekt daarvoor aan de kar. Hij heeft intussen de expliciete steun van de voltallige oppositie én van N-VA en Open Vld. De voorwaarde is dan wel dat niet enkel het bankentoezicht onder de loep wordt genomen, zoals in het oorspronkelijk voorstel stond. Ook moet de mogelijke politieke inmenging en de malversatie binnen de vastgoedpoot van Optima onderzocht worden. Vanvelthoven wil daar zeker in meegaan.
*

*
*
Er gaan dus nog meer beerputten opengaan. Misschien worden er wel bepaalde kopstukken gezelfmoord, zoals in de beste toneelstukken van Shakespeare, als bij de ‘MacBeth’ bijvoorbeeld.
Het meest benieuwd ben ik naar de straffen die er dus zitten aan te komen. Spijtig dat er voor landverraad geen doodstraf meer wordt gegeven. Want levenslange gevangenis in onze super-de-luxe ‘Huizen van Bewaring’ is alleen maar nog meer geld uit de zakken van Honoré Gepluimd kloppen.
Tenzij men ondertussen ook die tak van de islam overneemt: de publieke onthoofding door middel van het kromzwaard.  Zou eens wat anders zijn, dan de Rode Duivels te zien… afzien.
*
*

*

Geen opmerkingen: