dinsdag 19 juli 2016

3531



4/454 * - De Duivelse nederlaag in Toulouse – Au Cheval Blanc – Eindelijk thuis in het eigen bedje -
.
DEEL 4
*
Zondag 17 juli 2016
Zon 5u49-21u48
H Fredegand
*
3531 - EN NU ‘IS HET ONZE BEURT’ OM TE DOEN LACHEN. EN DEZE KEER IS HET GRATIS   
*
De Opperduivel…..

Voor altijd met de staart tussen de benen als een geschopte hond….
*

*
Waar deze keer mijn inspiratie vandaan komt? Ga vlug eens zien, voor zij die het vroeger nog niet ter plaatse gelezen hadden.
Eerst nog vlug even dit. Dan, met spijt in het hart, dit heerlijk hemels Aards Paradiso voor korte tijd moeten verlaten.  

Moest U De Prijs der Prijzen kunnen helpen uitdelen voor de beste voetbal-commentaar van alle tijden, zou onze Tone toch wel de beste kansen maken?
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
En nu is het onze beurt !
Geplaatst op 02/07/2016 door a. griffon
Ik las het op Facebook, want ik kijk helemaal geen voetbal, zo ook vanavond niet. Hoogstens zie ik eens (en dan nog eerder toevallig) de hoogtepunten uit een match. Ik vernam dus dat het game over is.
Met andere Vlamingen zit ik nu te grinniken om die miljoenen spiegelkousen, hoorntjes, tricolore vodden en andere dito gadgets, die nu de vuilbak in gaan. Al die in Afrika of elders gekochte spelers, die vaak vlug vlug genationaliseerd werden, vermochten niet het lot te veranderen.
Al die gehypte miljonairs naar huis, met hun lul tussen hun benen. Hahaha 😀 😀 😀 .
Laat al die lui eens ergens lege zakken recht gaan zetten, dan doen ze nog iets dat nuttiger is dan voetbal. (tegen een klein preke uiteraard, want meer dan tegen een bal trappen en de coole gast uithangen, kunnen ze niet) Eens zien of hun WAG dan nog zou blijven.
*

*
*
Onderweg zullen er dus weinig of geen tricolore vodden meer te zien zijn…. De tijd der Doorprikte Ballonnen is daar. Voor de gloriol des Vaderlands rest voortaan alleen nog alleen het Klokkenspel  des Konings.
Ja, ze waren er wel, daar in Toulouse, bij de 3-0 der Nederlaag, maar in ’t verborgene. De nederlaag was niet aan hen besteed. Hadden zij er niet miljoenen euro’s tegenaan gegooid? En nu dit!
*
Onderweg zouden we dus dubbel kunnen nagenieten, zalig zoevend in den Elzas langs de Route du Vin…. In Le Cheval Blanc zou de Rieslinger dubbel zo goed smaken. En voor ÊÊn keer op ’n jaar zou er de ‘Foie Gras Nature’ vanaf mogen, na het genot van een glaasje Pinot de Charente. De ‘Rognon de Veau’ met lekkere frietjes zou weer heerlijk smaken, vooral als daar die glimlach bijkwam van dat frisse dienstertje in kledij van de streek, net niet Beiers….
Morgen slapen we weer in ons eigen bedje….
*
*

*

Geen opmerkingen: