dinsdag 19 juli 2016

3534




4/1302 herdacht zoals het zegenen der kanonnen van Hitler – Visie Gorbatsjov: is de Navo anti-Rusland? –Navo Top 2017 in Bx -
.
DEEL 2
*
Maandag 18 juli 2016
Zon 5u50-21u46
H Frederik van Utrecht
*
3534  REISPERIKELEN VAN ONDERWEG     
*

*
We staan aan de rand van een nieuwe Koude Oorlog" ©getty
*

*
Wie zegende de kanonnen van Hitler? Het ws zeker geen Immam”.
Dat waren vandaag de woorden van de Reizende Carrousel Rudy Vrankx, de pratende gespleten tong van Marx, de bedenker van het Communisme. Maar ook hij kan deswegen, bij het zien van duizenden afgeslachte burgers in Irak, volgens zijn eigen verklaring, ‘blijven functioneren’ as journalist en oorlogs correspondent. Zo ook was Stalin, die  volgens zijn eigen zeggen, kon treuren om één dode, maar dat één miljoen doden slechts een cijfer was in de statistieken….. Vrankx bevindt zich dus in goed gezelschap. En door wie zouden die doden van Vrankx dan zijn afgeslacht? Zeker niet door een Rooms Katholieke Nuntius! Neen, dat potje laat ons Rudueke liever gedekt… Scheeltje toe en en rap over iets anders beginnen.
Lees: hoe hangt een hoernalist de Zwarte IS-vlag naar de wind?
Hoe zou Rudieke geschreven hebben, daags voor 11 Juli 1302? Ook zoals De Morgen op 10 Juli 1016, vandaag?
Voorbeeld (Na gespeeld).
Na de nachtelijke moordpartij op onschuldige Franse Edellieden op werkbezoek in Brugge, bijgenaamd De Brugse Metten, stuurde de de nobele Franse Koning, de Schone Filips, de mooi-verrlichte Despoot, zijn dichtste Koninklijke Medewerkers naar Kortrijk, om dat opstandig volkje daar, net als de H. O’Bama dat zoveel honderden jaren later ook tegenover de Europeanen zou doen, te overtuigen van zijn goede bedelingen. Maar belust op al die overweldigende rijkdom die deze Adellijke Overweldigers  te paard op hun dure Arabische hengsten verspreidden, o.a. de gulden sporen van puur goud bezet met edelstenen en diamanten die deze Gezanten droegen, hakten de opstandige Vlaamse plattelandsbewoners al de edellieden recht de pan in. Zodat ze al die geroofde kostbaarheden konden verbergen onderaan de zolderibg van de O.L. Vrouwenkerk aldaar. Alwaar die, rond 1384, bij een volgende Franse vredesmissie, samen met een afzichtelijk boeren-uurwerk dat boven het Kortrijks Belfort troonde, als oorlogsbuit konden meeslepen naar Dyjon in Vranlrijk. Waar het nog altijd prijkt, bovenop een andere meer geciviliseerde toren. Die beelden heetten in Kortrijk in onvervalst Vlaams Manen en Kalle die de uren sloegen. Maar in Dyjon is dat koppel sedertdien doofstom gebleven, te wijten waarschijnlijk aan al die mosrterrszaadjes in de maaltijd uit de Moutarde de Dyjon die ze daar te slikken krijgen.
Maar tot op de huidige dag weigeren de Vlamingen de (grijpgrage) uitgestoken hand van Parijs te aanvaarden. Integendeel, rond half november van vorig jaar, werd door Marokkaanse inwoners uit Molebêk,  hun Noord-Afikaanse Hoofdstad (nabij Broekzele in Vlaams Brabant) een moordende rad op Parijs georganiseerd, die in de Parijse moerlemeie (bataclan) en op enkele terrasjes rondom, vele onschuldige feestvierders het leven heeft gekost.
Na dit aangepast overzicht van het gewne leven, gaan we over tot de orde van de dag. En zie; weeral zijn het de schaduwen van figuren uit de voorbije eeuwen, die de dans leiden. En weer is het iemand (Michael Gorbastjov) die ooit tijd vond, om als gewezen Russisch  Staatshoofd, samen met de gewezen Amerikaanse President  en pinda-boer Jimmy Carter bij een bekend West Vlaamse Textielgigant en selfmande man (Bier Ckrcq) aan de feestdis te komen aanzitten in het Kortrijkse Deerlijk. We heffen bij deze het glas op zijn gezondheid!
*
*

*
GEPLUKT BIJ
09-07-16, 14.04u - Bron: Belga
*
Gorbatsjov haalt fors uit op NAVO-top: "Het Westen bereidt een hete oorlog voor"
*
Michaël Gorbatsjov, de laatste president van de Sovjet-Unie, heeft vandaag forse kritiek geuit op de NAVO. Volgens Gorbatsjov is het Westen gestart met "het voorbereiden van de escalatie van de Koude Oorlog naar een hete oorlog".
Op de NAVO-top in Warschau werd gisteren de installatie beklonken van vier nieuwe multinationale bataljons in de Baltische staten en Polen. Samen met een reeks eerdere ingrepen moeten die Oost-Europa geruststellen en een duidelijk signaal uitsturen naar Moskou, na de annexatie van de Krim en de Russische steun aan de separatisten in Oekraïne.

Het Kremlin verwijt de NAVO echter dat zij zelf de confrontatie zoekt. En ook Gorbatsjov zit op die lijn. "Alle retoriek in Warschau ademt volop het verlangen om Rusland haast de oorlog te verklaren", oordeelt hij. "Ze spreken enkel over defensie, maar bereiden zich eigenlijk voor op offensieve operaties."
Geen anti-Ruslandtop
De NAVO-top staat inderdaad grotendeels in het kader van Rusland en de militaire versterkingen op de oostflank. Maar telkens weer herhaalt topman Jens Stoltenberg dat het westen geen confrontatie zoekt. "We zien geen enkele directe dreiging tegen een bondgenoot van de NAVO. Maar Rusland is ook geen strategische partner", klonk het.

"Niemand wil hier een anti-Ruslandtop van maken", verzekerde ook premier Charles Michel. Volgens hem bestaat binnen de NAVO grote eensgezindheid over de dubbele houding ten aanzien van Rusland, met een forsere militaire houding om vanuit een sterke positie de dialoog te kunnen aangaan.
Activiteiten in Afghanistan
De Britse premier David Cameron en de Amerikaanse president Barack Obama. ©AP

De NAVO en haar partners blijven ook na 2016 actief in Afghanistan. Dat ligt al een hele tijd vast, maar werd nu ook bekrachtigd door de staats-en regeringsleiders op een NAVO-top in Warschau. België heeft een zestigtal militairen ter plaatse en wil ook volgend jaar actief blijven deelnemen aan de operatie 'Resolute Support'.

Een nieuwe NAVO-top, een nieuw verlengstuk voor de missie in Afghanistan. "We zijn vastberaden om de Afghanen te steunen bij het beveiligen van hun land en te verzekeren dat het nooit nog een uitvalsbasis kan worden voor internationaal terrorisme", aldus secretaris-generaal Jens Stoltenberg. De NAVO-landen en hun partners zullen de Afghaanse veiligheidsdiensten ook minstens nog tot 2020 financieel blijven steunen.
Taliban is sterker dan ooit
De Afghaanse president Ashraf Ghani en de Afghaanse executieve Abdullah Abdullah. ©REUTERS

Heel wat bondgenoten waren van plan hun aanwezigheid in Afghanistan af te bouwen. Het geweld van de taliban blijft echter voortduren, wat opnieuw tot bijsturingen heeft geleid. Barack Obama hoopte het Witte Huis te verlaten met nog 5.500 troepen in Afghanistan, maar dat zullen er 8.400 zijn. De taliban haalde alvast de schouders op. "We zijn sterker dan ooit, 8.400 troepen kunnen ons niet tegenhouden", zei woordvoerder Zabihullah Mujahid aan Al Jazeera.

Van een NAVO-gevechtsmissie in Afghanistan is geen sprake meer sinds eind 2014, toen ISAF vervelde tot de veel kleinere missie Resolute Support. Die telt op dit moment nog 12.000 manschappen uit een veertigtal landen en focust louter op vorming, training en advies voor de Afghaanse veiligheidsdiensten. Denk aan militaire planning, logistiek en de uitbouw van civiele controle op het legerapparaat. Het westen legt ook geld op tafel voor geletterdheid en de absolute basistraining van Afghaanse militairen en politiemensen.

België levert in Afghanistan onder Duits bevel expertise op vlak van ontmijning en de aanpak van bermbommen. "Samen uit, samen thuis. Dat is het principe dat we hebben afgesproken met Duitsland", verduidelijkte Defensieminister Steven Vandeput (N-VA). "We zullen binnen de regering dus de gesprekken starten over een verblijf tot eind 2017."
Volgende NAVO-top in België

Of het nu Hilary Clinton wordt dan wel Donald Trump, de volgende Amerikaanse president zal volgend jaar meteen in België passeren. De volgende NAVO-top zal immers plaatsvinden in Brussel, zo heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg aangekondigd in Warschau.

België ijverde achter de schermen volop voor de organisatie van een NAVO-top in Brussel in 2017. De reden is dubbel. Enerzijds zal de alliantie volgend jaar haar intrek nemen in het splinternieuwe hoofdkwartier in Evere, anderzijds wil de traditie dat de NAVO-leiders kort na het aantreden van een nieuwe Amerikaanse president verzamelen blazen.

De Belgische diplomatie heeft haar slag ook thuis gehaald. De volgende NAVO-top is voor Brussel, bevestigde Stoltenberg op de NAVO-top. Eerder op de dag had minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan de Belgische pers al laten weten dat België het engagement van Stoltenberg op zak had. Het was echter nog even wachten op formeel groen licht van alle bondgenoten.
Een precieze datum is er nog niet, maar het zal in elk geval in 2017 zijn.
*


*
Net als bij Hitler speelt het arme Poolse Volk weer een belangrijke lijdersrol in de directe voorbereiding tot de volgende 3de en Laatste Wereldoorlog. Niet in München, de hoofdstad der Duitse Nationalistisch Socialisten van toen, grijpen de onderhandelingen van de laatste kans plaats, maar direct in Warchou, de Poolse Hoofdstad.
Twistpunt deze keer niet om De Corridor naar Dantzig (Gdansk), maar om De Krim, onlangs tegen de zin van O’Bama afgescheurd van Oekraïne.
En zeg nu eens zelf: wat is voor de Europese USSR ‘die Joekreen’ nog waard, zonder de Tataarten ui de Krim?  Dus krijgt de Poet een toet op zijn snoet en wordt het oorlog nog voor O’Bama na 8 jaar verplicht is om uit de ring te stappen. Zo zal diens opvolger wel verplicht zijn de oorlog verder te zetten die voor de Islam de volgende oppurtniteit zal zijn om nieuw gebied te veroveren.
Ze vallen als dominosteentjes voor de Negorij der Zwartmens: die Joenaaitid Steeds of Amrtica, die Joenaaitid Steeds of ‘Joerop’, en nu nog, als finale finale; de Russiche Beer van Het Eeuwige Rusland, als sluitstuk van de Aziatisch-Islamtisch   annexatie.
*
*

*



Geen opmerkingen: