maandag 25 juli 2016

3546



4/695 * - De Stilte zoals bedoeld door Einstein – De geforceerde handicap der Olympische spelen – Brazilië, goed voor de Reconquista II
*-
Deel 2.
*
Zondag 24 juli 2016
Zon 5u58-21u39
Z Kristina van Brustem
*
3546 - HEILIG STEEDS DE DAG DES HEREN (Derde Gebod)    
*

*

*
En ik bedoel wel degelijk : heilig deze dag als naar behoren, en niet door op café te gaan of met rhythmische stuiptrekkingen Uw lichaam te pijnigen op een of andere beestenweide.
Dat doen ook de Bosjesmensen in de Regenwouden van Zuid-Amerika. Maar die hebben minstens een doel voor ogen, al is het maar om regen af te smeken. Hier staat men zich moe te maken om een paar disco riders rijk te maken….
Zoek ook al eens, zelfs op een gewone dag,  de stilte op, U kunt er alleen maar Uw voordeel bij doen. Ook de stilte, binnen een verlaten kerkgebouw. Het is gratis, terwijl oerwoudgebral U stukken van mensen kost.
Daarnet gehoord op de KRO dat Albert Einstein ook van stilte hield. Dat is weliswaar nog geen ‘bidden’ en het zou zeker de wereld niet verbeteren. Maar in ieder geval Uzelf.
Daar moet je niet eens een Zweistein-Genie  voor zijn, om dat uit te vinden, Einstein is al voldoende. Enne, zelfs een ezel valt geen twee keer over dezelfde steen.
*
Ziezo. Als ik op deze Verloren Zondag de lezer tenminste dàt kan meegeven, dan gaat hij of zij niet met honger naar de volgende schotel.
*
*

*
GEPLUKT BIJ Radio Één
*
En kijk, buiten de Russen die van O’Bama niet mogen meedoen, (of zo zijdelings half-en-half toch) in Rio op de Olympische Wereld Spelen. Zo staan, net als de niets vermoedende lezer, de Russen op tafel met een lege schotel voor zich. Hun spel is uit, nog voor het kon beginnen.

Of dit eerlijk is, zal de toekomst uitwijzen.

Aan het IOC zeg ik alleen ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen’... En het zou dus wel eens kunnen, dat iedereen zich omdraait, wegwandelt en de Overspelige Vrouw door niemand gestenigd wordt.
Kortom: ik denk dat er in Rusland niet meer geslikt of gespoten wordt dan overal in de wereld. En het zou best kunnen, dat O’Bama & Consorten in de put vallen die zij voor een ander kalf hebben gegraven. Diene Sepp Blatter was tenslitte ook geen onbeschreven blad, net zoals zijn opvolger dat ook niet is.
En weer moet ik die zuinige Hollander citeren, die zei dat elk nadeel ook se voordeel heb. Als de Russen er niet (helemaal) bij zijn in Rio, zullen er ook geen Russische slachtoffers zijn als de islam daar dood en vernieling zaait, zoals de Palestijnnen deden tegen de Israëliers, enkele jaren geleden in München.
Want weet U, dat hemelhoog Christusbeeld dat waakt over Rio de Janeiro met hen, de Allahs (H)Akbaren danig steekt. Als die geitenneukers zich al beledigd voelen door een uiterst klein kruisje op Uw revers, wat moet het dan niet zijn bij het zien van die kolos!
Een nadeel die dan weer ‘se voordeel heb’, want de Brazilianen voelen zich veel veiliger onder de zegende armen van het Kruis. Mohammed raakt daar nog niet eens aan diens knoezels!
Blik nu even de blikken naar omhoog naar de Eeuwige Leegte, om te vergeten dat de hoofdschotel, net als de Spelen voor de Russen, weer een bijna lege doos zijn ggeweest:  
*

*
*
De koffie en de taartjes zijn op, U zult het dus moeten doen met alleen maar de pousse-café. Want met de Olympische Spelen zijn we weliswaar in Brazilië, het Land der Koffiebonen, maar door de doorgedreven armoede ligt de uitvoer daarvan zo goed als stil.
‘Binnenvaren in de Baai van Rio’, heb ik me eens laten vertellen, ‘is het mooiste ter wereld’.
U zult het dus moeten doen met dit beeld voor ogen van lege verre luchten. Tenzij de Poet de Baai komt vol leggen met Kruisers, Duikboten en Vliegdekschepen. Allemaal met Hoofdletter, want ze zijn op Kruistocht om daar in dat Spaanse Hinterland, over te gaan tot de Tweede Reconquista.
*
Ziet U welke heerlijke dromen dat beetje Zondagse Stilte meebrengt?
*
*

*



Geen opmerkingen: