woensdag 27 juli 2016

3549



6/9/7 * - Jeroom Leriodan/Ieper -NV-A zijn de nieuwe collaborateurs –
*
Dinsdag 26 juli 2016
Hooimaand
Zon 6u01-21u36
H Christoforus
*
26/7/1945 Dood Jeroom Leuridan 51 jaar…..
Mter Jeroom Leuridan, Vlaams Volksvertegenwoordiger uit Ieper was voor, tijdens en na WO II, een geliefde volksvriend. Zeer tot spijt van wie het benijdt. Dat moest hij dus na de ‘Bevrijding’ duur bekopen. Zijn strijdende Vlaamse Overtuiging kostte hem het leven. Door de ‘Witte Brigade’, onder leiding van een soort belgicist, die net op tijd voor de Duitse nederlaag de vergissingen zijns weegs had ingezien, werd hij ‘afgehaald’ en, net zoals zovele andere Idealisten, in het gevang geworpen.
Een eerlijk proces kreeg hij nooit – zijn vijanden wisten waarom – maar door uitputting begaf ondertussen zijn wankele gezondheid.
Hij stierf moederziel alleen in zijn donkere koude cel, verlaten van zowel geestelijke als geneeskundige bijstand. Het was er gewoon eentje zoals de velen met wie zijn ‘Vaderland’ had afgerekend.
Zijn achtbare familie, met wie ik met 2 jongere neefjes de eer had in de jaren ’55 de collegebanken te delen, is de slag nooit te boven gekomen. Had zijn ouderlijke thuis, zijn echtgenote, zijn vrienden, hem immers voordien niet gewaarschuwd, dat de Coburgers over lijken gaan voor iedereen die hun Macht kon in gevaar brengen?  
Mter Leuridan is in koelen bloede vermoord door zij die zijn Meesterschap gewoon niet hebben aangekund.
Het eenvoudig gedenkteken, hoog op de geval van het herenhuis dat hij ooit bewoonde, stelt een wiekende Blauwvoet voor die uitstijgt boven de woelige baren. Mter Leuridan, gestorven op het veld van eer, heeft nooit de oogst mogen beleven. Maar het is mij, de zoon van een van zijn eenvoudige naamloze sympathisanten, een grote eer om zijn gedachtenis levendig te mogen houden.
Neen, samen met het offer dat zoveel eerlijke Vlamingen hebben moeten brengen, probeer ik de Hoop levendig te houden. Zij mogen niet tevergeefs gestorven zijn en zullen eerstdaags prijken in de Galerij der Allergrootsten van ons Volk.
*

De Klauwende Zwarte Leeuw, in mijn verbeelding de Wiekende Blauwvoet….

3549 –MOS (SLIM) KETEN ZIJN SAMENZWERINGSPLAATSEN TEGEN ONS     
*

Voor belgicistische politici in voorlopige hechtenis…
*

*
Iedereen weet het, of vermoedt het, en toch komt er, onder het begeer (!) van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie, geen einde aan de geldverslindende subsidiëring van die roversholen.
Dat is nog eens iets anders, dan het beetje sympathie dat wijlen het VNV had voor de Duitse Wereldverbeteraars voor het oorlog werd. Dit hier is collaboratie in de meest hallucinante vorm, wetens en willens, met Vreemde Mogendheden die in oorlog zijn tegen ons. Erdogan mist alleen nog dat fijne moustachke om als twee druppels water op A.H. te gelijken. En precies dat soort gespuis hebben onze politici tot vriend gebombardeerd.
Het grote verschil tussen de Vlaams Nationalisten van het VNV en de NV-A??? Deze laatste is zodanig belgicistch geworden, dat het mee in de kaas mag zitten. Daar waar het vanouds gekend is, dat ‘wiens brood men eet, diens woord men spreekt’….
Coburgia is inderdaad een agressieve kankercel die alleen maar verzorgd worden, eenmaal die om een of andere reden onder de grond is terecht gekomen.
*
*

*
GEPLUKT BIJ
*

*
Subsidiëring Erdogan-moskeeën met Vlaams belastinggeld: worden andere partijen eindelijk ook wakker?
*
Chris Janssens: "Onmiddellijk werk maken van subsidiestop voor moskeeën die gelieerd zijn aan buitenlandse regimes of organisaties."
In navolging van het Vlaams Belang gaan nu eindelijk ook in andere partijen stemmen op die de subsidiëring van de Turkse Diyanet-moskeeën in ons land in vraag stellen. Het Vlaams Belang heeft van meet af aan gesteld dat de subsidiëring van moskeeën en zeker van Turkse staatsmoskeeën in ons land een fundamentele vergissing is. Het is tekenend dat alvast dit laatste nu ook openlijk wordt toegegeven door uitgerekend de kabinetsmedewerker die in 2007 samen met minister Marino Keulen (Open VLD) de eerste subsidiëring van Turkse moskeeën voorbereidde.

Chris Janssens: “De Vlaamse regering en N-VA-minister Liesbeth Homans in het bijzonder laten momenteel 13 Turkse Diyanetmoskeeën subsidiëren die onder het gezag en toezicht staan van het fundamentalistische Erdogan-regime, dat er de imam aanstelt en de inhoud van de preken bepaalt. Die moskeeën zijn heuse propagandamachines voor Erdogan en hebben als eerste bedoeling de hier wonende Turken bij de les te houden. 11 ervan zijn zelfs eigendom van de Turkse staat. Het is toch totaal van de pot gerukt dat deze moskeeën, die doelbewust de integratie van de hier levende Turken belemmeren, worden gesubsidieerd met Vlaams belastinggeld.” 

Het Vlaams Belang vraagt minister Homans al sinds 2014 om – naar Nederlands voorbeeld – een onderzoek te laten verrichten naar de manier waarop de Diyanet-moskeeën de integratie belemmeren.  Zonder resultaat helaas. Omdat de Vlaamse regering – ondanks de vele verzoeken van het Vlaams Belang – geen initiatief ter zake neemt en intussen meer dan ooit duidelijk is geworden dat deze moskeeën de integratie zelfs actief tegenwerken, zal het Vlaams Belang nog deze week een voorstel van decreet indienen om het eredienstendecreet van 2004 te laten aanpassen. Chris Janssens: “Het Vlaams Belang wil een nieuw erkenningscriterium in de wetgeving laten inschrijven, namelijk dat een moskee die gelieerd is aan een buitenlands regime of een internationale organisatie geen subsidies meer kan ontvangen. De stopzetting van de subsidiëring van de Diyanetmoskeeën moet voor onze partij een eerste stap zijn in de richting van een totale subsidiestop voor de islam.”

Het Vlaams Belang kant zich zoals geweten ook tegen het dwaze plan van minister Homans om 45 extra moskeeën te (laten) betoelagen, waaraan een prijskaartje hangt van ongeveer 1,5 miljoen euro per jaar.
*

*
*
Nogmaals: de regeerperiode van BDW heeft de wereldwijde reputatie mee, van de Vlaams politiek iets of wat ‘salonfähig’ te hebben gemaakt. Iets dat alleen mogelijk werd gemaakt, door… plat op de buik te gaan voor de Verenigde Franscouillons.
Daar moet dringend een einde aan worden gemaakt.
Volgende verkiezingen zijn de Verkiezingen van de Laatste Kans. Laten we er dus naar handelen om eindelijk alle Vreemde Meesters er uit te gooien.
*
*

*

Geen opmerkingen: