donderdag 28 juli 2016

3553




5/868 * - Ook in de aanloop naar WO II sprak men van ‘the funny war’ – Maar het kostte ‘dear old England’ wel zijn Leiderspositie ten voordele van de USA -.
*
DEEL 2
*
Donderdag 28 juli 2016
Zon 6u04-21u33
H Ada
*
3553 - WE BELEVEN VOOR DE TWEEDE KEER DE ‘SITZKRIEG’ OF BETER ‘UNE DRÔLE DE GUERRE’    
*

De Merkel-Arend vrvangst de Paasklokken….
*

*
De tijd is daar om de dingen onder ogen te zien.
Zij die genoeg jaren op dit ondermaanse hebben doorgebracht, zodat ze zonder nadenken begrippen vatten als ‘Blitzkrieg’ weten ook wat daaraan is voorafgegaan.
Tegenover de blufpoker van Hitler stond het Vrije Westen machteloos. Verlamd door onzekerheid, broekschijterij angsthazerij en schrik voor de komende slachting, bleven ze, weerskanten van de Siegfried Linie en/of de Maginot Linie, kijken in elkaars wit van de ogen. Hoe kon de ene Beschaafde Natie zo beestachtig doen tegenover de andere?
Dat duurde zo enkele tijd, tot Hitler zijn Engelandvaarders goed in de hand had en hij, net voor een lang weekeinde, de bal in het veld trapte. In een minimum van tijd was de match gespeeld.
Te onthouden: de kat uit de boom blijven kijken, tot de vijand oppermachtig is, is geen goede eigenschap voor Sterke Leiders. Integendeel, in de tijd die we nu beleven, is onbekwaamheid eerder een der hoofdvereisten voor een goede… sociaal-democraat. Die blijven ‘in debat’ tot ze hun maar ook onze hoofden zijn … kwijtgespeeld.
Randopmerking.
Het is zeker niet Het Westen die het grondgebied en de rijkdom van de pietrol-pompers wil bemachtigen. Het klinkt inderdaad niet leuk, maar het is ZIJ die zonder oorlogsverklaring, overal in onze landen, oorlogsdaden stellen. Net zolang tot de vlam in de pan slaat.
Dus is afwachten de slechtste van alle mogelijkheden. De Mei-dagen van 1940 zijn daar het beste bewijs voor.
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
“Geradicaliseerde asielzoekers moeten niet worden opgevolgd, maar teruggestuurd”
*

Het bericht is opmerkelijk aangezien ook een van de daders die gisteren de pastoor in Saint-Etienne Du-Rouvray vermoordde van zeer nabij werd opgevolgd. Naast een enkelband ‘beschikte’ de terrorist zelfs over een zogenaamde ‘fiche S’. Wat betekent dat hij werd beschouwd als een potentiële bedreiging voor de nationale veiligheid.

Volgens het Vlaams Belang maakt de ‘opvolging’ en ‘screening’ waar Theo Francken vandaag de grote sier mee maakt, hoegenaamd geen indruk op potentiële islamterroristen. Voorzitter Van Grieken eist dan ook dat asielzoekers die er islamextremistische sympathieën op nahouden hun recht op asiel bij voorbaat verliezen. “Geradicaliseerde asielzoekers moeten niet worden opgevolgd, maar teruggestuurd”, klinkt het. Vandaag reeds stelt de wet dat wanneer er redelijke gronden bestaan om een vluchteling te beschouwen als een gevaar voor de nationale veiligheid hij zijn beschermingsstatus verliest. “Maar vaak ontbreekt de politieke moed om die wet ook in de praktijk om te zetten”.

Verder pleit het Vlaams Belang voor het uitburgeren of denationaliseren van moslimextremisten. Dat betekent dat Belgische jihadisten en hun sympathisanten hun nationaliteit kunnen verliezen. “De nationaliteitswet voorziet in een dergelijke procedure, maar ze wordt nauwelijks toegepast”, aldus nog Van Grieken.    

Klaas Slootmans
*

*
*
Onze Planeet bestaat voor meer dan 90% uit het water van alle wereldzeeën samen. Men zou bijna kunnen beginnen denken, dat dit de tranen zijn van alle mensen die ooit geleefd hebben.
Zo gezien, zou de islam-wreedheid slechts een kort intermezzo in dit verhaal betekenen. Zaak is dus dit gevaar zo vlug mogelijk onder de voet te lopen, anders verzuipen we nog allemaal.
*
Kijk, al komt dat idee van BDW, het zou een goede zaak om, naast de verderfelijke Nazi-leer, ook om te beginnen, de extreme islam-tirannie te verbieden. Korte tijd nadien zal dan wel blijken, dat er geen andere islam bestaat, dan de ene ware islam, die der Koran.
Zaak is dus over te gaan tot de daad, en om vooral strenge straffen te voorzien. Door o.a. te meten met de maat die Turkije wil handhaven. Want martelen en daarna doden is de enige taal die islamisten verstaan.
Religies moeten elkaar verstaan, wordt gezegd. Religies wel, maar de islam IS geen religie, maar een militaire veroverings-techniek. Maar net als in een goed huwelijk, kan de Liefde niet van maar één kant komen. Vooral niet als een van partners vals speelt. Deze filosofie, gelinkt aan het besef van een alles overkoepelend bedot-bevel uit de koran, moet volstaan om de enige juiste beslissing door te voeren. De vuisten ballen is soms al genoeg om lafaarden op de vlucht te jagen.
En onvermijdelijk zal dit leiden tot een algemene exodus, nog sneller te beëindigen dan hij ooit begon.
Algemeen wordt thans erkend dat we in oorlog zijn. Zaak is dus zich ernaar te gedragen. Want wie bang is krijgt ook slaag.

PS
Tussen September 1939, de Duitse inval in Polen en Mei 1941 spraken de Engelsen van ‘the funny war’, omdat het een show was ver van hun bed. Tot voor de kust van Duinkerke, niet alleen de vlucht, maar ook de ontnuchtering kwam. Dat door hun houding er een einde zou komen aan hun Wereld Rijk, konden ze toen nog niet vermoeden. En nog veel minder drong het door, dat de Cowboys uit Amerika daar bovenop hun bevoorrechte plaats zouden overnemen. Zeggen we maar: kleine oorzaken, grote gevolgen…..
*
*

*

Geen opmerkingen: