dinsdag 2 augustus 2016

3559



 5/846 * - De doodstraf voor terreurverdachten – Kerken worden allemaal mosketen -
DEEL 1
*
Dinsdag 2 augustus 2016
Oogstmaand
Zon 6u11-21u26
H Eusebius
*
3559 - NOG IEMAND DIE ER GENOEG VAN KRIJGT     
*

Politiek verkeerd schema
*

*
De eis van ‘Rechts’ tot gerechtigheid in zijn absolute vorm is als de stem van een roepende in de (Arabische) woestijn, waar van de Overheid alleen het blote achterwerk is te zien. Want met de kop in het zand.….
Tot er zich in Coburgia ineens Wetsdienaars mee moeien.
Laat hun redenering eerder juridisch bijna te kloppen, ze is ingegeven buiten de oorlogs-situatie die ons door een wrede tegenstander werd opgedrongen en  waarin we verzeild zijn geraakt a.h.w. met de medeplichtigheid van dezelfde Overheid.
Sultan Erdogan is de bevriende dictator die de situatie in de praktijk wil brengen. Zijn 5de Colonne is daarvoor het geschikte middel. Na de Kempische bokkenrijders, komen dus straks de Vliegende Kempische Kalkoenen (Turkey’s). Onherkenbaar, want ze lijken sprekend op ons, en ze spreken zoals wij….. Alleen verzwijgen ze zolang ze kunnen, dat ze hier zijn met een goddelijke opdracht, namelijk ons als ongelovige honden de keel over te snijden.
Op de kermis bij het schietkraam kan er misschien nog om gelachen worden. Maar als het moet, staan ze het volgend ogenblik met bliksemende ogen voor Uw neus. In hun herkomstlanden, dat is geweten, gaat het er om met scherp te schieten op de andere, of om zelf weggemaaid te worden. Als er bommen rond Uw oren vliegen, of trucks de mensen op straat verpletteren, dan is het te laat om  aan vredesonderhandelingen te beginnen. Dan vecht men terug, of men hijst de witte vlag.
Niet zo de modernistisch ingestelde progressieve Mens. Die is overtuigd dat al die wreedheden vanzelf gebeuren en vanzelf zullen ophouden. Die aanvallen  zijn zeker niet tegen de rest van de wereld gericht. Het zijn losse alleenstaande incidentjes die thuishoren in de rubriek der gebroken armen en benen die ons zeker toch niet mogen bang maken. Integendeel, goed uit Uw doppen kijken en vooral zeer begripvol zijn. De tijd heelt alle wonden.
Ooit dichtte een groot Vlaams genie in priesterkleren de versregel  ‘daar waar men geen kleinheid kan ontwaren’. Die zou vandaag eerder klinken als ‘daar waar men niets anders dan kleinheid kan ontwaren’…..
Enfin, als de Advocatuur nu al zijn nek uitsteekt, dan is er zeker stront aan de knikker.
*
*

*
GEPLUKT BIJ
*

*
"Voer de doodstraf in voor terroristen"
*
Voer de doodstraf opnieuw in voor terroristen. Daarvoor pleit advocaat Pol Vandemeulebroucke in De Standaard. "Wie de samenleving definitief kapot wil, verdient de doodstraf. Ik vind daar weinig barbaars aan."
    Het debat over terrorisme schuift op, concludeerden verschillende gezaghebbende stemmen de afgelopen weken al. Kijk naar het pleidooi van N-VA om de vrije meningsuiting in te perken voor "collaborateurs" van terroristen.  Daar doet strafpleiter Pol Vandemeulebroucke nu een schepje bij. In de Standaard pleit hij voor de invoering van de doodstraf "voor wie de samenleving definitief kapot wil maken".

Vandemeulebroucke hekelt de strafuitvoering in ons land. "'Pets en we gaan het niet meer doen.' Dat is het principe van ons strafrecht. Daarna mag iemand terugkomen. Maar de laatste jaren is er een andere categorie van misdrijven ontstaan die haaks op dat strafrecht staat. Terroristen met één harde schijf en één onuitwisbaar doel: de samenleving kapotmaken. Hen kun je niet zomaar terug in die maatschappij toelaten. Daarover is iedereen het eens."

Volgens de strafpleiter, die destijds Hans Van Themsche verdedigde, wordt het debat over wat er met terroristen moet gebeuren al te vaak uit de weg gegaan. Voor Vandemeulebroucke is de herinvoering van de doodstraf op zijn minst een debat waard.
"Wat is de andere optie? Moet je hen onder de grond stoppen en in een betonnen bunker, waarbij ze één keer per dag gelucht worden? Zonder bezoek, tot ze sterven op hun 75ste? Wie de samenleving definitief kapot wil, verdient de doodstraf. Ik vind daar weinig barbaars aan."
*

*
*
In onze Ziekenhuizen, waar  gangsters uit alle windstreken op kosten van het RIZIV in de watten verplicht moeten worden gelegd vanwege onze o zo geroemde liefdadigheid, het deontologisch beroepsgeheim beperken inzake terreur-plegers? Volgens de Socialisten:  Dakanie,  maar veel uitleg daarbij krijgen we niet.  Hoogst bedenkelijk, als U het mij vraagt. Niet dat het zou ingevoerd worden, maar dat er verzet tegen komt. Zowel Tsjeven als Sossen kunnen uit menslievendheid hun kiezers toch niet in de steek laten.
Maar wat, als eenmaal het kruis op alle torenspitsen met de stille trom weg gehaald zal zijn, en de islam-aanhangers  kunnen er aan gewennen in aparte ruimtes voor de mannen, de Goddelijke Diensten bij te wonen, zedig zittend op stoelen ipv op de grond geknield, met de kont omhoog, misschien dat we dan samen zaken kunnen doen. Hun ‘keten’ zouden dan kunnen gesloten worden, terwijl onze kerkgebouwen weer bomvol zouden zitten. Daarbij denk ik vooral als economist aan de mogelijke… besparingen.
Wedden dat de progressieven weer op hun paard zouden zitten? Mosketen weg en kerkeN laten overleven? Da’s erger dan een Turkse Staatsgreep!
*

*

*


Geen opmerkingen: