dinsdag 2 augustus 2016

3560




5/781 * - Obama-bommen  op IS net aan de Italiaanse grens -
.
DEEL 2
*
Dinsdag 2 augustus 2016
Oogstmaand
Zon 6u11-21u26
H Eusebius
*
3560 - AMERIKAANSE BOMMEN GIEREN NAAR BENEDEN OP MINDER DAN 300 KM VAN ONS HOOFD
*

*

*
Pas enkele jaren geleden zagen en hoorden we vooral de militaire straaljagers als nijdige wespen in de lucht boven ons.  De bombardementsvliegtuigen van de Navo hadden de meest nabije vlieghaven als uitvalsbasis in de vernietiging van eerst Irak en iets later van het Kadafi-Regime in… Libië.
Als beloning kreeg Europa in ruil daarvoor De Arabische Lente terug met miljoenen islam-vluchtelingen. Waarlijk de meest gelukte volksverhuizing sedert het begin der Mensheid.
Een betere vergelijking met het zaaien van wind, en in ruil daarvoor storm te oogsten, bestaat er niet. Dezelfde  VS ter ere als waarover onderstaand stukje uit DS handelt….…..
Waarbij dient opgemerkt te worden, dat het deze keer de bedoeling is, om de Arabische Lente, die al te zeer te keer gaat in Libië, aan de overkant der Mare Nostrum. Dat U daarbij spontaan terugdenkt aan het ‘Afrika Korps’ van Veldmaartschalk Rommel, is de normaalste zaak van de wereld. Want het is dezelfde Geschiedenis die zich herhaalt…. Tripoli, Benghazi, Sirte, het zijn allemaal namen die in elk oorlogsverhaal voorkomen. Alleen is het nu het werk van de cowboys uit de VS, en niet die van A.H, de Kleine Korporaal uit WO ii.
*
*


*
GEPLUKT BIJ

*
VS bombardeert IS in Libië
door Jorn Van Thillo | Bron: Reuters
*
Het Amerikaanse leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd tegen terreurgroep IS in Libië. Dat meldt het Pentagon.
De luchtaanvallen werden uitgevoerd op vraag van de Libische regering en president Barack Obama gaf zijn toestemming.

De Amerikaanse luchtmacht viseerde doelwitten in de havenstad Sirte, een bolwerk van IS. Het Pentagon kondigt nog bijkomende luchtaanvallen aan. Die moeten het Libische regeringsleger ‘beslissende en strategische terreinwinst’ opleveren.
Voor het Pentagon moeten de acties tegen IS in Libië mee voorkomen dat de terreurgroep een veilige uitvalsbasis heeft in Libië vanwaaruit ze de VS en onze bondgenoten kan aanvallen’.
‘De eerste luchtaanvallen zijn uitgevoerd op specifieke plaatsen en hebben zware verliezen in de vijandelijke gelederen toegebracht’, verklaarde de Libische premier Fayez Seraj op de staatstelevisie. Op het terrein wordt volgens hem enkel technische en logistieke steun geboden.
Erdere luchtaanvallen
Doordat twee regeringen elkaar bestreden, in Tripoli en Benghazi, ontstond een vacuüm, waarvan IS profiteerde. In de kuststrook tussen Sirte en Benghazi vestigden zich 3.000 strijders, deels gestuurd uit Raqqa. Vorig jaar hadden ze de stad volledig onder controle, waarmee Sirte de belangrijkste uitvalsbasis van IS was buiten Syrië en Irak. Sinds mei voeren troepen die trouw zijn aan de door de VN gesteunde regering strijd met IS in Sirte. Nu dreigen ze hun bolwerk te verliezen.
De VS heeft eerder al een aantal luchtaanvallen uitgevoerd in Libië. De laatste aanval was gericht tegen een trainingskamp in Sabratha.
*

*
*
In WO II waren het nog de Britten die de Middellandse Zee beheersten en zo de AS-Mogendheden Italië-Duitsland de pas afsneden om via Noord-Afrika  hun islam-bondgenoten in Egypte en verder Saoedi Arabië te bereiken. Het was uiterst zelden dat een Italiaans vrachtschip met hulpgoederen (munitie en vooral brandstof) de overkant kon bereiken, want de Britten beheersten the waves ook daar voor 99%. Dat dit kwam door het Enigma-verraad waardoor de Duitse bevelen rapper in Londen dan in Rome waren, is een der best bewaarde geheimen van die tijd.
*
Het is, volgens de eigen beweringen van IS, en dus van alle islamisten, de bedoeling om Rome, de hoofdstad van het Christendom, zo vlug mogelijk met de grond gelijk te maken. Italië, net als de rest van het Avondland, krioelt van de 5de Colonne, dat terwijl de Italiaanse Marine nog dagelijks duizenden ‘vluchtelingen’ gaat oppikken tot op 100 meter van de Libische kust.
Zotter dan de vijand aan huis gaan afhalen, bestaat er waarschijnlijk niet. Maar stompzinnig is dat niet. Alleen een beetje (zoals Termont dat zegt) deontologisch over de streep gegaan.
Ja, wat wilt U? Net zoals het Socialisme, de Islam en de Nazi-leer, kent het progressisme geen beperkingen. Vroeger klonk dat als ‘Per Astra ad Astrum’ (Door de sterren naar de sterren), nu klinkt dat dank zij de UAn bijna wereldwijd, iets in de zin van Allah Akbar.
Bedenking
Dat O’Bama nu ineens, op het einde van zijn mandaat, ineens haast zet op deze actie, is verwonderlijk, maar kan in de twee richtingen worden uitgelegd: wind uit de zeilen nemen van de aanstormende Donald Trump, of de zaken vergemakkelijken voor zijn opvolgster, het clinton Wijf. M.a.w. net als A.H. jongleert hij met de wereldbol voor zijn eigen amusement.
*

*

Geen opmerkingen: