donderdag 4 augustus 2016

3567



4/563 * -Sinte Rita in Parijs delft het onderspit – Raakpunt met de piramiden? -
*
DEEL 4
Donderdag 4 augustus
Zon 6u14-21u22
H J-M Vianney, H. Pastoor van Ars.
*
3567 - DE AFBRAAK VAN KERKEN  IN HOGERE VERSNELLING     
*

*

*
Het zal al wel tijdeke geleden beginnen zijn, de ontmaagding van de Kerk in Frankrijk, ‘La Fille Ainée de L’Église’, maar gisteren beleefde men daar in die voorstad van Parijs het onmogelijke.
Bonst de Goddelijke Dienst de Gelovigen de Kerk uitjagen: het moet geleden zijn van de Franse Revolutie, waar de ‘progressieven’ dan te vuur en te zwaard de Vooruitgang meebrachten.
Of die weerbarstige Pastoor nu, net als toen, ‘tot de galeien’ zal veroordeeld worden, is misschien wel niet meer het geval, maar er is erger. Dat Sinte Rita de Patrones is voor Hopeloze Gevallen zal ook niet veel meer helpen, want bij Allah heeft die niet veel te piepen.
Het zou me dus niet verwonderen, moesten de Gelovigen daar voortaan op straat hun Geloof belijden. Zien eten doet immers de honger stijgen….
En wetewa? Als die parking zo ’n beetje convenabel wordt aangelegd, kunnen ze zelf hun kerkstoelen ter plaatse laten inbetonneren als waren het evenveel Rotsblokken waarop Petrus ooit, volgens het Woord van de Heer, zijn Kerk moest bouwen.
Bloemen verwelken, scheepjes vergaan, maar de Liefde Gods blijft eeuwig bestaan.
Zeg, weet er iemand waar die mensen moeten zijn, om hun andere wang aan te bieden?
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
Ophef in Parijs: kerk hardhandig ontruimd tijdens misviering
*
Ophef in Parijs: de ordediensten hebben er vanmorgen een kerk ontruimd tijdens een misviering. De Sainte-RitaKerk in het 15de arrondissement van Parijs wordt al enige tijd bezet, omdat projectontwikkelaars het gebouw willen platgooien.
"Een dertigtal mensen had zich binnen opgehouden om zich te verzetten tegen de opeising van de plaats. De ontruiming verliep zonder incidenten", liet de prefectuur van de politie weten in een communiqué.
De beelden die verspreid werden via sociale media en Periscope vertellen een ander verhaal. Op foto's is te zien hoe de priester hardhandig tegen de grond werd gewerkt.
Ook enkele verkozen politici van rechts verzamelden vanochtend vroeg aan de kerk om de ontruiming te verhinderen, zo is te zien op verschillende filmpjes op Twitter. Marine Le Pen sprak via Twitter ook haar ongenoegen uit over de situatie.

Dierenliefhebbers

De Sainte-Ritakerk is bekend bij dierenliefhebbers, omdat het de enige kerk in Parijs is die huisdieren toelaat. Dierenvrienden konden er in november hun beestjes laten zegenen, en dat trok jaarlijks honderden mensen.
De kerk werd verkocht aan een projectontwikkelaar, die het gebouw wil laten verdwijnen. Dat moest eigenlijk al in oktober van vorig jaar gebeurd zijn. In de plaats moet er een parking en sociale woningen komen, zo schrijft de Franse krant Le Figaro.
*

*
*
Ieder individu en dus ook iedere Gemeenschap, moet zijn of haar prioriteiten kennen. Maar als Hovaardigheidsbekleders nog hun medeleven willen uiten met de slachtoffers van die zovele ‘terreurdaden’ (U had toch nooit gedacht dat ze dat niet waren, die IS aanslagen in Naam van Allah), dan moeten ze toch nog een paar van die dingetjes overlaten. Tenzij er al plannen zouden bestaan, om daarvoor binnenkort de mosketen te gebruiken.
Veel van die meest primitieve volkeren zijn van de aardbodem verdwenen. Maar veel van hun Heiligdommen staan nog recht en trotseren, zoals in Egypte, de Eeuwigheid.
*
*

*



Geen opmerkingen: