vrijdag 5 augustus 2016

3571



5/721 * - Het sollen met lijken - e priestermoordenaar van Rouen -Vergelijking met Staf Declercq en C. Verschaeve -
*
DEEL 4
Vrijdag 5 augustus 2016
Zon 6u15-21u21
H Oswald
Regen op Sint-Oswald maakt het koren duur
*
3571 - ALS DE DODEN DE DODEN NIET MEER BIJ ZICH WILLEN
*
  *

*
Sollen met lijken: een eeuwenoud gebruik dat deze keer perfect past in de door de Koran opgelegde Heilige Plicht om, in het voordeel van de Islammerij, alles en iedereen te bedotten.
De persoonlijke vriend van de dader, de Imman van daar, wendt vol afschuw de blikken weg, maar zie, de Universele Islam in Noorwegen zal even dat zaakje regelen.
Dat er geen goede of geen slechte doden zouden bestaan, weten wij als Vlamingen maar al te wel. Zo is er de geschiedenis van tijdens de Onzalige Repressie die Staf Declercq is overkomen, de veel te vroeg gestorven Leider van het VNV. ‘Right or wrong’, de man had de verkeerde keuze gemaakt en zijn dode lichaam zou dat bekopen. Dagenlang werd zijn open lijkkist die hen via grafschennis in handen was gevallen, in de sidecar van een Echte Vaderlander met Witte Armband, het land rondgereden tot laat in de nacht. Van café naar café, onder het oog van de Rijkswacht die opdracht had niet in te grijpen. Zatlappen joelden rond de moto met de kist daarin en zwaaiden triomfantelijk met plukken baardhaar die ze van het lijk geplukt hadden.
Verstandige maar realistische mensen wenden zich af van het gebeuren, maar ‘Het Feest’ bleef duren. Niet één woord van protest, zelfs niet van de Geestelijkheid. Want het Vaderland was ‘bevrijd’, de Vlaamse Leiders waren onschadelijk gemaakt, en zelfs soms voor goed. Gewoon omdat de Coburgerse Elite het zo wilde, om op die manier hun eigen fouten te doen vergeten.
Deze Vlaamse Martelaar was door zijn vroegtijdig overlijden ontsnapt aan de vernederingen bij leven, dus moest zijn dode lichaam het dubbel en dik ongelden.
Priester-Dichter Cyriel Verschaeve werd plechtig in zijn eigen Parochie Alveringhem her-begraven, maar de Staatsvuiligheid stond daarbij met Rijkswachters met getrokken geweer, met een draaiende betonmolen om het open graf over een grote oppervlakte te bedekken met een metersdikke laag beton. Motto: hij ligt er en hij ligt er goed, zoals het eerste IJzer Kruis.


Dat de plaatselijke NV-A in staat voor het Museum Verschaeve en de begraafplaats zelf, is duidelijk te zien voor wie ter plaatse een kijkje wil gaan nemen..
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
Deense moslims bereid moordenaar Franse priester te begraven
*
Een groep Deense moslims zegt bereid te zijn Adel Kermiche, een van de twee moordenaars van de priester uit Rouen, te begraven. Dat hebben ze laten weten aan de imam van Rouen, die goed bevriend was met de gedode man. Franse moslims weigeren de moordenaar te begraven uit angst de islam te bezoedelen.

Het voorstel komt van Kasem Said Ahmad, de voorzitter van het Deens-Islamitisch Fonds. Hij benadrukt dat ook zij de daad van de man volledig afkeuren, omdat die haaks op de islamitische waarden staat. Toch vinden zij dat het weigeren van een begrafenis onbegrijpelijk is. Volgens het fonds heeft iedereen daar recht op. ‘Als de familie ons vraagt de begrafenis te regelen, zullen we dat doen’, klinkt hij bij Ahmad in de Deense krant Jyllands-Posten. ‘We kunnen hem begraven op de Islamitische begraafplaats Brondby.’
Het Deens-Islamitisch Fonds is met deze begrafenis niet aan zijn proefstuk toe. Eerder begroef de organisatie al Omar El-Hussein, een Palestijnse Deen, die twee aanvallen uitvoerde in Kopenhagen. Hij vermoordde toen een Deense regisseur en een jood aan de ingang van de synagoge in Kopenhagen.
*

*
*
De Schandaard, altijd op de bres inzake dubbelzinnigheid, wil met dit stukje blijkbaar van bewondering staan fluiten.
Herlees maar eens dat zinnetje in hun tekst, met gele markeerstift in de verf gezet.
‘De imman van Rouen die goed bevriend was met de dode man’….
Er ‘vielen’  daar drie doden, één slachtoffer (de Priester) en twee daders afgeknald door de Flikken. U hebt dus het raden met wie van de drie de imam was ‘bevriend’.
Deze keer geeft hun gespleten tong geen uitsluitsel, tenzij over het feit dat de Islammerij wereldwijd nadrukkelijk aanwezig is.
Curieus toch hoe bedriegers er toch altijd weer in slagen zichzelf er in te luizen….
*
*

*

Geen opmerkingen: