vrijdag 5 augustus 2016

3573



5/692 * - Vlaamse Verdedigings Linie laat zich niet muilbanden – Lezers reactie be-baggeren is een raare vondst -
.
DEEL 6
Vrijdag 5 augustus 2016
Zon 6u15-21u21
H Oswald
Regen op Sint-Oswald maakt het koren duur
*
3573 - DE VLAAMSE VERDEDIGINGS LINIE LAAT ZICH NIET MUILBANDEN SCHRUWELT DE MORGEN    
*

*

*
In onderstaand artikel in DM klinkt er zelfs een beetje nostalgie naar het verleden door. Naar de tijd, dat gewapende bendes langs de straten liepen met Witte Armbanden waarop de gevreesde tricolore driekleur. Dat waren de onzalige repressietijden, waar de Rijkswachters  het bevel kregen te schieten als op de kermis.
Het moet de Rode Gardisten een zalig gevoel geven, want ze kunnen het niet laten…
Dat ze daarbij aan zieltjeswinnerij denken, ligt er bovenarms dik op. Door de aandacht af te leiden van hun slechte peilingen en de schandalen in eigen middens, denken ze de wijs-geworden Burger altijd voort maar te kunnen bij de neus leiden. Of denkt U dat stiekeme zinnetjes als deze niet doordringen? Kijk, kijk, ineens heeft die verongelukte jongen nog meer namen dan Ranzi. Zelfs zijn Marokkaanse roots zijn nu al weggevallen….

‘de ranzige post over de verongelukte Genkenaar Ramzi Mohammad Kaddouri.’
*
Ik weet het niet meer. Want heb het niet zo begrepen op vreemdsoortige kadaverachtige familienamen. Dan nog liever Vandenmeulebroucke die dan weer on-uitspreekbar is voor de Nieuwelingen….
*
*

*
GEPLUKT BIJ
DM
*
Nieuwe Facebookpagina Vlaamse Verdedigings Liga gelanceerd: "We laten ons niet zomaar muilkorven"
*
Gisteren klonk het nog dat de Vlaamse Verdedigings Liga zou ophouden te bestaan. De Facebookgroep met 23.000 volgers ging offline na de verontwaardiging over de racistische praat die er gepost was naar aanleiding van de dood van een 15-jarige jongen. Maar nu is er weer een nieuwe pagina gecreëerd. "Wij laten ons niet zomaar muilkorven", staat er nu te lezen.
Wie achter de nieuwe Facebookpagina met voorlopig slechts enkele tientallen volgers zit, is niet geheel duidelijk. De eerste posts suggereren dat het gaat om volgers van de vorige Facebookgroep. "Wij laten ons niet zomaar muilkorven!", staat er stoer. Er wordt enkel gelinkt naar de website van de extreemrechtse partij Vlaams Belang.
Wel excuseert de groep zich 'in naam van Gunther' (Vleminx, de beheerder van de vorige groep) voor de ranzige post over de verongelukte Genkenaar Ramzi Mohammad Kaddouri. "We nemen hier ook afstand van", klinkt het. In een andere post worden likes gevraagd op de foto van "held" Vleminx.
"Opgeblazen door de media"
Het Antwerpse parket zal de racismeklacht die het gelijkekansencentrum Unia vorig jaar al indiende tegen de 'Vlaamse Verdedigings Liga' in elk geval niet blauwblauw laten. Wié vervolgd zal worden en waarvoor precies, is nog niet beslist - maar het staat vast dat iemand zich nog dit jaar zal moeten verantwoorden voor de strafrechter.
Grote kans dat dat Vleminx is, eigenlijk het enige officiële lid van deze feitelijke vereniging die geen andere activiteiten uitoefent dan de Facebookgroep. De Antwerpenaar nam gisteren de vlucht vooruit: de pagina werd afgesloten en zou niet meer terugkeren, klonk het. "De 'Vlaamse Verdedigings Liga' houdt op te bestaan. De commotie is vooral ontstaan door reacties van derden die niet zo gelukkig waren, niét door mijn post. Bovendien is de zaak helemaal opgeblazen door de media", meent Vleminx.
De bagger die op de groep met 23.000 volgers werd uitgestort na het dodelijke quadongeval van de jonge Genkenaar Ramzi Mohammad Kaddouri zette trouwens nog meer mensen aan om actie te ondernemen. Gisteren ondertekenden in Antwerpen zo'n 80 personen een nieuwe klacht tegen de 'Liga'.
*

*
*
Dat DM aan volksverheffing doet, mag wel blijken uit de suggestie om nieuwe woordjes te gebruiken. Het baggerbedrijf De Nul mag tevreden zijn. Alleen klopt er iets niet. Reageren op ranzige ‘post’ noemen ze ‘bagger’. Maar wat De Nul bovenhaalt is… blubber, modder en slib van vele jaren vervuiling of verzanding.
In die zin is hun woordenkeuze correct gekozen: reageren op de uitlaatklep van veel door de massa-immigratie teleurgestelde mensen, wordt gelijk gesteld met de boel onderspuiten. Verdonkerman. Camoufleren. Aan het zicht onttrekken.
Ach vervuilers van bedrukt gazettenpapier: leer toch Uw taal te beheersen en noem een kat gewoon… een kat.

*

*

Geen opmerkingen: