zaterdag 6 augustus 2016

3577



4/626 * -73 jaar geleden Hiroshima – 9/11 is straffeloos gebleven - Sabotage Doel 4, net als de 1ste IJzertoren, onder dekking van de Overheid?  -
.
DEEL 4
*
Zaterdag 6 augustus 2016
Zon 6u17-21u19
H Justus
*
3577 - OVER ONZE VRIENDEN, DE GROOTSTE OORLOGSMISDADIGERS ALLER TIJDEN… TOT HIERTOE     
*

*

*
De zon was net op die dag, in Het Land van de Rijzende zon, toen daar de wereld verging in een oceaan van bloed. Honderdduizenden onschuldige burgers werden bij herhaling lafhartig vermoord omdat hun land van de cowboys uit Amerika zo glorierijk mogelijk de Oorlog wilden beëindigen.
*
*

*
GEPLUKT BIJ
HLN
*
Hiroshima herdenkt eerste atoombom
*
De Japanners herdenken vandaag het eerste bombardement met een atoombom uit de geschiedenis, dat exact 71 jaar geleden plaatsvond in Hiroshima.
Op 6 augustus 1945, om 08.15 uur lokale tijd, dropte de Amerikaanse B-29-bommenwerper 'Enola Gay' de bom genaamd 'Little Boy' op de stad. Drie dagen later volgde een tweede atoombom, de 'Fat Man', op de stad Nagasaki. Het leidde tot de Japanse overgave op 15 augustus en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Met een slagkracht van bijna 16 kiloton TNT, veroorzaakte de atoombom in Hiroshima een ontploffing die de temperatuur deed oplopen tot 4.000 graden. In totaal kwamen 140.000 mensen om het leven door de 'Little Boy'. Vandaag vindt een ceremonie plaats, waar zowel de Japanse premier Abe en de burgemeester van de stad, Kazumi Matsui, het woord zullen nemen.
Matsui zal in zijn toespraak ook stukken uit de toespraak van de Amerikaanse president Obama citeren, die in mei als eerste zittende Amerikaanse president sinds de Tweede Wereldoorlog een bezoek bracht aan Hiroshima. Obama bood toen geen verontschuldigingen aan in de naam van de VS, maar bracht hulde aan de doden, en pleitte voor een wereld zonder nucleaire wapens. De burgemeester zal vooral Obama's woorden over het beëindigen van de nucleaire bewapening herhalen. De passage is volgens de media gekozen met de goedkeuring van de "hibakusha", de overlevenden van de atoombom die vandaag gemiddeld 80 jaar oud zijn.

*

*
*
Een dubbele verschrikking zonder weerga in de Geschiedenis sedert Adam & Eva, die nooit een  deftige repliek zal krijgen. Zeker, daar was voordien ook Pearl Harbour geweest, waar in de veilige gewaande thuishaven van de ganse Amerikaanse Oorlogsvloot de Jappen hadden toegeslagen. In de achtertuin van de Verenigde Staten. Stel U voor welke vernedering dat moet geweest zijn. Eenzame Duitse U-Boten benaderden later de Amerikaanse Oostkust tot op schootsafstand, maar ze veroorzaakten alleen spanning en hilariteit onder de aanwezige toeristen daar. Daar waar de Japanese aanvalsboten in een paar minuten tijd de hele oorlogsvloot der Amerika’s had gekelderd. Die waren daarvoor ongezien van de andere kant van de wereld gekomen, wat toen ondenkbaar was.
Neen, het Pentagon heeft voor die dubbele massa-moord nooit verontschuldigingen geformuleerd. Maar de piloot van de Enola Gay is er later wel aan ten onder gegaan uit wroeging.
Toen in 2001 de vliegende islammerpiloten New York  terroriseerden met hun stuntvliegerij in de Twen-Towers, zou een evenredige vergelding als in Hiroshima & Nagasaki best gekund hebben. Het is niet gebeurd, maar dat is een raadsel dat wel voor altijd onopgelost zal blijven. Japanners zijn inderdaad geen islammers.  En stoere cowboys houden daar natuurlijk in de eerste plaats rekening mee….
Bedenking
Als Doel 4, de nucleaire atoomcentrale door eigen personeel, moedwillig gesaboteerd werd, nu 2 jaar geleden, dag op dag, door in een paar minuten tijd 63.000 liter olie van het koelsysteem in de riolen te lozen, gaan ook deze daders vrij-uit. Want onvindbaar. Er is zelfs geen spoor dat de Politie zou kunnen volgen. Omdat de daders gekend zijn en onder bescherming hebben gehandeld, net zoals de dynamiteurs van het eerste IJzer Kruis in Kaaskerke….
*
*
*


Geen opmerkingen: