woensdag 10 augustus 2016

3591



5/49 * - Gezinshereniging – zou men honger lijden om ’n mondje meer? -
.
DEEL 3
***
Woensdag 10 augustus 2016
Zon 6u23-21u12
H Laurens, patroon van de boekhouders, heemkringen en koks
Als men op Sint-Laurens een rijpe druif vindt,
is er veel hoop op goede wijn
*
3591 - ZOU MEN ARMOE LIJDEN OM EEN PAAR HONDERDUIZEND MONDKES MEER    
*

*

*
Deze melodie uit mijn kinderjaren over dat honger lijden om ’n mondje meer zit nog altijd, wegens persoonlijke ervaringen, tussen mijn oren… Toen ging dat om ’n broertje of een zusje meer en ’n speelkameraadje kon er wel altijd bij.  Want het was wel moeder met ons vader die ze ‘kochten’. Zo lang er maar eten op tafel kwam.
Maar ja, in deze moderne tijden doet men praktisch niets meer ‘zelf’. Alles komt uit de winkel of als het op 2 benen loopt, uit  het buitenland, liefst volgroeid en zonder de minste bagage. En al zekerlijk zonder geestelijke bagage. In de wildernis is men niet besmet geestelijke bagage. Met messen wel.
Vader, moeders, broertjes en zusjes komen hen dan wel vanzelf achterna naar dit land dat overloopt van melk, honing en al de rest. Wie al die dure reizen hoog in de hemelse luchten betaalt?
Allez gij, geloofde gij misschien niet meer in Sinterklaas?
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
Asielzoekers doen massaal beroep op gezinshereniging
Al 5.121 gezinsherenigingen in eerste jaarhelft 2016
Filip Dewinter: “De afgelopen vijf jaar zijn er alleen al via gezinsherenging 74.000 vreemdelingen bijgekomen, een stad zo groot als Hasselt.”
In de eerste zes maanden van dit jaar hebben 5.121 vreemdelingen een visum gekregen voor gezinshereniging. Vooral de toename van familieleden van politiek vluchtelingen valt op. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-kamerlid Filip Dewinter opvroeg bij het staatssecretariaat voor Asiel en Migratie.
De cijfers bewijzen andermaal dat de sterke aanwas van immigranten niet in het minst een gevolg is van de Belgische wet op de gezinshereniging. In de afgelopen vijf jaar werden niet minder dan 69.353 visa afgeleverd aan vreemdelingen om hun familie te vervoegen. Nemen we ook de eerste jaarhelft van 2016 in rekening, stijgt dat cijfer tot 74.474. “In bevolkingsomvang betekent dit dat er - op amper vijf jaar - alleen al via dit immigratiekanaal een stad zo groot als Hasselt is bijgekomen”, aldus Dewinter.
Hoewel Francken verwoede pogingen doet om de aangepaste wet op de gezinshereniging in de kijker te zetten, blijkt dat dus allerminst uit de cijfers. De opvallendste vaststelling is immers dat de piek van 2015 zich ook dit jaar doorzet. Uit de top tien van nationaliteiten aan wie gezinshereniging werd toegekend, blijkt duidelijk dat dit vooral een gevolg is van de aanhoudende asielinstroom. Waar vorig jaar Marokkanen de meeste visums voor gezinshereniging kregen, zijn dat vandaag vooral familieleden van mensen uit Syrië, Irak, Palestina en Afghanistan. “Na de eerste golf van vooral mannelijke asielzoekers volgt nu de tweede en grootste stroom, hun familieleden”, aldus het Vlaams Belang-kamerlid.
Volgens Dewinter is het concept van gezinshereniging voor onze samenleving zowel demografisch als budgettair onhoudbaar geworden. “In de loop der jaren is het systeem van gezinshereniging uitgegroeid tot een instrument om de officiële immigratiestop te omzeilen”. Afgelopen jaar stelde ook de gerenommeerde socioloog en immigratiedeskundige Paul Scheffer het concept van gezinshereniging in vraag (De Standaard, 26.9.2015). Volgens Scheffer zal door toedoen van de wet op de gezinshereniging het aantal asielzoekers op korte termijn verviervoudigen.

Dewinter: “Meer nog dan asiel of illegale immigratie an sich is gezinshereniging veruit de grootste immigratiepoort”. Het Vlaams Belang-kamerlid pleit daarom voor een totale opheffing van het volgens hem achterhaalde systeem. “Indien we de wet op de gezinshereniging niet afschaffen, zal ons nu reeds dichtbevolkte land compleet dichtslibben en onze sociale zekerheid imploderen.”
Bijlagen: schriftelijke vraag Filip Dewinter en antwoord staatssecretaris Francken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang
·  Klik hier voor de bijlage. [Nieuw venster/tabblad]
·  Klik hier voor de tweede bijlage. [Nieuw venster/tabblad]
*

*
*
Stoort het, moest ik proberen te stellen, dat dergelijke berichten hoofdzakelijk de redenen zijn waarom het Vlaams  Belang ovzrfal wordt uitgesloten omdat het nergens onheilsberichten meehelpt verbergen? Francken Theo heeft die gegevens verzameld, want het is zijn werk. Maar, omdat ze minder leuk zijn om horen houdt hij die onder zich als een klokhen haar eieren.
Mij lijkt dat duidelijk een poging om ‘Openbaarheid van Bestuur’ te saboteren, waardoor de schuldige bewezen heeft niet geschikt te zijn voor dat beroep.
Komaan mensen, laten we er met z’n allen iets aan doen. Meer zelfs, er over spreken helpt al lang niet meer. Iets doen is de boodschap.
*
*

*

Geen opmerkingen: