donderdag 11 augustus 2016

3593



5/897 * - De Schandaard ziet liever de islam subsidiëren dan de eigen mensen -
.
DEEL 2
***
Donderdag 11 augustus 2016
Zon 6u24-21u10
H Clara, patrones van het mooie weer en de televisie
Eieren voor klaartje, schoon weer
 *
3593 - OVER DESINFORMATIE OVER DE SCHANDE EN OVER DE RELIGIE VAN DE WREDE     
*
Samenspel tussen Humo en De Schandaard

Vragen naar de bekende weg.
*

*
Het zit er dik in, dat de desinformatie reeds dermate is doorgedrongen, dat de gewone burger dreigt verloren te lopen in het oerwoud van leugens.
Dat de Humo zoiets verspreidt, is in zoverre normaal dat ze weer eens iets gevonden hebben om aan de weinige lezers die ze nog hebben, voor te schotelen. Erger is dat Vlaanderens Schande, De Schandaard, dat klakkeloos overneemt. Blijkbaar dringt het niet door, dat ze hun afkalvend lezersbestand daarmee schofferen. Hun delirium is zò erg, dat ze zelfs niet meer uit hun eigen woorden geraken.
De met geel doorstreepte zinsnede in hun verhaal vindt U hieronder. Te noteren dat dit wel de meest opvallende kemel is tussen de vele andere.
Zeker, De Schandaard voelt in de eerste plaats zich niet geroepen om op te komen, of te pleiten voor de Vlaamse Eigenheid, maar er zijn grenzen. Die zijn reddeloos overschreden door indirect te pleiten voor méér middelen voor de islammerij die nu al dreigt met geweld de Maatschappij over te nemen. Waaruit we mogen besluiten, dat De Schandaard een gevaar inhoudt en ook uitdraagt om de onderwerping van het Avondland te bespoedigen. Dat is niet alleen volksverraad, maar in deze oorlogstijd, ook landverraad.
Waarom grijpt onze Overheid dan niet in? Vanwege de redenen die ik denk, maar niet durf uit te spreken? Daarom hou ik het voorlopig op schuldige nalatigheid.

Ondergetekende voelt zich zekerlijk niet geroepen noch goed geplaatst om de materiële belangen van de Kerk van Rome te behartigen. Daarvoor zijn er andere en betere geplaatsten. Maar als naar gewoonte zwijgen die. Daarom past het hier, nogmaals het Concordaat van na de Franse Revolutie tussen Kerk en Staat in herinnering te brengen. Daarin werd namelijk overeengekomen, dat de eredienst ten eeuwigen dage zou ondersteund worden, ter compensatie van de door de Staat aan het Volk ontstolen eigendommen en schatten, goud en edele metalen, zeldzame kunstvoorwerpen, enz, die de Kerk overal in haar 2.000 jaar oude bestaan had weten te verzamelen.
Nu we inderdaad de tijd beleven, dat zowel het Volk als de Kerk voor altijd dreigen te verdwijnen zou het de logica zelve zijn, dat gezegd Concordaat terug onderhandeld wordt. Wat zekerlijk nog niet wil zeggen dat er met de vrijgekomen middelen moet gemorst worden om vreemde bezetters de mond te smeren.
Dat De Schandaard geen grammetje fierheid meer bezit, is al lang koude pap. Maar dat wil nog niet zeggen, dat we de islammerij nog meer geld moeten toestoppen, zodat ze nog betere messen kunnen kopen om ons de keel af te snijden.
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
Kerk krijgt 76 miljoen, islam 350.000 euro
*
De katholieke kerk in Vlaanderen krijgt jaarlijks bijna 76 miljoen subsidie. Dat is 90 procent van het totaal. De islam moet het doen met 347.780 euro. Dat zet de deur open voor radicalisering, zeggen onderzoekers.
Ons land telt bijna drie keer zoveel moslims als protestanten (400.000 tegenover 132.000). Toch strijken die laatsten 460.000 euro subsidie op en krijgt de islam slechts 347.780 euro.
‘Relevante informatie binnen het radicaliseringsdebat’, vertelden Anja Rampelberg, Liesbet Aerts en Rembert Debergh, die de financiering van religies in ons land onderzochten, aan Humo. ‘Veel moskeeën doen een beroep op buitenlandse sponsors. Samen met dat geld worden ook radicale interpretaties en imams geïmporteerd.’
De katholieke kerk is goed voor 4,8 miljoen gelovigen en 76 miljoen euro of 90 procent van de subsidies. Toch denken Rik Torfs, kerkjurist en rector van de KU Leuven, en professor Etienne Vermeersch niet dat een evenredige financiering radicalisering kan tegengaan. ‘Die buitenlandse geldstromen zullen niet stoppen omdat onze overheid meer subsidies uitreikt.’
De Franse premier Valls probeerde onlangs buitenlandse financiering te verbieden. Vermeersch acht dat moeilijk. ‘Onder anderen de Saoudi’s en Turken hebben een uitgekiend netwerk waarlangs ze hun versie van de islam bij ons ondersteunen. Bovendien kun je religieuze groepen toch niet verbieden dat ze op eigen houtje middelen verzamelen?’
Het lost zichzelf op
En wat met de vergoeding van de katholieke kerk, die nog altijd gebaseerd is op haar negentiende-eeuwse dominantie? ‘Dat zal zichzelf oplossen’, zegt Vermeersch. Het aantal priesters zal dalen, denkt de professor, en een stijgend aantal kerken zal worden ontruimd. Volgt: minder geld. Aan de wet is overigens al meermaals geprobeerd te morrelen, zonder weinig resultaat. De wetgeving is bijzonder complex, weinigen voelen zich geroepen ze te veranderen.
*

*
*
Wat ze in hun bekeringsdrang wel vergeten zijn, is dat vreemde agressieve mogendheden inderdaad hun troepen in ons land sponseren om hun onderling tegenstrijdige veroveringstechnieken te bevorderen. 
Een suggestie die zeker in dovemansoren zal vallen, is om de ‘middelen’ die nu in ons land verkwanseld worden om de hypocrisie hoog te houden, naar onze Politie gaan om daar tot in de verste uithoeken van het land, de veiligheid te garanderen. Anders gezegd: in plaats van de islamgeweld via hun ‘godsdienst’ te subsidiëren, deze middelen inzetten om het islam-geweld te bestrijden en waar mogelijk te voorkomen.
Enne o ja, de Christenen plegen normaal gezien geen aanslagen…. Integendeel zelfs.
*
*

*


Geen opmerkingen: