vrijdag 12 augustus 2016

3596



6/1169 * - Oekraïne met circusclowns die net als de islam de hele wereld bedotten  -
.
DEEL3
***
Vrijdag 12 augustus
Zon 6u26-21u08
H Gorik
*
3596 - WAT HET WESTEN DANK ZIJ DEZE USA REEDS VAN DE ISLAM HEEFT GELEERD    
*

*

*
In de circuswereld draagt deze manier van handelen voor de ogen van het grote publiek de naam van goochelen. Illusies opwekken. Zich voordoen als clowns om het publiek op hun hand te krijgen. Alles tot meerdere eer en glorie van Koning Clown.
Jammer genoeg is het wereldtoneel geen circustent en dat zullen we binnenkort weer eens ondervinden. Het voorspel met woorden als raketten is al begonnen in ‘die Joekrien’, want dat is de plaats die de Navo heeft opgewarmd, gaan de lichten aan en gaat het gordijn naar omhoog. Rien ne va plus. De teerling is geworpen.
Onze media hebben niet eens geweten dat er buitenlandse terreur-aanvallen waren in de Krim, ofwel werd dat, als op afspraak, verzwegen. Vandaag lezen we, met de beschuldigende vinger naar Poetin, ineens van wel. Dat het hun eigen poesnel-president van Oekraïne is die de trom roert, mag niemand verbazen. Hij doet gewoon zijn job. Waarom die man (Porosjenko) zijn naam niet verandert, is mij een raadsel. Mij doet die denken aan prei. En aan brakke gestoofde prei op mijn bord heb ik een hekel. Prei dient voor in de winterse warme bouillon-soep, en daar zal het bij Porosjenko ook wel op uitdraaien.  Om in de soep gedraaid te worden in de Kamp der Titanen.
Wat we weten over deze inleidende confrontatie die men daar ‘op tafel heeft gegooid’, om er vervolgens over ‘in debat’ te gaan’? Oekraïne is een land dat in het Oosten daarvan, stikt van in de Sovjet-jaren gevolksverhuisde Russen, vooral op het schiereiland in De Krim. De o zo vrije burgers van het Communistisch Sovjet Imperium waren in die tijd de vriendjes van ook onze Socialisten, dat weet U toch nog? Reden voor die her-bevolking? De rijkdom daar in het land der Tsaristische Tataren, maar ook de strategische ligging aan de Zwarte Zee. Via referendum hebben de mensen daar enkele jaren terug, gekozen voor de onafhankelijkheid, en daarbij aansluitend, de voorkeur er aan gegeven om te schuilen onder de Russische paraplu. Dat allemaal, tot op aangeven van Obama, groot ongenoegen in ons aller naam, van de Navo, de Noord Atlantische Verdrags Organisatie. Om de rest van het land Oekraïne ‘veilig te stellen’, werd er onder de bescherming van het Westen, in Kiev, de hoofdstad, een kleine staatsgreep uitgevoerd en werd de zittende Russische gezinde President er verjaagd en vervangen door de prei-vent van daarnet. Zucht van verlichting bij het Westen: denkende dat, met de hulp van Verhofstadt, de tijd wel raad zou brengen.
Voilà, zei Obama, de kaarten zijn geschud, het spel kan gaan beginnen.
Zie titel, want hier en nu volgt het voorlopig besluit.
Amerika, ondertussen specialist in vuurtje stoken, recht uit de koker van hun zwarte moslim-president, past de islam goocheltoer toe die de islam al 1400 jaar lang met succes toepast: als ’t kan door ‘vreedzame’ insijpeling, en als het moet door bruut geweld. Al kappen en kerven dat de brokstukken in het rond vliegen.
Onze Vlaamse Pieter Breughel heeft daar een mooi en welsprekend schilderij over gemaakt, getiteld ‘als de ene blinde de andere leidt, belanden beiden in de gracht’. En meer zeg ik niet. Heb geen goesting om het FBI op mijn dak te krijgen.
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
Oekraïne maakt militairen bij Krim gevechtsklaar
*

Oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne
Oekraïense president Petro Porosjenko heeft militairen in het oosten van Oekraïne en op de grens met de Krim donderdag gevechtsklaar gemaand. Het bevel komt een dag nadat Rusland claimt dat het aanslagen op het schiereiland heeft verijdeld. Na een relatief rustige periode laaien de spanningen op en rond de Krim weer op. Op aanvraag van Oekraïne wordt de situatie besproken in de VN-veiligheidsraad.
Oekraïense militairen, gestationeerd in de buurt van het schiereiland en in de regio in rond Donbass, moeten op "het hoogste niveau" van paraatheid zijn. Het is Porosjenko's antwoord op Russische beschuldigingen, die de Oekraïners van een inval op de Krim betichten.
Poetin zegt dat Oekraïne een gevaarlijk spelletje uitlokt. "De machthebbers in Kiev zijn overgeschakeld op terroristische tactieken in plaats van te zoeken naar vreedzame oplossingen", aldus Poetin op een persconferentie.
Volgens de Russen zouden zeven mannen aanslagen hebben gepland op het schiereiland en werden zij daarbij geholpen door de Oekraïense regering. De FSB, de Russische geheime dienst, zou twee van de zeven mannen hebben gedood, de anderen zouden zijn gearresteerd. Over de identiteit van de mannen is weinig bekend. Ook zou een FSB-agent om het leven zijn gekomen.
Russisch paspoort
"De vermeende aanslagplegers waren volgens Rusland woonachtig op de Krim", zegt Ruslandcorrespondent Tom Vennink. "Ook zouden ze een Russisch paspoort hebben. Het is opmerkelijk dat er heel weinig bekend is. Van één man wordt gezegd dat hij in het oosten van Oekraïne heeft gevochten, aan de kant van het Oekraïense leger. Maar bewijs is niet geleverd."

De Russen zijn de afgelopen maanden bezig geweest om hun militaire aanwezigheid op de Krim uit te breiden. Deze maand installeert Moskou S-400-raketten op de Krim, wapentuig dat vliegtuigen uit de lucht kan halen. "Russische militairen en het arsenaal zijn verplaatst naar de grens tussen de Krim en Oekraïne", zegt Vennink, die anderhalve week geleden in het gebied was. "Ook Ruslands vloot op de Zwarte Zee gaat ook extra oefenen. Een glasheldere boodschap aan Kiev: probeer niks."
   
Oekraïne wijst alle beschuldigingen van de hand. "Poetin wil meer oorlog. Rusland escaleert, zoekt wanhopig naar een casus belli tegen Oekraïne, test de reactie van het Westen", twitterde een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba.
Porosjenko wil zo snel mogelijk telefonisch overleg met verschillende wereldleiders, waaronder protagonist Poetin. Verder wil de Oekraïense president spreken met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande, de Amerikaanse vicepresident Joe Biden en EU-president Donald Tusk. Kiev kan in ieder geval rekenen op steun van de NAVO, die de opschaling van Russische strijdkrachten in de regio heeft veroordeeld.
"Hoewel de Oekraïners aangeven door te gaan met geplande militaire oefeningen in het zuiden van het land, valt dat in het niet ten opzichte van de Russische slagkracht in de regio", zegt Vennink.

"Het is moeilijk vast te stellen of er daadwerkelijk aanslagen werden beraamd op de Krim. Slechts één Russische journalist heeft erover geschreven. Het is daarom te vroeg om de beschuldigingen te kunnen beoordelen, maar het is duidelijk dat beide landen weer op scherp staan."
*

*
*
Het valt weer niet op, hoe onopvallend de Leugenpers rond de pot draait. Net geen applaus voor Kiev, maar zeker ook geen enkel serieus standpunt. Tussen de lijntjes door is de berichtgeving zeer duidelijk: die Poetin is een echte smeerlap.  Of anders gezegd: om ons met zijn flaporen uit de wind te zetten…. Wat ’n geluk dat Obama achter ons staat. Zo zullen wij wel de klappen opvangen.
*



*

*

Geen opmerkingen: