zaterdag 13 augustus 2016

3599



4/514 * - Nieuwe planeet Aarde II op 1400 lichtjaren afstand -
.
DEEL3
***
Zaterdag 13 augustus
Zon 6u27-21u06
H Wigbert
*
3599 - WEER NIEUWE PLANEET ONTDEKT OM ER IN VERLOF TE GAAN    
*

Ken Uw wereld
*

*
Het wordt zo stilaan tijd dat, zoals gebruikelijk, na deze hete warme zomer,  het najaar er aan komt. In Italia hebben we de heetste zomer ooit meegemaakt, in de 15 jaar dat we hier zijn komen aangewaaid.
Al een paar dagen ‘genieten’ we als naar jaarlijkse gewoonte, nu weer van de koude valwind uit de Alpen, die de mensen hier ‘Tramontana’ noemen. Het is niet tra (dwarsdoor) de bergen, maar dwarsdoor de huid dat die snijdt. De laatste half blote toeristen kijken verwonderd (en versteven) naar al die Italiaantjes die er ineens allemaal in winterkledij bijlopen.
De komkommertijd loopt ten einde en dus richten de media hun pijlen op een van de laatste ‘items’ die ze nog in voorraad hadden: het universum.
Geniet even mee en begin alvast maar Uw koffers te pakken. Als we hier verdrongen worden door de haatbaarden, kunnen we nog altijd betere oorden opzoeken.
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
“Wetenschappers hebben derde Aarde ontdekt”
*
De Europese Zuidelijke Sterrenwacht ESO zou eind deze maand de vondst bekendmaken van een nieuwe exoplaneet die een zuster kan zijn van de onze. Dat zal het Duitse blad Der Spiegel zaterdag melden. Het hemellichaam zou wentelen rond Proxima Centauri, de dichtst tot ons zonnestelsel staande ster.
De nog naamloze planeet zou zich in de levensvatbare zone rond de ster bevinden en er zou vloeibaar water (een belangrijke voorwaarde voor het bestaan van leven) kunnen zijn.
Zich op een afstand van slechts 4,24 lichtjaar bevindend, hebben astronomen nog nooit een zo dichtbije “zuster” van de Aarde gevonden.
Desgevraagd door het Franse persbureau AFP zei woordvoerder Richard Hook van ESO kennis van het artikel te hebben genomen maar geen commentaar te willen geven.

Op voorwaarde van anonimiteit vertelde een astrofysicus het blad dat het zeer moeilijk was de planeet te vinden, tegen de technische limieten aan.
Ongeveer een jaar geleden heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA de ontdekking van een zusterplaneet van ons bekendgemaakt, maar die bevindt zich op 1.400 lichtjaar van ons. De diameter van Kepler 542b is zestig procent groter dan die van de Aarde. Er bestaat een zeer goede kans dat het een gesteenteplaneet betreft, met een dichte atmosfeer en grote hoeveelheden water.
*

*
*
Wedden dat de islammerij al hun bootjes te weken hebben gezet? Alle hens aan dek om ook daar bakens uit te zetten.
In Mekka, in de Ka’ba ligt er immers een Zwarte uit de Ruimte gevallen Steen ter aanbidding van alle mos-achtigen, die zwart of wit, bewijst dat de Ruimte ook van hen is.
Dus rap daar naartoe om ook daar het kontheffen te bevorderen voor de Poet de kans krijgt om daar op al dat water als eerste voet aan wal te zetten.
Wij Europeanen moet er dus rap bij zijn, om kaartjes uit te delen. Kaartjes enkele reis, dat spreekt vanzelf.
*
*

*

Geen opmerkingen: