dinsdag 16 augustus 2016

3603




4/596 * - Vuur in Zwitserse trein, het is eens wat anders -
.
DEEL 2
Zondag 14 augustus 2016
Zon 6u29-21u04
H Werenfried
H Maximiliaan Kolbe
*
3603 - BESTE MENSEN, LATEN WE MET Z’N ALLEN DE ANDERE KANT OPKIJKEN    
*

Het moordwapen
*

*
Vuur in een trein: het is eens wat anderes. Over dit ongelukkig voorval: geen woord over de arme dader, die er zelf bij gewond geraakt is. We mogen alleen weten dat het ’n man is. En het is nog veel te vroeg om over een aanslag te spreken. Tijd brengt raad.
Zelfs als U 10x onderstaand artikel leest, zult U niets meer weten. Zoals naar gewoonte, wordt er alleen over de gevolgen gerapporteerd. Over de oorzaken? Ssst, geen slapende honden wakker maken….
En o ja, dat mes als sluitstuk van de vertoning was niet om te steken, maar om te lachen….
*
*

*
GEPLUKT BIJ
Vlaanderens Schande
*

Treinaanval Zwitserland: 'Terrorisme lijkt heel vergezocht'
*
Een 27-jarige Zwitser heeft met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een trein bij het station van Salez, in Zwitserland. Zeven mensen, de dader meegeteld, raakten gewond. Volgens de politie is 'een link met terrorisme voorlopig heel vergezocht'.
De feiten speelden zich af rond 14.20 uur op een trein die onderweg was tussen Buchs en Sennwald, kort voordat de trein het station van Salez, een stad in het kanton Sankt Gallen en dicht bij Liechtenstein, zou binnenrijden.
Op het ogenblik van de aanval zaten er tientallen mensen op de trein. De dader stichtte eerst brand door een licht ontvlambare vloeistof uit te gieten en die aan te steken. Het vuur verspreidde zich in de trein. Vervolgens verwondde hij verschillende passagiers met een mes.
De slachtoffers zijn een 17-jarige jongen, een 50-jarige man, drie vrouwen van 17, 34 en 43 jaar oud en ook een kind van zes jaar oud. Ze zijn in het ziekenhuis opgenomen met brandwonden of steekwonden. Enkele van hen zijn er ernstig aan toe zegt de politie.

Het station van Salez werd gesloten en er werden vervangende bussen ingelegd. Het parket van Sankt Gallen heeft een onderzoek geopend. De schade aan de trein loopt op tot 92.000 euro.
Over het motief en de achtergrond van de dader is nog geen duidelijkheid. De man werd opgepakt en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van de politie heeft gezegd dat 'een link met terrorisme voorlopig heel vergezocht is'. De mogelijkheid dat het om een passionele misdaad ging, wordt ook niet uitgesloten.
*

*
*
En neen, mijn glazen bol zegt ook niets. Was die man ‘getint’? Riep hij op z’n moeder? Waren de bommen en granaten uitverkocht? Had de man geen ‘papieren’ bij? Was hij lui, aan den dop en zonder middelen van bestaan? Kende hij, als een straathond, ook zijn vader niet? Ging hij de Zondag naar de Mis, of de Vrijdag naar de moskeet?
Zeg me niet dat hij maar ’n halve Zwitser was, deels hoog in de bergen en deels in de woestijn geboren. Hij komt toch nooit uit een glazen buisje, ipv uit de broek van zijn vader?
Probleemstelling
Is deze manier van aanslagen plegen door middel van een ‘onbekende’ zeer brandbare vloeistof, voorzien in de Wet? Indien niet, dan moet Francken Theo daar bij ons alle nodige proriteiten aan geven. De zaak ligt nu eenmaal ‘op tafel gegooid’ en dus moeten de debatten gestart wrden.
Maatregelen worden later wel genomen. Als het kalf helemaal is verdronken.

Allez gij: geen 5, maar slechts ene minuut politieke moed en één woordje volstaan: de doodstraf.
*
*

*


Geen opmerkingen: